Život té druhé
Adele Parks
Sestry Evergreenovy byly už od dětství jako voda a oheň. A zůstalo jim to doposud: Martha je vdaná, má dokonalý dům, milovaného manžela, dvě děti a vede spořádaný život, jaký si vždycky představovala. Naproti tomu Eliza bydlí v jednopokojovém bytě s přítelem, který je sice hrozně moc sexy, ale... ale to je asi tak všechno dobré, co o něm může říct. Jinak je nespolehlivý, nepořádný a především nedospělý. A tak ho jednoho krásného dne Eliza opustí. Shodou okolností to udělá přesně ve chvíli, kdy Marthu opustí její manžel. A teprve tehdy začnou mít obě sestry pocit, že se ocitly na jedné lodi. A co víc: že můžou ochutnat předchozí život té druhé, který jim najednou připadá mnohem lákavější než ten, jaký každá z nich vedla doposud. Martha najde odvahu navázat vztah, na jaký by se nikdy neodvážila ani pomyslet: vášnivý a nespoutaný. Eliza si naopak hýčká partnerství s mužem, který jí nabízí stálost a jistotu. Možná jim ta změna přinese konečně štěstí. Ale taky možná zjistí, že když jdeme proti vlastní podstatě, lásku to jenom komplikuje.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , DominoOriginální název:
In Other Woman´s Shoes, 2011
Zpočátku mi příběh přišel zajímavý. Dvě sestry, absolutně odlišné životy. Jedna bohémka, jedna dokonalá manželka a matka. A když se obě najednou ocitly bez partnerů, byla jsem zvědavá, jak se budou dál jejich osud vyvíjet. Jenže ona se děla jen červená knihovna a mě to zklamalo. Taky mi přišlo, že se daleko více času věnovalo Martě, než Elize, která mě zajímala.Takže ano, knihu si přečtěte, jde to hezky. Ale nečekejte hluboký příběh.
Hodnocení knih je mnohdy hodně i o načasování, kdy knihu čtete. A mně se tahle kniha hodně líbila. Nabízí přes svá žánrová klišé červené knihovny podněty k zamyšlení. Předkládá "platné pravdy" a vztahové stereotypy ze všech stran. Jako s tím "líná huba, holé neštěstí" a "mlčeti zlato". V životě není záruka na tak či onak. Je dvousečný a všechno je možné. Vidíte? Červená knihovna a já filosofuju jako po přečtení Nietzscheho. Jde o to, jak knihu čteme a co v ní dokážeme najít. A já jsem nadšená z ryze ženské, ač nepřeslazené, zábavné oddechovky, u níž jsem se i nejednou zamyslela. Nad vztahy a nad životem. A strašně moc si přála dobrý konec.
Od autorky jsem už četla "Jestli odejdeš ...", líbila se mi víc než tato kniha ... pro mne spíše taková odpočinková četba, neurazí ani nenadchne. :-)
Skvělá knížka. Hned sáhnu po dalších od této autorky. Je citlivá k ženské duši a zároveň humorná s nadsázkou.
Zdlouhavé, půl knížky se stále opakuje, ploché a nudné obě hrdinky i když každá jinak. Přehnaná závěrečná romantika. Dávám jednu hvězdičku.
Číst se dal až ten konec, zhruba poslední třetina. Jinak naprosto nezajímavé, nudné, a ani způsob psaní autorky mě tedy nenadchl.
Příběh sester Marthy a Eliz se mi četl dobře. Martha ,domácí putička ,která je pro svého manžela nudná a proto ji opustí. Eliz zase střelená a nezodpovědná, která neví co chce a opustí svého letitého přítele. Jak oba rozchody sestry změní si přečtete v této knize. Já dávám pět hvězdiček , mě se kniha líbila a pobavila mě.
Kniha se mi moc líbila, dvě sestry, tak odlišné, přitom stejné. Touha po tom co nemáme nás žene v životě vpřed.
Líbil se mi námět a přečtení rozhodně nelituji. Kniha je velmi dobře a vtipně napsaná, na některých místech se poznávám :-) Je zajímavé zkusit si představit, že žijeme životním stylem někoho jiného. Ke knize se určitě v budoucnu ještě vrátím.
Po knize jsem sáhla, protože jsem si chtěla nějakou oddechovkou zlepšit náladu, ale to se bohužel nepodařilo, hrozně mi vadilo dlouhatánské a opakované rozpitvávání myšlenek a osudů obou sester. Bohužel jsem si ještě před čtením této knihy koupila od stejné autorky Stalo se včera v noci, tak doufám, že si tím autorka u mě napraví reputaci.
Pro mě trochu zklamání. Místo dobrého románu pro ženy jakým byla autorčina kniha Stalo se včera v noci , tady to byla už moc červená knihovna. Vše se nese v duchu báječných mužů, skvělého sexu, zázračných proměn hlavních hrdinek, šťastných konců. Jednoduché, oddechové čtení, které neurazí, ale ani nenadchne.
Ze začátku se mi kniha ne a ne dostat pod kůži, dokonce jsem ji v polovině odložila a až po pár měsících se k ní opět vrátila. Druhá půlka už byla o poznání lepší. A nebylo to jen o mém naladění. Hlavní hrdinka začne být lidštější a příjemnější a její životní eskapády dostanou spád. Na scénu přijdou nové postavy a čte se to čím dál tím příjemněji. I když je to přeslazeně vyfantazírované, srdce každé nedobrovolné singl holky to nakonec řádně nahlodá.
Pomalejší rozjezd - chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Ze začátku mi z té knížky bylo docela smutno :-(, ale pak se to rozjelo, romantika jako blázen :-) a už jsem to dočetla jedním dechem, protože jsem byla napnutá, jak to dopadne...
Čtivé, líbilo se mi to! Občas jsem se, bohužel hlavně na začátku, v Martě viděla... Beru to jako odstrašující případ a jdu hledat sebe sama před pár lety:-)
partnerské vztahy identita vztahy sestry
2014 | Tady a teď |
2014 | Stalo se včera v noci |
2016 | Jestli odejdeš... |
2013 | Život té druhé |
2015 | Nevěsty bez ženichů |
Pro mě to nebylo příliš uvěřitelné, taková změna v chování a přehodnocení životních priorit obou sester... Námět fajn, ale za mě taková oddychovka na jedno přečtení.