Hudba meče přehled
Julie Garwood
Zemani z vysočiny série
< 3. díl
Za vlády krále Jana, Anglie a skotská Vysočina Historická milostná romance z 12. století. Historická milostná romance z 12. století. Princezna Gabriela ze Svatého Bielu, dcera jednoho z nejmocnějších anglických baronů, proslulá výjimečnou krásou, má posloužit králi k dosažení míru na Vysočině tím, že se provdá za dobrého a ušlechtilého skotského zemana, jehož jí anglický král vybral za manžela. K chystanému manželství však nedojde: pro Gabrielu se všechno změní, jakmile se náhodou stane svědkyní nevýslovné krutosti. Jediným výstřelem z luku Gabriela jeden život zhatí, jiný zachrání a zároveň vyvolá válku. Během krátké doby vzplanou na Vysočině boje mezi starými i novými nepřáteli. Gabriela, která původně přijela do Skotska, aby se zde provdala, je vtažena do víru nebezpečných událostí. Přestože svou odvahou a důvtipem udatně čelí dvěma krutým baronům, sama by se jejich intrikám neubránila. Naštěstí se objeví záchrana v podobě Colma MacHugha, nejobávanějšího skotského zemana, který jí může zajistit bezpečí pouze tím, že se s ní sám ožení.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , OldagOriginální název:
Shadow Music, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hudba meče. Přihlašte se a napište ho.
Ako sa obcas stava aj skvela autorka ma svoje slabsie dni. Knihu som citala ale neutkvela mi v pamäti a preto som musela nieco aj preskakovat. Mozno to bolo preto, ze tam bolo mnoho postav a mnoho opisov az som sa stracala a uz ked to zacinalo byt zaujimave kniha skoncila
Nezajímavý, popisný a lehce patetický úvod. Moc se mi líbili Gabrielini strážci, záchrana Liama (i když důvod, proč jí tak dlouho trvalo říct o tom Colmovi byl dost chatrný a autorsky chtěný = v opatství to mělo smysl, pak už opravdu ne) i některé zvraty příběhu. Líbilo se mi, že tentokrát neprobíhal vztah mezi hlavními hrdiny podle šablony předchozích knih v sérii. Svatba i tentokrát urychlená, ale ne trapně inscenovaná, jako v Králově milence a ze zcela jiných důvodů. Svatební dary super!
Kniha Hudba meče v seznamech
2007 | Nevěsta |
2012 | Ideální muž |
2001 | Láska a čest |
2002 | Nebezpečná hra |
2009 | Králova milenka |
Před několika lety jsem knihy od Garwoodové doslova hltala, o to víc mě mrzí zklamání z této knihy.
Vůbec jsem ji nemohla přijít na chuť, nedokázala mě zaujmout a občas jsem znuděně otáčela stránkami, marně doufajíc, že kniha dostane náboj, který jsem tolik očekávala.