Hudba meče
Julie Garwood
Zemani z vysočiny série
< 3. díl
Za vlády krále Jana, Anglie a skotská Vysočina Historická milostná romance z 12. století. Historická milostná romance z 12. století. Princezna Gabriela ze Svatého Bielu, dcera jednoho z nejmocnějších anglických baronů, proslulá výjimečnou krásou, má posloužit králi k dosažení míru na Vysočině tím, že se provdá za dobrého a ušlechtilého skotského zemana, jehož jí anglický král vybral za manžela. K chystanému manželství však nedojde: pro Gabrielu se všechno změní, jakmile se náhodou stane svědkyní nevýslovné krutosti. Jediným výstřelem z luku Gabriela jeden život zhatí, jiný zachrání a zároveň vyvolá válku. Během krátké doby vzplanou na Vysočině boje mezi starými i novými nepřáteli. Gabriela, která původně přijela do Skotska, aby se zde provdala, je vtažena do víru nebezpečných událostí. Přestože svou odvahou a důvtipem udatně čelí dvěma krutým baronům, sama by se jejich intrikám neubránila. Naštěstí se objeví záchrana v podobě Colma MacHugha, nejobávanějšího skotského zemana, který jí může zajistit bezpečí pouze tím, že se s ní sám ožení.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , OldagOriginální název:
Shadow Music, 2007
Princezna Gabriela byla po dlouhé době, co jsem začala číst tyto romány, skvěle ztvárněná hlavní hrdinka. Zatím mi byla nejpříjemnější.
Pěkná knížka. Příběh má spád. Drsná skotská Vysočina, drsní muži. Nechybí romantika. Nádherné čtení pro zimní večery. Vřele doporučuji.
Já měla úplně všechny knížky od J. Garwood a mamča je při stěhování nevzala a já už je nikdy neviděla :( Je tak těžký je znovu sehnat už skoro nikde nejsou hlavně ty starý :( Má krásné a poutavé příběhy a vždy se nějak propojují což se mi moc líbí :)
Krásná knížka, která se dobře čte. I když jsem občas měla pocit, že už jsem podobný příběh někdy četla. Ale po každé stránce jsem se pomalu přesvědčovala o tom, že to tak není. Sice mě neuchvátila tak, že by mi vyrazila dech, ale i přesto ji všem vřele doporučuju. Na pozdní večery je naprosto ideální. Přeju hezké počtení ;-)
Přečetla jsem celou sérii Zemani z vysočiny, krásné oddechovky, od kterých se jen těžko odtrhuje.
Velmi pekná kniha,skutočne som si pri nej oddychla,milujem príbehy zo Skotskej Vysočiny.Pani Garwoodová by mohla písat viac príbehov z prostredia Vysočiny,žial v poslednej dobe píše príbehy zo sučasnosti a tie sa mi až tak nepáčia.
moc se mi líbila.Ale to každá ze série Zemani z vysočiny.moc se mi líbila a mohu jen doporučit abyste četli. :D XD
Moc pěkně se mi knížka četla. Děj má spád, není bržděn zdlouhavými popisy nebo zbytečnými rozhovory. Drsné prostředí skotské Vysočiny je tak přesvědčivě popsané, že jsem se na chvíli ocitla upotřed plání a všech těch intrik a bojů. Teším se na další knihy z Vysočiny.
Krásná knížka. Miluji toto období v romanci a tato kniha nezklamala. Opravdu doporučuji.
Krásná kniha, stejně jako ostatní díla autorky. Byla jsem ráda, že se můžu znovu setkat se známými hrdiny - to vždycky potěší. Určitě přečíst! :))
Moc povedená kniha , od Garwood jsem četla už plno knih a tato se mi moc líbila a dozvídate se i pokračovaní z jiných knih
2007 | Nevěsta |
2012 | Ideální muž |
2001 | Láska a čest |
2002 | Nebezpečná hra |
2009 | Králova milenka |
Opět nelze hodnotit knihu jinak, než kladně. A opět mohu říci, že bude patřit ke knihám, ke kterým se ráda budu vracet.