Žárlivá císařovna
Hana Parkánová-Whitton
Alžběta je o jedenatřicet let mladší než její císařský choť, přesto se obává, že k ní manžel pociťuje pouhou vášeň, a ne hlubokou lásku, po jaké touží ona. Její obavy nerozptýlí ani narození syna Zikmunda. Naopak ji hluboce raní korunovace syna Václava z předchozího manželství, a navíc se Karel IV. chystá na cestu do Francie a Alžběty se zmocní žárlivost…... celý text
Úplně úžasná kniha z historie - čte se sama, nemůžete se od ní odtrhnout - moc doporučuji přečíst
Čtivá knížka, která mi nenásilnou formou rozšířila obzory o době panování Karla IV. Jedná se spíš o milostný román, příjemná změna v repertoáru mé četby...
Příběh Alžběty Pomořanské ,která je provdána ve svých 16 letech za Karla IV. , kterému v té době bylo již 47 let, jejich manželství bylo opět politickým tahem. Alžběta nebyla nijak krásná ale byla výjimečná svojí zdatností a silou, což ji zachránilo i před zrádným Lucienem. O Anně Svidnické se tvrdilo, že byla nejkrásnější ženou Evropy o Alžbětě Pomořanské , že byla nejsilnější ženou Evropy. Alžběta velmi žárlila na děti z předešlého manželství, hlavně na Václava-syna Anny Svidnické. Alžběta se nikdy nesmířila s tím , že se českým králem stal právě Václav a ne jeden z jejích synů. Svého manžela přežila o patnáct let. Další historická kniha od mé oblíbené autorky.
Obvyklá červená knihovna, jako všechny romány od této autorky, postavy bez vývoje, bez zápletky, nic překvapivého.
Další krásná knížka od paní Whitton, kterou jsem měla možnost přečíst. Mám její knížky ráda hlavně proto, že se pěkně čtou, a navíc většinou příběh končí dobře. Jistě, ve sktečném životě to tak většinou nebývá, ale právě proto si o dobrých koncích ráda přečtu alespoň v knížkách,
2007 | Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu |
2009 | Eliška Přemyslovna |
2006 | Zimní královna |
2011 | Anna Falcká |
2021 | Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka |
Příjemně pohodová romance. Dobře se to čte, a kromě romantiky se vám dostane i jisté dávky historických zajímavostí. Takové malé nahlédnutí za zavřené dveře, kde se před vámi postavy známé dosud jen z učebnic dějepisu na chvíli promění v lidi z masa a kostí.