Lví král
Walt Disney
Zdivočelé stádo hnané na Scarův příkaz potměšilými hyenami by bezbranného Simbu určitě zadupalo do země, kdyby jej nezachránil jeho otec Mufasa. Při zoufalé záchraně však zahyne. Protřelému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar se svojí suitou konečně dostane k moci - zatímco Simba si najde nové zvířecí přátele Pumbu a Timona, s nimiž v duchu bezstarostné filozofie Hakuna Matata vyroste do majestátní lví podoby. Ale země jeho otce strádá, královská krev se nezapře a kdesi na hvězdné obloze si Mufasa hluboce oddychl, když probuzený Simba razantně vyrazil v jeho královské stopě...... celý text
Ilustrace krásné, ale to je tak všechno. Jelikož jsem příběhem o Lvím králi nepolíbená, tak jsem z knihy hodně zklamaná. Text je nesouvislý, nenavazuje, je složitý.
Krásné barevné ilustrace doplněné o kratičký příběh, který je ideální na jedno usínání. Drobnou vadou na kráse je občasné použití, pro malého posluchače, složitých slov.
Já sice ještě děti nemám, ale ráda bych začala číst malé sestřičce. Lvího krále miluji! Je to má nejoblíbenější pohádka od Disneyho...a vždycky u něj brečím. Je to tak dojemný příběh a zároveň s myšlenkami, u kterých se člověk pozastaví a zamyslí se nad nimi. Už se těším, až Amálka povyroste a budeme spolu číst...
Opět začala vycházet Zlatá sbírka pohádek od Disneye.. a tentokrát už mám děti a můžeme si číst ;)) Pohádky mají krásné ilustrace (knihy bez obrázků kluky nebaví) a jsou tak akorát dlouhé - za 15 minut přečteno a může se spát.
Zatím máme doma pět knih a nejvíc frčí Lví král. "Maminko, toho lefa!" :))
Knížka se mi nelíbila. špatně zpracovaný text, spousta složitých slov pro malé čtenáře, pohádku znám ze svého mládí a toto zpracování mě vůbec nezaujalo,
ČTENÍ S REBEČKOU: Příběh o tom, jak dobro zvítězí nad zlem. Krásné ilustrace a nádherná vazba dodají knize na romantičnosti.
Jako malá jsem měla box pěti Disyneho pohádek formátu A5, kde se nacházel Lví král (žlutý), Dumbo (oranžový), Bambi (zelený), Aristokočky (růžové) a Lady a Tramp (fialoví). Toto nové vydání má tytéž rozměry a ilustrace, ačkoli pochází z mnohem rozsáhlejší edice.
Lví král byl jednoznačně mým nejoblíbenějším kouskem. Vždycky jsem napolo doufala, že se Mufasovi podaří přežít Scarovy úklady. Pokud jsem zrovna nemohla zotročit nějakého dospělého, aby mi předčítal, vypravovala jsem si příběh podle obrázků. Vzpomínám si, že v mém podání byl trochu jiný a Simbův otec v rokli jenom spal.
Za své tříleté nebo čtyřleté já nemohu jinak než dát pět hvězdiček.
Od dětství pohádky Walta Disneye naprosto miluji. Jsou to bez debat jedny z nejkrásnějších kreslených pohádek. A Lví král byl a bude jednou z mých nejoblíbenějších. Vzpomínám si, že jako dítě, když jsem byla nemocná, jsem na něj koukala klidně 3x za den. :)
Len vás chcem informovať, že v poľsku tieto knižky už majú naplánované po 100 dielov ktoré by mali získať do konca tohto roka, tých knižiek bude viac
1992 | Dobrou noc |
1991 | Kuchařka kačera Donalda |
1995 | Lví král |
1991 | Veselé Vánoce |
2008 | Prasátko má narozeniny |
Ilustrace nádherné. Krásná knížka. Moc se mi líbí lví příběh.