Zločinné vášně
Agatha Christie
Kolekci povídek z pera královny klasické krimi tentokrát spojuje motiv lásky: cit, který může člověka vynést do závratných výšin nebo ho srazit do nejtemnějších hlubin. Smrtící milostný trojúhelník, vražedná žárlivost, touha po pomstě za odmítnutí – příběhy, jejichž pozadí odkrývají mimo jiné Hercule Poirot, slečna Marplová či dvojice dobrodruhů Tommy a Pentlička, představují lásku jako vášeň, z níž se zrodil nejeden zločin.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
A Deadly Affair: Unexpected Love Stories from the Queen of Mystery, 2022
Jako milovník Agathy Christie jsem si knihu užila, přestože jsou v ní spíše slabší povídky. Od Kalibru jsem četla sbírku Mrazivé vraždy a ta byla rozhodně lepší. Přestože tato tolik nezaujala, těším se na další soubory povídek autoky.
Příjemná kniha povídek, oslovily mě víc ty ne klasicky detektivní: Květ magnolie, Tvář Heleny a Případ zbohatlé ženy. Naopak Vosí hnízdo, které považuji za jednu z nejlepších zfilmovaných epizod s Herculem Poirotem, mě zklamalo.
Tak Agata Christie je zarukou, ze to bude odsypat a bude to bavit. A naprosto nezklamala. Nadhera
Ačkoliv jsem velkým fanouškem Agathy Christie, musím přiznat, že tato sbírka povídek mi přinesla jedno velké rozčarování.
Není to vyloženě špatná kniha, příběhy s Herculem Poirotem a slečnou Marplovou zvedají laťku vysoko, aby byl poté čtenář sražen z výšin zpět na zem, a to povídkami, ve kterých jde vlastně jen o mezilidské vztahy a nedorozumění. Jsou podány celkem dobře, ale jaksi nemastně, neslaně. Zůstane po nich jen neurčitá pachuť, které se nedokážu zbavit. Bohužel, musím to napsat, ale od královny zločinu očekávám více.
Některé povídky mi byly známé a některé ne, miluju Agathu Christie. Na konci kapitolka o srdečních záležitostech spisovatelky samé jako bonus.
Zkrácené detektivní příběhy od ,,královny", které fanoušek už zná, ale rád si je připomene.
Zajímavý výběr krimi povídek, jejichž hlavním tématem je láska/vášeň v různých podobách a její důsledky. Klasika. Pohodové čtení.
Výběr detektivních povídek od A. Christie. Káva, něco dobrého, pohodlené křeslo, na dveře dát cedulku NERUŠIT .
Příjemný večer s královnou detektivek A. Ch, která nás nepřestane nikdy udivovat...
Detektivní povídky známých hrdinů jako je H. Poirot, slečna Marplová a dvojice Tommy a Pentlička klasické krimi, které tentokrát spojuje láska a cit a záhadné zločiny...
Příjemné pohodové čtení. Pěkný výběr povídek. Největším překvapením je povídka Smrt na Nilu, která se velmi liší od velmi známé knihy s H. Poirotem.
slečna Marplová výbor z díla detektivní a krimi povídky Hercule Poirot milostné vztahy
Část díla
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Jednohubky pro chvíle odpočinku. Zkusila jsem tímto druhou knihu A.Ch., asi se už k jejím knihám vracet nebudu.