Zažít Alpy
Meredith Erickson
Čtyři alpské státy – čtyři rozsáhlé kapitoly. V každé z nich najdete recepty typické pro alpskou kuchyni daného regionu společně s povídáním o místních surovinách, kuchařích, majitelích horských chat, tipy na to, co si nesmíte nechat ujít… Šéfkuchaři z nejlepších horských hotelů, farmáři, majitelé chat i „obyčejní“ obyvatelé se s vámi podělí o své léty ověřené recepty. Když jste kuchař, zkusíte většinu z nich. Když ne, uvaříte si „ten svůj z Alp“, ať už je to švýcarské fondue, rakouský Kaserschmarrn nebo italské Bombardino, a zbytek knihy si jednoduše rádi přečtete.... celý text
Literatura světová Cestopisy a místopisy Kuchařky
Vydáno: 2020 , GradaOriginální název:
Alpine Cooking: Recipes and Stories from Europe's Grand Mountaintops, 2019
více info...
Přidat komentář
Knihu mám v anglickém originále a velmi rád v ní čtu nebo jen tak listuji. Jedná se o cestopis a kuchařku alpské kuchyně v jednom. Krásné fotografie a ještě lepší recepty. Do svého pravidelného repertoáru jsem zařadil již několik receptů, včetně fondue a výborných salátů :-) Velkou většinu míst zachycených v knize jsem rovněž osobně navštívil. Mohu jen doporučit.