Zaslíbená Země Nezemě 19
Kaiu Širai
Zaslíbená Země Nezemě série
Emmina skupina se vrací do Grace Fieldu osvobodit unesené přátele. Čeká ji střetnutí s rodinou Ratleyových, jehož výsledek rozhodne o budoucnosti všech dětí žijících ve světě démonů.
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2023 , CrewOriginální název:
約束のネバーランド 19 (Yakusoku no Neverland 19), 2020
Absolutne som sa nechytal co sa deje, scenaristicky rozpadnute a aby si hladal kedy sa v tom chaose zmenili postavy a prostredie. Doslova. Pretoze sledujeme asi 4 dejove linky, retrospektivne spomienky do toho a boh aby sa v tom vyznal. A totalne ale totalne nelogicke spravanie hlavnych postav. No a styl zvratov "sme v prdeli" ale... "este mame sancu", "jaj tak predsa nie", ale "predsalen zvitazime, musime", "jaj tak asi predsalen arcinepriatel ozil a sme v riti"... "kua ale on sa pridal k nam!!" "Sme obkluceni a v pasci, vsetky vychody zamknute!!" "Haha ale toto bol nas zamer nechat sa zamknut!!!" Tak to uz je vrchol scenaristickej bezmoci a len bez rozmyslania zaplnanie zazmluvnenych dielov. A falosne vytvarana zlozitost a premyslenosti. Tempo rozpravania zrychlene jak ked bezis za konom s jednou nohou v strmenoch. Za mna, jak prve casti som chvalil, tak toto su vyhodene peniaze. Bohuzial, nemozem byt prilis zhovievavy.
Jo, tohle je čím dál větší bomba. Jasně, je to předposlední díl, je nutné, aby to hodně gradovalo a mělo nějakou finální zápletku. Ale docela to překonává očekávání. Jednak dozvuky dění v hlavní městě, které se dále vyvíjejí, no ale hlavně útok na Grace Field.
Je dobře, že se Emma, Ray a Norman konečně zase dali dohromady a mají jeden společný cíl, protože oni tři dohromady jsou mozek každé operace. Když se ale dostanou do křížku s Ratleyem, jde opravdu o souboj mozků a toho, kdo má vychytralejší plán a dokáže počítat s plány ostatních. Hodně se mi líbila všechna ta nejistota, kdo je zrovna na koni. V jednu chvíli vedou děcka, pak zase Ratley, zase děcka, zase Ratley apod. Občas to čtenář až nestíhá sledovat, ale v tomhle je kouzlo Zaslíbené Země Nezemě, všechno to je jen o tom mít tu nejlepší strategii. No a když se do toho nakonec přidá nečekaný staronový hráč, který má celou dobu své vlastní plány, to bylo vážně nečekané a vykouzlilo to husinu i úsměv.
Co se týče Sondžua a Muziky, tam to bylo taky hodně napínavé a jednu dobu jsem si myslel, že už je snad i konec. Přece jen hlavní město je pod nadvládou démonů a ti jsou nevyzpytatelnější než lidé. Nakonec se ale ukazuje, že to nejsou jen žravé příšerky, ale mají své vlastní motivace a touhy. No a když přichází další staronový démonský hráč, i to dokáže se vším zamávat.
Celkově úžasně rozjeté finále, které už jen čeká na dokončení a poslední tečku. Už teď ale mám pocity, že se mi po celé tenhle manze začíná stýskat a opravdu mi bude chybět. Ale ještě před sebou máme poslední díl, kde se musí dokončit hodně nedořešených věcí, tak hurá na to. :)
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 1 |
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 2 |
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 3 |
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 4 |
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 5 |
(SPOILER) Zase nic moc. V kresbě jsem se moc nevyznal,dialogy opět na nic a návrat toho démona z goldy pond mi přišel naprosto nelogický a špatně provedený. Kdyby tam tehdy muziku a sonjua zabili,tak by to bylo mnohem napínavější. Snad alespoň poslední díl neselže. 5/10