Zaslíbená Země Nezemě 7
Kaiu Širai
Zaslíbená Země Nezemě série
Povedlo se! Děti ze sirotčince Grace Field dorazily do vytouženého cíle a konečně se na chvíli ocitají v bezpečí před démony. Jenže... je tohle opravdu to, o čem snily? Po prvotním nadšení přicházejí deziluze a Emma s přáteli poznávají, že jejich starosti ještě zdaleka neskončily.
4,5,a 6 díl byli super. To se nedá říct o tom sedmém. Za mě zatím nejslabší díl celé série.6/10.
Knižní jednohubky, kluci zvládají několik dílů za den, raději půjčujeme v knihovně, aby jsme se kvůli Zemi Nezemi nemuseli pást =)
(SPOILER) Tento díl byl zatím ze všech nejslabší. Připisuji to hlavně extrémnímu zadržování informací pro čtenáře (kterých bylo v předchozích dílech požehnaně). Vždyť ten týpek v bunkru ani neprozradí, jak se jmenuje. O to nelogičtější potom vypadají jeho rozhodnutí a chování, například když se s ním děti poprvé setkají, nejdřív je srdečně přivítá, dokonce s nimi hodí i krátkou řeč, však vzápětí otočí kartu a napadne Emmu a začne vyhrožovat, že ji zabije, a v takovém duchu se to drží v celém díle. Celkově se dá říct, že zde příběh skoro stojí na místě; většina knížky se odehraje v bunkru a je zaplněna nikam nevedoucími dialogy. A i když je v následujících dílech mnoho vysvětleno, reputaci to v mých očích tomuto dílu nespraví. Neříkám však, že byl tento díl sám o sobě špatný, nýbrž to, že jeho funkce v sérii mangy celkem zaostává.
Pročetla jsem se 5-7 dílem hned po sobě, takže to, že sedmička je trochu klidnější mi vyhovovalo. Dítka se dostala z bodu A do bodu B a teď se snaží najít další možnost útěku. Potkávají dalšího člověka, který se jich snaží zbavit. Série mě stále baví, těším se na další díly
Takový klidnější díl, kde se toho moc nestane, nic moc akční, ale přesto dojde k pár zajímavým odhalením. "Vysněné místo" je sice asi od farmy dost dobrý posun, ale pro čtenáře to je jistě zklamání. Postava Šéfíka mi tam nesedí a moc ho nemusím a celkově to zabydlení se v krytu je takové nudné. Sice se otevírá další cesta, ale tak šup šup, aby už byla. Trošku mě irituje, že přestože jsou Ray a Emma nejstarší, tak přebírají pořád všechno jen na sebe a hrají si na ty hlavní (což sice jsou, ale...). Celá tahle idylka je zastíněná démonickým světem okolo a touhou dostat se do světa lidí, přesto tam asi chybí nějaký hlubší apel na to zabojovat o svou budoucnost, tak snad děti v krytu moc nezleniví a budou vůbec chtít někam pokračovat.
Trošku slabší díl, ale pořád super. Jsem zvědavá na další díly, chápu, že tady se musela nachystat půda snad pro velmi akční pokračování.
Zaslíbená Země Nezemě 7 je zatiaľ najslabším dielom série. Stále to nie je vyslovene slabá časť, ale neudeje sa tu celú knihu takmer nič. Tentokrát ma to bavilo výrazne menej ako inokedy a aj nová postava záhadného dospeláka nepriniesla požadované napätie. Ak si to porovnám s dielom minulým, ktorý sa tiež odohrával takmer celý v úkryte, ale obsahoval aj dve skvelé tajomné postavy démonov (Muzika a Sandžu), všadeprítomné napätie a aj prostredie bolo výrazne nebezpečnejšie, tak siedmy diel je jednoducho o úroveň horší. Snáď ôsmy diel znovu zdvihne kvalitu.
Tahle manga je prostě neskutečná! Dokonce se mi zdá, že je každým dílem lepší, a lepší!:-). I v sedmičce neskutečně moc zvratů, napětí. Miluju to! Ať už je další díl:-( Opět otevřený konec, jednou mě to zabije...
Klasika.. další cliffhanger! :D Na to si u mangy prostě musíte zvyknout, i když u tak napínavých kousků jako je Zaslíbená Země Nezemě to bolí. Na druhou stranu jsme se posunuli někam dál a víme zase o něco víc. A jestli jste si mysleli, že v předchozích dílech šlo do tuhého...inu, šeredně jste se pletli ;)
Téhle sérii nemám co vytknout. Je to plné akce, zajímavý nápad a neustále se něco děje.
Za mě zatím ani jeden svazek nebyl zklamáním a pořád je to boží. :)
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 1 |
2019 | Zaslíbená Země Nezemě 2 |