Jedenáctá rozhodne
James Patterson , Maxine Paetro
Ženský vyšetřovací klub série
Když je nemilosrdně zavražděn milionář Chaz Smith, zjistí Lindsay Boxerová, že vražedná zbraň je totožná s tou, kterou někdo vzal ze skladu důkazních materiálů na jejím oddělení. Vrahem může být kdokoliv – dokonce i její nejbližší přítel.
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2013 , AlpressOriginální název:
11th Hour, 2012
Opět se prolíná několik dějových linií, což ale vůbec není na závadu. Nejvíc mě potěšil závěr, protože jsem se bála, že Lindsay nedopadne dobře...
Slušná detektivka, i když motiv není nic tak originální, přesto velmi dobře zpracovaný. Někdo zabíjí odporné drogové dealery a policie má podezření, že je to policista kvůli vražedné zbrani. Do toho se u bývalé filmové hvězdy u velkého domu se zahradou najdou dvě uřízlé hlavy bez těl a poté i další lebky. Detektiv Linds a parťák Rich mají plné ruce práce, bohužel dlouho ani v jednom případě nejsou stopy.
Ale jak pokračujete knihou, určitě odhalíte velmi brzy viníky v obou liniích. Také je tu hodně ze soukromí kamarádek členek Klubu. A je to takové vyladění příběhu. Protože nejsme přeci jen roboti a jen nepracujeme, stejně jako hrdinové. A někdy se práce může odrazit i v našich soukromých životech.
Příjemné oddechové čtení. Zajímavé a napínavé. Kromě detektivního vyšetřování se dozvídáme i hodně ze soukromí hlavní hrdinky a jejích kamarádek.
Protože jsem nečetla žádný z předcházejících dílů série, chvilku jsem se v postavách ztrácela. Ale zdá se, že to může být docela zábavné čtení, tak zkusím i další díl.
Po nějaké době jsem se opět vrátila k této sérii a pokračovala v dalším dílu. Příjemné počtení, ženský vyšetřovací klub a jeho členky jsem si moc oblíbila. :)
Knížky se čtou dobře. Je to napínavé. Jinak to ale nemá s detektivkou moc společného.Vyšetřování velice žádné, všude jen popisování jak se všichni cítí. Omáčky kolem toho je šíleně moc,ale jinak detektivka spíš k smíchu. Přijde mi ,že si to rozuzlení vycucá z prstu. Většinou na to přijdou stejně náhodou. Nevím no. Mám přečteno všech 11 dílů zatím. Je to spíš parodie na detektivku, ale nemám co číst, takže čtu dál :D
Bylo příjemné se asi po roce vrátit k Ženskému vyšetřovacímu klubu. Nicméně po přečtení jiných autrorů musím přiznat, že Pattersonovi detektivky patří do průměru tohoto žánru.
Souhlasím s Hellou :) už se těším na další díl a jsem zvědavá, jak to bude Lindsay zvládat s mimčem :)
Ani tento příběh mě nezklamal. Vyšetřování dvou různých případů,které spolu nesouvisí. Rozluštění vražd dívek,jejichž hlavy se našly zakopané bylo až téměř na samém konci. Stojí za přečtení.
Opět další čtivý a dobře napsaný díl. Od 18. dílu však série ztrácí na čtivosti. Škoda.