Zimní princezna: Dvě lásky v jednom srdci
Hana Parkánová-Whitton

Sophia, dcera Fridricha Falckého a Alžběty Stuartovny, nemohla uvěřit vlastnímu štěstí, když jí za manžela vybrali vévodu Williama. Jenže vévoda se rozhodne pro život se svou milenkou a veškeré pravomoci i nevěstu předá svému bratrovi Ernestovi, který Sophii miluje. Nad jejich manželstvím však visí tíživý stín – Sophia nedokáže na Williama zapomenout... celý text

Samá svatba, milenka, neustále opakující se popis vlasů snad u všech osob a užití stejných slovních spojení. Téma knihy je zajímavé, ale zpracování žádný zázrak není.

Odpočinková kniha, jednoduchá dějová linka, která mi nic nedala, ani mě nijak neobohatila. Po měsíci od přečtení nemáte tušení, že jste knihu vůbec četli.

Hezká kniha. Historie v kombinaci s červenou knihovnou. Dle info a obalu jsem čekala, co se bude dít dál, ale nebylo to špatné.
Určitě si později přečtu i další díla této autorky. Je fajn si občas oživit historii.
Kniha byla napsaná hezky, líbivě. Nic šokujícího. Příjemné čtení na dlouhé zimní večery.

Historicky pojatá červená knihovna, ve jménech jsem měla chvílemi příšerný zmatek, bohužel ve středověku asi měli velmi omezený počet křestních jme.

Na jednu stranu jsem se na knížku těšila,protože mě baví dozvědět se o životech králů,princezen,prostě jakýchkoli historických dynastiích jak Evropy tak i Asie atd,,ale zase na druhou stranu to bylo až moc jak to říct přeslazené v některých případech a to mi tam tak nějak nesedělo,přijde mi že spisovatelka tyhle historické knihy dokáže psát mnohem lépe,takže jsem se ráda zase o něčem dozvěděla,ale nemuselo by tam být tolik té červené knihovny,jak se dívám,že už psali i jiný v komentářích:)

Příběh zajímavý z hlediska evropské historie a následnictví na anglickém trůně, nicméně napsaný slohem červené knihovny, opakovanými slovními spojeními. Knížku jsem přečetla jedním dechem, ráda jsem se dostala k tomuto tématu, ale mohlo být určitě líp sepsané.
2007 | ![]() |
2009 | ![]() |
2006 | ![]() |
2011 | ![]() |
2021 | ![]() |
Na skutečných historických faktech postavený romantický příběh zimní princezny Sophie , dcery Fridricha Falckého a Alžběty Stuartovny je příjemnou oddychovku , která mě ovšem donutila prozkoumat podrobně historické souvislosti a rodokmeny . Je to má druhá kniha z této historické série a opět můžu doporučit ...