Zázračný úklid - pořádek jednou provždy

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257806/bmid_zazracny-uklid-poradek-jednou-provz-Ama-257806.png 4 920 920

Poznejte originální umění, díky němuž se spolehlivě zbavíte nepořádku a náležitě si uspořádáte věci. Tato přesvědčivá knížka se právem stala ohromným bestsellerem po celém světě a vyšvihla se na první místo žebříčku New York Times. Proměňte svůj domov pomocí autorčiny inspirativní metody v trvale uklizené prostředí: klíčem je vypořádat se s domácností ve správném pořadí, ponechat si jen to, co opravdu milujete, a udělat vše rychle. Změníte tak svůj život – získáte větší sebejistotu, budete úspěšnější a možná i konečně zatočíte s přebytečnými kily. A především načerpáte energii k tomu, abyste žili podle svých představ.... celý text

Literatura naučná Dům a byt Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Knižní klub

The Life-Changing Magic of Tidying, 2011

Honey19
07.04.2017 2 z 5

Pro mne absolutně zbytečná kniha. V podstatě by se rady daly shrnout max. na dvě stránky. Musela jsem se opravdu nutit k tomu, abych knihu dočetla.

alnahu
28.03.2017 2 z 5

Na knihu jsem byla zvědavá, ale řídit se podle ní určitě nebudu. Podle autorky heslo " vyhazovat"-není nic pro mě, ano určitě je občas něco nepotřebného vyhodit ( což asi děláme každý),ale vyhazovat knihy?

milena8281
20.03.2017 4 z 5

Mám rozečteno a je pro mě zatím dost inspirativní, protože mám pocit, že jsem "zahrabaná až po uši". Bohužel zatím jsem pouze ve fázi plánování .... až někdy. Doufám, že přejdu od slov k činům a aspoň s něčím se vypořádám. Souhlasím, že je kniha dost radikální. Každý si asi musí vybrat, co je pro něj opravdu to pravé. Ale doporučuji.

Markéta137
17.03.2017 2 z 5

Tahle paní je sice případ pro Chocholouška, ale je obdivuhodné, jak si dokázala jít za svým dětským snem a proměnit ho v prosperující podnikání. Kniha nenabízí téměř žádné konkrétní rady k uklízení a celé je to o "vyhoďte všechno, co vás nečiní šťastnými". Lepší je podívat se na její videa na YouTube.

Iva B.
15.03.2017 2 z 5

Tento typ knihy není zrovna můj styl, ani mě to nebavilo! Něco by se dalo použít, ale abych něco vyhodila, pak zjistila, že to potřebuju a pak si to koupila znova, to teda nee.. Pro někoho možná poučná kniha, která pomůže, v mém případě docela zbytečné a jsem ráda, že jsem si ji nekoupila, ale jen půjčila v knihovně...

abstri
09.03.2017

Marie Kondo - královna úklidu. Uklízela tak dlouho, až přišla na to, jak mít uklizeno pořád. Její skvělý systém a jiný pohled na tohle téma může pomoct spoustě "bordelářů" :)

Ali71
06.03.2017

Knihu jsem přečetla, ale asi od půlky vůbec ne s chutí. Některé věci jsou v ní pravdivé, člověk si nemůže všechno nechávat, ale tak chladnou domácnost bych mít nechtěla. A když jsem se dočetla, že autorka začala vytrhávat z knih pasáže, které si chtěla zapamatovat a tím ty knihy úplně znehodnotila a potom, že vyhazovala věci i svým rodičům a sourozencům, ujistila jsem se, že takovou domácnost opravdu mít nechci a že by mi moji blízcí pěkně poděkovali, kdybych vyhodila to, co mě připadá bezcenné, ale pro ně může být moc důležité a že se jedná o nevratný fakt, věci, které jsou vyhozené, se už nikdy nenajdou. Vybrala jsem si z knihy pár mouder a nad ostatními jenom kroutím hlavou. Holt v Japonsku asi mají opravdu málo prostoru a nechtějí si moc věcí ani vzpomínek uchovávat, maximálně asi v elektronické podobě, a všechno je pro autorku jenom materiální a kdykoliv se dá pořídit znovu. Já jsem jiná a svůj "nepořádek" mám ráda. Knihu doporučuji přečíst, ale její "moudra" brát s rozumem.

