Příšera z Drbákova
Guy Bass
Záplaťák / Zošidlo série
Znáte Záplaťákovu rodinu? Lebkouny, chobotnice, okřídlené pavouky, chodící ryby a tříruké nestvůry? I tahle prapodivná stvoření se začnou bát, když se v Drbákově objeví… další příšera! Pátý díl oblíbené série o příšerách z hradu Groteskinu.
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Albatros (ČR)Originální název:
The Beast of Grubbers Nubbin, 2015
V předchozím díle Záplaťáka jsem měl pocit, že autorovi došly nápady a že kvalita jde oproti prvním dílům hodně dolů. Tato kniha však patří v sérii k nejlepším. Profesor Erasmus se skoro v knize neobjevuje, mnohem větší prostor dostává Záplaťák, Arabela a Stvůra se svou chutnou blebou. Příběh je ucelený, čtivý a potěší především děti středně školního věku.
Tož toto se četlo opravdu samo :-) Vtipná kniha. Sice je to čtvrtý díl, ale i tak sa to dalo jako první. Beru trochu jako urážku ty upíří netopýry jako součást ingrediencí v blebě !!! Ta drzost !!! Nicméně vtipný strašidelný příběh.
2012 | Záplaťák |
2015 | Legenda o Žabákovi |
2013 | Filín Fidla a strašidla |
2015 | Záplaťák v pavoučí síti |
2013 | Pirátovo oko |
Tuto knihu jsem si koupil jako první, i když vím, že je to 4. díl... Sice mě kniha tolik nezaujala jako některé jiné, ale na druhou stranu není vůbec špatná. Je i celkem vtipná takže můžu doporučit.