Zbraně vysokých kadencí

Zbraně vysokých kadencí
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372139/mid_zbrane-vysokych-kadenci-R9P-372139.jpg 5 2 2

Autoři publikace, naší čtenářské veřejnosti již dobře známý autor knih a konstruktér zbraní a jeho spolupracovník, oba pracovníci Univerzity obrany v Brně, v úvodní části této knihy přibližují snahu člověka o vystřelení maximálního počtu výstřelů v co nejkratším čase a možnosti konvenčních automatických zbraní v tomto směru. V další kapitolách pak zaměřují pozornost čtenáře na soudobé vysokokadenční automatické zbraně včetně jejich srovnání, hodnocení a základů jejich konstruování. V poslední kapitole popisuje některé nekonvenční vysokokadenční zbraňové systémy (nekonvenčnost se týká jak použité munice, tak i zbraňových principů), které se dosud v armádách nepoužívají.... celý text

Perseus
25.02.2018 5 z 5

Vynikající kniha o zajímavé skupině automatických zbraní. Na úvod jsou stručně popsány počáteční pokusy o vysokou kadenci. V dalších kapitolách jsou podrobně rozebrány tři dnes nejčastěji používané systémy (revolverový, gatling a systém se sdruženými hlavněmi). Systémy jsou popsány do detailu včetně historie, konstrukce, některých výpočtů a srovnávacích tabulek. V poslední kapitole jsou popsány nekonvenční zbraně (Dardick, kapalinové systémy a Metal storm). Kniha samozřejmě obsahuje i bohatou obrazovou přílohu.
Vřele doporučuji všem zájemců a tuto problematiku.
Na knize mi vadí pouze to, že má tak malý počet stran. 190 stran je na takové téma opravdu málo.