Zásah odnikud
Sandra Brown
Na texaském výročním trhu, uprostřed kolotočů a rušného davu, si autorka dětských knih Elle Portmanová užívá výjimečný večer se svým nejoblíbenějším kovbojem: dvouletým synem Charliem. Když se však zrovna chystají domů, zničehonic se ozvou výstřely. Nastane všeobecná panika. V ohlušující vřavě se ocitl také Calder Hudson, arogantní a sebestředný firemní konzultant. Když se Calder probudí v nemocnici se zjištěním, že utržil střelnou ránu do ruky, je rozhodnutý učinit spravedlnosti za dost. Náhodou se na policejní stanici potkává právě s Elle, která má v plánu totéž. Jejich vzájemná přitažlivost je oba vyvádí z míry, ale střelec je stále na svobodě. Podaří se jim nebezpečného zločince vypátrat?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Out of Nowhere, 2023
Sandra Brown napsala už pěknou hromadu knih a já jich přečetla jen několik. Zásah odnikud je ta nejnovější a autorka si i tady udržuje svůj oblíbený koktejl namíchaný z napětí a romantiky, přičemž udržuje mezi těmito ingrediencemi příjemnou rovnováhu. Já ty milostné scény v thrillerech moc ráda nemám, ale dobře slouží k odlehčení a uvolnění napětí, takže pokud jsou takhle dobře nadávkovány, nejsou na škodu. Bylo to napínavé, čtivé a konec pro mě překvapivý. Co jsem čekala, to jsem dostala, takže můžu být spokojená.
"Zásah odnikud není příběh o smrti. Je to příběh o přežití." - tolik poznámka od autorky.
Ač mě zrazoval náhled do obsahu, kdy se děj točí kolem vražedné střelby, přesto jsem ji otevřela a na jediný zápřah přečetla.
Romanticko - kriminální příběh dvou lidí, které svedla dohromady tragická okolnost. V areálu zábavného parku zůstane po střelbě několik mrtvých a zraněných účastníků okresní pouti. Elle Portmanová se zúčastnila akce se svým synkem a kamarádkou Glendou. Calder Hudson tam vlastně ani být neměl, jenže jeho přítelkyně, televizní reportérka Shauma, ho nakonec ukecala.
Případ vyšetřují detektivové Perkins s Comptonovou, kteří nemají moc času nazbyt, střelec uniká, výpovědi účastníků nikam nevedou a do toho citová sounáležitost korunních svědků......
5*????
-protože je to kniha od mé oblíbené Sandry
-protože je to kniha od českého nakladatelství
-protože se mi kniha fakt líbila
Velmi podařená detektivka s prvky psychologického románu.
Nečekaná hromadná střelba na pouti, kde zemře mj. i dvouletý chlapeček Charlie. Jeho matka je lehce zraněná. Muž, který se pokoušel o záchranu Charlieho, skončil v nemocnici s průstřelem ruky.
Ti dva patří mezi 5 důležitých svědků. Začíná pátrání po střelci a vrahovi.
Příběh o obětech, svědcích, hyenismu tisku, zdlouhavé práci policie i pohledu pozůstalých na vyšetřování. Snaha udělat vše, aby byl střelec dopaden. A také je tu milostná linka, pro mě znak toho, že láska si nevybírá ani "správný" čas, ani dokonalé lidi.
Kniha se mi líbila.
Se Sandrou Brown mám čtenářský vztah jako na houpačce. Někdy se vůbec nebavím a jindy knihu přečtu na jeden zátah. "Zásah odnikud" je ten druhý případ. Román se zajímavým, i když smutným, motivem masové střelby, ve kterém jsou někteří očití svědci ohrožováni pachatelem i nadále. Na odlehčení je zde klasicky romantická linka - vkusná a uměřená. Mírně překvapivá je i pointa příběhu. Knihu můžu doporučit.
Autorka je velká vyprávěčka, která umí leccos. V této knize zašifrovala velkou lásku jako thriller s ohrožením životů zamilovaných. Vtipné a duchaplné dialogy jsou samozřejmostí, výstavba příběhu profi, čte se to jako po másle. Někdy je Sandra Brown hodně unylá, ale zde našla, podle mne, rovnováhu mezi sexem, srdceryvnými scénami a akčním napětím.
Novou knížku od Sandry Brown jsem přečetla velmi rychle. Sandra je výborná vypravěčka. Tentokrát svůj příběh rozvíjí na pozadí velké tragédie - masové střelby na texaském výročním trhu. Tragédie, která neskutečně zasáhne, ale následně i spojí spisovatelku Elle Portmanovou a sebestředního Caldera Hudsona. Oběma se změní život. Oba chtějí znát motiv toho šíleného vraha, ale ten policii stále uniká... A také oba cítí /jak už to u Sandry Brown bývá/, že se navzájem přitahují . Velmi povedená knížka s překvapivým koncem. Doporučuji.
Spisovatelka umi psat nešlo se od knihy odtrhnout přečteno za jeden den.