Zážitky rozvedeného muže
Ivan Galambica
Rozvod jako takový s sebou většinou příliš humoru nenese. Rozvodem ale dozajista něco končí – a něco začíná! Hrdina knihy Ivana Galambici je toho zářným příkladem, neboť po této neblahé události zažívá situace, které jsou někdy humorné, někdy tragikomické, sem tam neuvěřitelné, a někdy se čtenář neubrání, aby mu smíchy nevytryskly slzy. Některé autorovy povídky tak ne náhodou odkazují k tomu nejlepšímu, co bylo v české humoristické literatuře sepsáno, a k autorům, jako byl třeba Jaroslav Hašek. Ale hlavně, jak říká náš 45letý hrdina plnou vahou svých 100 kil: život je nádherný a smích je dar!... celý text
Moc jsem se pobavil. Zrovna procházím rozvodem po 17 letech manželství a tato kniha mně pomohla se i zasmát. Trochu mě překvapilo, že komentáře zde plní hlavně dámy a pánové nic. Doporučuji.
U této knížky jsem se zpočátku dobře bavila, později méně a od poloviny jsem si přála ať už to mám dočtené - byla jsem těmi zážitky rozvedeného muže docela předávkovaná. Autor/vypravěč je typ "srandista+svůdník” a dost často si "zapřehání" - to bývá u humoristické literatury vhodné a vítané, ale jednotlivé příběhy byly postupně stále více natahované dalšími a dalšími příhodami, s dalšími osobami a podrobnostmi, že to ani nebylo vtipné (autor taky dost machruje - každému poradí, ženy mu neodolají, to se fakt chvílemi až nedalo číst). Škoda, začátek byl fajnový.
Geniální!!!!! Smála jsem se nahlas, odpočinula jsem si, pobavila se!
Půjčila jsem ji do všech stran, bavili se čtyřicátníci, šedesátníci, muži, ženy, bez rozdílu.
A mně osobně velmi pomohla překlenout období čerstvě po rozchodu/rozvodu - získat nadhled a bavit se! :-) Děkuji za tuto knihu!!!!!
Skvělá kniha! Opravdu jsem se bavila, příběhy ze života, vtipně napsané, úsměvné i k zamyšlení.
Dlouho jsem se takhle nezasmála jako u této knihy. Někdy opravdu zůstává rozum stát nad lidskou rozmanitostí. Krátké, vtipné příběhy, až na jeden smutný, ale i to patří bohužel k životu. Skvělá oddechovka, vřele doporučuji pro pobavení. Další knihy od pana Galambici určitě vyhledám a těším se na ně.
A já jsem se opravdu pobavila. Sice jsem knihu četla déle, než by si zasloužila, ale i tak paráda. Skvělé pro odpočinek. :-)
Nevim, jestli ctu stejnou knihu jako vy, ale me moc vtipna neprijde. Ani usmevna. Spis taková nijaka..o nicem
Skvělé! Krátké vtipné povídky ze života. To jsem teď opravdu potřebovala. Opravdu hodně jsem se nasmála a tuto knihu doporučuji.
Za mne fakt dobré povídky takové co fakt se stanou každý den i nám.Mi všichni se pousmějem nad tím,když jde o kamarády nebo zažitek z hospody z metra tramvaji.Jenže nekteré jsou na poklepáni na čelo nebo Bohnice už nepomůžou.
Parádní, nemělo to chybu. Upřímně jsem se zasmála. Některé zážitky byly až těžko uvěřitelné, ale jelikož i kolem mě chodí lidí "podivní", tak věřím, že tento rozvedený muž vše popisované opravdu zažil. Tyhle příhody může totiž vymyslet jen sám život!
Vynikající, humorné příhody.
Přečetla jsem na 2 zátahy .
Jelikož znám většinu z popisovaných lokálních reálií- tj. Hostivar, čistou náhodou jsem měla možnost potkat i autora, kterého jsem předtím vůbec neznala, o to větší je moje nadšení
o objevu nové tváře naši současné literatury. Rozhodně si přečtu vše, co Ivan Galambicu napsal
Když bych se vás zeptala, kdy naposledy jste se od srdce zasmáli nad nějakou knihou, co byste mi odpověděli? Která to byla? Já bych řekla, že osobně se to stalo u knihy Zážitky rozvedeného muže. Absurdní situace, někdy velice politování hodné, ale přitom vtipné, směšné a brané samotným hrdinou s nadhledem a postojem ryze mužským, bylo naprosto skvělé čtení, které jsem si užila. A tak tady žijeme…
muži humor rozvod černý humor české povídky
2020 | Zážitky rozvedeného muže |
2014 | 100 000 slov: Antologie toho nejlepšího z nakladatelství E-knihy jedou |
2013 | Vymahač |
2014 | Vymahači |
2019 | Ten den |
Velmi zábavné a vtipné povídky. Tohle mě vážně pobavilo.
Jenn doufám, že autor má kolem sebe i normálnější kamarády.