Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu přehled
Marie Kondo
Proslulá japonská autorka, která svým Zázračným úklidem strhla bezpočet lidi k tomu, aby si uspořádali veškerý majetek, napsala pokračování své slavné knížky. Nejenže rozšířila rady o ještě konkrétnější návody, jak se vypořádat s jednotlivými kategoriemi toho, co vlastníme, ale navíc zdůrazňuje zásadní kritéria, díky nimž se dokážeme snadno rozhodnout, co si přejeme ponechat pro šťastný život. Knihu doprovázejí inspirativní obrázky, jak máme věci skládat a uchovávat.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Dům a byt
Vydáno: 2018 , PragmaOriginální název:
Spark Joy: An Illustrated Master Class on the Art of Organizing and Tidying Up, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu. Přihlašte se a napište ho.
Stejně jako u prvního dílu, nic objevného, zvlášť pokud se o minimalismus, organizaci domova trochu zajímáte. A opět jsem se musela smát, když autorka dává rady ohledně mluvení s věcmi, loučení s nimi, objímání atd. To mi na knize opravdu nesedlo. Ale pro někoho, kdo se teprve o toto téma začíná zajímat by to mohlo být fajn.
Knižní novinky (15. - 21. října)
15.10.2018
Kniha Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu v seznamech
japonská literatura domácnost úklid rady, tipy, nápady minimalismus
2015 | Zázračný úklid - pořádek jednou provždy |
2018 | Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu |
2019 | Kiki a Jax - Příběh o zázračné síle přátelství |
2020 | Radosť z práce |
2024 | Kuraši doma podle Marie Kondo |
Věci jsou svazující - neustále nás nutí o ně pečovat a hl. tok energie určitě nebude proudit tak jak má. Musím se přiznat, že díky autorce mám nový styl skládání oblečení v mým šatníku. Já prostě mám ráda knihy o minimalismus a autorku také. S mnoha myšlenkami opravdu souzním. Kniha je inspirativní pro všechny shromažďovače nepotřebných věci.