Žárlivá císařovna

Žárlivá císařovna
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123562/bmid_zarliva-cisarovna-4Gx-123562.jpg 4 42 42

Alžběta je o jedenatřicet let mladší než její císařský choť, přesto se obává, že k ní manžel pociťuje pouhou vášeň, a ne hlubokou lásku, po jaké touží ona. Její obavy nerozptýlí ani narození syna Zikmunda. Naopak ji hluboce raní korunovace syna Václava z předchozího manželství, a navíc se Karel IV. chystá na cestu do Francie a Alžběty se zmocní žárlivost…... celý text

SSTknihy
17.01.2023 3 z 5

Příjemně pohodová romance. Dobře se to čte, a kromě romantiky se vám dostane i jisté dávky historických zajímavostí. Takové malé nahlédnutí za zavřené dveře, kde se před vámi postavy známé dosud jen z učebnic dějepisu na chvíli promění v lidi z masa a kostí.

katka134
26.02.2022 4 z 5

Hezká oddychová a romantická knížka o čtvrtém manželství Karla IV.

Vera.rrr
02.08.2021 5 z 5

Úplně úžasná kniha z historie - čte se sama, nemůžete se od ní odtrhnout - moc doporučuji přečíst

Ester71
14.03.2020 5 z 5

Čtivá knížka, která mi nenásilnou formou rozšířila obzory o době panování Karla IV. Jedná se spíš o milostný román, příjemná změna v repertoáru mé četby...

jindrusa
17.06.2017 4 z 5

Nenáročná četba, ale pokud je nálada, proč ne :-)

alnahu
03.02.2017 5 z 5

Příběh Alžběty Pomořanské ,která je provdána ve svých 16 letech za Karla IV. , kterému v té době bylo již 47 let, jejich manželství bylo opět politickým tahem. Alžběta nebyla nijak krásná ale byla výjimečná svojí zdatností a silou, což ji zachránilo i před zrádným Lucienem. O Anně Svidnické se tvrdilo, že byla nejkrásnější ženou Evropy o Alžbětě Pomořanské , že byla nejsilnější ženou Evropy. Alžběta velmi žárlila na děti z předešlého manželství, hlavně na Václava-syna Anny Svidnické. Alžběta se nikdy nesmířila s tím , že se českým králem stal právě Václav a ne jeden z jejích synů. Svého manžela přežila o patnáct let. Další historická kniha od mé oblíbené autorky.

Sarah01
31.12.2013 1 z 5

Obvyklá červená knihovna, jako všechny romány od této autorky, postavy bez vývoje, bez zápletky, nic překvapivého.

AndyG
15.12.2013 5 z 5

Velmi čtivý a pěkný příběh.

liskarysava
09.11.2013 5 z 5

Pěkně napsané, přidávám si autorku do oblíbených.

Radkab.
27.12.2012 5 z 5

Další krásná knížka od paní Whitton, kterou jsem měla možnost přečíst. Mám její knížky ráda hlavně proto, že se pěkně čtou, a navíc většinou příběh končí dobře. Jistě, ve sktečném životě to tak většinou nebývá, ale právě proto si o dobrých koncích ráda přečtu alespoň v knížkách,