Zlaté náměstí
Cathy Kelly
Je vůbec možné předávat zkušenosti? Dokáže se člověk řídit dobrými radami? Existuje recept na spokojený a šťastný život? Eleanor Levinová se po sedmdesáti letech prožitých v New Yorku vrací do rodného Irska, aby zde završila svůj dlouhý a úspěšný život psychoanalytičky. Má bezpočet zkušeností a vzpomínek. Přiváží si s sebou také knihu kuchařských receptů a životních pouček – moudrostí, které shromáždila a sepsala její matka. Ve svém bytě na Zlatém náměstí si listuje v této knize, přemýšlí a pozoruje okolní život. Mladá, krásná a populární herečka Megan Bouchierová zažije mediální skandál a uchyluje se na Zlaté náměstí, aby si tady odpočinula a ztratila se z hledáčku bulvárních novinářů. Na Zlatém náměstí žijí i sestry O’Callaghanovy. Jedna je krásná, úspěšná a má před svatbou, druhá, Connie, je stárnoucí učitelka, která již rezignovala na lásku. V čajovně na Zlatém náměstí roznáší konvice s lahodným nápojem také laskavá a krásná Rae. Zároveň s čajem rozdává přátelství a radost. Zlaté náměstí je magické místo uprostřed Dublinu, kde se spřádají a splétají osudy několika výjimečných žen.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Homecoming, 2010
Knížku jsem začala číst na doporučení a vůbec nelituji:-) Pomohla mi překonat chmurné chvilky kolem rodinných starostí a určitě se k ní moc ráda vrátím. Rovnou jsem si jí totiž koupila, takže můžu nahlédnout kdykoliv:-) Nejvíce jsem asi fandila hrdinkám Rae a Connie a jsem opravdu ráda, že se nakonec konal happyend:-) Je to první knížka od této autorky, četla se mi příjemně, rychle a určitě zkusím i jiné její kousky... Doporučuji všem romantickým duším, myslím, že si tam každá najde to své... třeba i nějaký ten recept:-)
Nádherná knížka, která se tváří nenápadně, ale je krásně napsaná a skrývá v sobě silné příběhy..
převážnou většinu knih si půjčuji v knihovně.Tato se mi líbila tak,že jsem si ji musela koupit.
Moje oblíbená autorka přišla se skvělou oddechovkou, ve které propojila osudy několika lidí. Dobře se mi to četlo, jako všechno od ní.
2013 | Kouzlo Vánoc |
2009 | Klub zlomených srdcí |
2011 | Zlaté náměstí |
2013 | Zámek lásky |
2006 | Jednou provždy |
Miluji knihy s duší , kdy mi po přečtení probíha mozkem rota citových mravenců tam a zpátky :-) A Kelly to umí, její hrdinové nejsou černo-bílý,špatní a hodní, jsou to prostě reálné osoby s reálnymi problémi a pocity a hlavně se nepoukazuje na to, že tá jejich cesta k ,, uzdravení duše" je ta pravá. Oni si ji vybrali a jdou po ní, protože to tak cítí.Zlaté náměstí rozhodně k přečtení doporučuji.