Žízeň po životě

Žízeň po životě
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124672/bmid_zizen-po-zivote-Ff9-124672.jpg 5 776 776

Koupit eknihu Za pouhých deset let, do nichž se vejde celá umělecká dráha malíře, který nemohl tušit, že se stane velikánem moderního malířství, vytvořil Vincent van Gogh 750 obrazů a 1600 kreseb. Nevydělal na nich téměř nic, celý život jej finančně i morálně podporoval ne o mnoho existenčně zajištěnější, avšak oddaný bratr Theo. O jeho obrazy dnes na aukcích svádějí boje japonští investoři s americkými průmyslovými magnáty a vydávají za ně desetimiliónové dolarové částky. Jejich autor se ve vrcholící deziluzi, nedůvěře v sebe sama a na pokraji šílenství zastřelil. Neúspěšně, dva dny pak umíral v nemocnici.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Lust For Life, 1934

Zuzvil
02.08.2012 5 z 5

Krásná životopisná kniha úúúúžasného malíře Vincenta van Gogha.
Nemůžu jinak, než použít jednu ukázku z knihy: " Vy asi víte, Rousseaue, že vás mají za blázna? Ano, vím. A slyšel jsem, že v Haagu si to myslejí o vás. Ano, je to tak. Ať si myslejí, co chtějí. Moje obrazy budou jednou viset v Luxembourskem paláci. A moje budou viset v Louvru, dodal Vincent. Vzájemně si přečetli v očích myšlenky a upřímně a bez zábran se rozesmáli." Po přečtení této knížky jeho obrazy člověk vidí zase trošku jinak - lépe jim rozumí.

fanciulla
01.08.2012

Tak van Gogh mal skutočne ťažký život, najťaživejšie pre mňa bolo to obdobie, keď žil ako kazateľ medzi chudobnými baníkmi.

Elisa.Day
13.01.2012 5 z 5

Pro mě jedna z nejkrásnějších knížek vůbec. A to nejen proto, že miluju van Gogha.

Renava
19.12.2011 5 z 5

Kým som si neprečítala Smäd po živote, žila som prakticky v nevedomosti a netušila som, aký príšerne ťažký osud tento slávny maliar mal, ako celý život živoril a neochvejne sa snažil o niečo, čo za jeho života nikto neocenil... Uznanie sa mu dostalo až ďaleko ďaleko po jeho smrti. Smutné, tragické a krásne. Aj keď to nie je najľahšie čítanie, táto kniha je z tých, ktoré človeka niekam posunú a v každom prípade vnútorne obohatia.

Ona
02.05.2011

Kniha, která vás dostane...