Květinka008
28.02.2017 2 z 5

Souhlasím s názory, že vyhodit vše teď a případně si to pak znovu koupit není realita většiny normálně žijících Čechů. Ani finanční, ani mentální. ... prostě to chce zdravý rozum. Z knihy jsem si taky vypsala pár tipů a průběžně je budu praktikovat. Nicméně nejvíc se mi z knihy líbí obálka :-)

vladka.n
22.02.2017 4 z 5

Kniha byla pro mě přínosem, doporučuji všem lidem, co neradi cokoliv vyhazují a i její způsoby uklízení a třídění věcí jsou pro mě inovativní a je fakt, že poté, co jsem k nim přešla, dokážu třeba oblečení střídat častěji. Dříve co bylo vespod komínku, nemělo šanci. :)

danca83
19.02.2017 3 z 5

Kniha se mi líbila jen do půlky pak už mně to moc nebavilo, už to bylo jednotvárne. Bohužel mám doma uklizeno a pruběžne dělám pořádek , každý kdo je normální knihu nepotřebuje. Knihu bych víc doporučila lenivým lidem a babičkam, kterým je líto cokoli vyhodit i oblečení 100let staré :)

Doubravka1975
14.02.2017 2 z 5

knihu jsem přečetla, že by mě jako mohla motivovat k úklidu, ale bohužel jsem zjistila, že mi můj "nepořádek" vyhovuje. Je fakt, že sem tam domácnost probírám a vytřídím i vyhodím nepotřebné.

Beeper
07.02.2017 3 z 5

motivuje k úklidu, ale některé pasáže o vztahu k věcem jsou až moc.

Akemi4
06.02.2017 4 z 5

Některé pasáže mi moc neseděly (knihy!, skoro nic nedarovat, jen vyhazovat a vyhazovat, všechno se dá koupit znovu, až to bude třeba), ale z jiných jsem si hodně odnesla, povedlo se mi vytřídit dost věcí a celkově hodnotím knihu pozitivně. :)

musska
31.01.2017 3 z 5

Tuhle knihu jsem s chutí rozečetla, ale postupně mi došlo, že nechci mít takovou chladnou a prázdnou domácnost. Asi prostě v Japonsku malé prostory vyžadují naprosté zbavení se všeho, co není nezbytně nutné k životu. I když kéž bych občas zvládla vyprázdnit batoh/kabelku a nechala je odpočinout...ale určitě ne denně.

Felsenberg
25.01.2017 5 z 5

Naprosto úžasná kniha o tom, jak vnést světlo a radost do svého života a vytvořit si krásný domov. Vřele doporučuji.

Kniga47
07.01.2017 3 z 5

Knihu je nutné trošku zkousnout :D. Některé rady, názory jsou trošku více úsměvné, ale právě to mě donutilo se zamyslet nad tím jaký mám vlastně vztah ke svým věcem a byť přirozeně nevěřím člověku, kterému stačí 30 knížek, tak na mě kniha trochu zafungovala... Za první den po dočtení vytříděno 6 pytlů s oblečením! :D

Nixa
05.01.2017 2 z 5

Tato kniha je teď velmi populární a všichni jí čtou a jsou z ní nadšení. Mě se kniha tedy moc nelíbila. Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst a na chvíli jsem jí odložila. Vrátila jsem se k ní až za nějaký čas a i když jsem jí nakonec dočetla, tak musím říct, že se mi nelíbila. Něco pro mě bylo určitě přínosné, ale jinak další věci jsou pro mě naprosto zbytečné a nějak to šílenství kolem této knihy nechápu.

quinnie
04.01.2017 2 z 5

Tyto "motivační" knihy nejsou úplně můj styl, ale i tak jsem se rozhodla knihu přečíst. Chvílemi jsem se nudila, přišlo mi, že se autorka pořád opakuje (jak už tu někdo psal), chvílemi mě to bavilo... Některé nápady nejsou špatné a možná je i někdy použiju...

Coucouha
28.12.2016 3 z 5

Knihu jsem přečetla za jeden večer - jsou v ní velmi užitečné rady a hned na druhý den jsem "zázračný úklid" praktikovala i doma. Přiznávám, že jsem si rady v této knize upravila k obrazu svému, ale i tak jsem velmi spokojená. Doufám, že si dokážu udržet takto čistý domov trvale :)

lencin
19.12.2016 2 z 5

Nápad opravdu zajímavý,ale nedokázala jsem to dočíst,neb se autorka dle mého názoru zacyklila.....