Zloděj srdcí
Teresa Medeiros
Rok 1802. Lucy Snowová, zhýčkaná dcera slavného námořního admirála, věděla o mužích jen velmi málo, dokud se jedné mlhavé noci nestala obětí únosu. Náhle se ocitla na palubě pirátského škuneru a pochopila, že je vydána na milost a nemilost legendárnímu kapitánu Doomovi. Podle pověstí měl být nemilosrdný a krutý, ale Lucy té noci poznala, že umí být i něžný. Probudil v ní ženství a touhu, ale nakonec ji opustil s pouhým polibkem… Ještě stále rozechvělá nečekaným dobrodružstvím se setkává se svým novým osobním strážcem Gerardem, kterého jí najal otec. Tento záhadný muž ji dráždí svým přitažlivým vzhledem i drzým chováním, ale jeho smyslný úsměv v ní nedokáže potlačit vzpomínku na kapitána Dooma. Teprve až se jejich cesty znovu zkříží, Lucy pochopí, který z těch dvou mužů jde cestou pomsty a který se chystá ukrást její srdce.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , DominoOriginální název:
Thief of hearts, 1994
Mě to přišlo docela zábavné a napínavé.
Moc fajn se celý příběh četl a u některých pasážích jsem se chechtala jak malá holka.
(SPOILER)
Je to celkem zajímavě sepsané. Ač mezi postavami jednotlivých částí "zdánlivě" není souvislost, čtenář si samozřejmě dá rychle dohromady dvě a dvě. Celkem záhy se tak začne profilovat povaha jednotlivých aktérů. Admirál je sobecký, pokrytecký a prospěchářský studený čumák. Lucy zase typické odstrkované dítě, které se snaží, aby ho tatínek měl rád. Jen Gerard mi přišel trochu neprůhledný a nejednoznačný. To, že zachránil loď královského námořnictva a nechal sebe i posádku zajmout byl od člověka, co oplakal už svou první posádku, do nebe volající hazard - mohli je klidně pověsit s ním a na nějaké zásluhy zapomenout. Další plynutí příběhu bylo celkem nasnadě.
Mohlo by to být o fous kratší, nebo svižnější, ale jinak celkem pěkná kniha.
Jedna z nej od autorky, taková správná slaďárna s propracovaným příběhem v pozadí. Četla jsem ji před deseti lety, minulý rok, a klidně letos zas. Taková klasika, když mám špatné období, a potřebuju vědět, že láska a spravedlnost vítězí... A ž ti správní chlapi někde byli-jsou... A kdo nerad kategorii červené knihovny, protože to je moc s*u, postelových scén, atd., tak klídek. Tady to se*uální napětí je tak akorát. U hromady knih od autorky jsem měla problém s dočtením, ale této se to určitě netýká. V něčem bych trochu tuto konkrétní přirovnala k Lise Kleypas.
Moc hezky napsané, děj pěkně utíkal i když bych občas někde něco zkrátila, knížka mě bavila. Lucy a Gerard tvořili moc hezký pár :)
Hezký příběh, byť má Medeiros knihy lepší.
Některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé a trochu jsem se nudila. Na oddech ale bohatě stačí.
SPOILER:
Pokud nechcete přijít o překvapení, tak toto nečtěte.
Knihu jsem četla po několika letech podruhé a díky jednomu komentáři jsem si vzpomněla, že se jedná o tutéž osobu. Knihu jsem si tak kupodivu více užila, ta představa, jak popisovala Gerardovi pověst piráta Dooma, jak dokáže znásilnit 10 pannen za noc nebo vytrhnout srdce z těla holou rukou, a přitom ten stejný člověk sedí vedle ní, k popukání. Tohle ale byla bohužel ta nejvtipnější část z celé knížky.
Opět nezklamalo...mám ráda tyto romance, kdy i po dočtení zůstane něco pěkného, záhadného a tak trochu nereálně romantického v myšlenkách :)
Toto bol nadherný príbeh. Povazujem ho za jeden z najlepsich od tejto spisovatelky. I ked cast s maskarnym plesom sa mohla napisat ovela lepsie a tak isto ta cast so sudom, tak stale som tomu ochotna dat 5 hviezd :)
Přečteno jedním dechem. Čekala jsem že to bude nuda, ale napínavé od začátku až do konce.
Ale jo.. kniha se mi líbila. Děj byl rozličný, napínavý.
Nechyběla romantika a happy end:)
Původně jsem chtěla sáhnout po knize od S. Drake, díky které jsem vzala na milost i tento literární žánr. I když tahle kniha nebyla špatná, tak to nebyl úplně můj šálek kávy.
Mám moc ráda příběhy s piráty, ale tady mi něco chybělo. Už jsem od spisovatelky četla lepší.
Tohle je kniha, od které se nedá odtrhnout :) Naprosto úžasný příběh plný překvapení.. Gerard mi byl hrozně sympatický (i když bych ho kolikrát nejradši zabila), ale jinak to byla prostě dokonalá postava.. Jeho charakter a vlastně všechno na něm mi zcela vyhovovalo. No, zamilovala jsem se do něj snad dřív jak Lucy :) A taky to skvělé prostředí - moře, lodě, piráti.. Je to pro mě jedna z nejlepších knih daného žánru. Nemůžu jinak, než hodnotit plným počtem.
Tato knížka obsahuje všechno, co by správný milostný román mít měl (statečný hrdina toužící po pomstě; krásná hrdinka, kterou vychovává chladný a pedantický otec; dávný zločin, piráti, moře....), ale přesto mi něco chybělo. Nic mě nenutilo vzít knížku do ruky a číst dál. Prostě jsem tu strhující vášeň mezi hlavními hrdiny necítila, nesouzněla jsem s nimi. A fakt nevím, čím to. Podle recenzí se jiným příběh moc líbil, tak bude chyba asi u mě. I tak ale knížku doporučuji.
Zatím nejlepší kniha od autorky, hlavní hrdinové i ti vedlejší jsou prostě skvělí....
Edit: Čtu teď mnoho knih tohoto žánru různých autorek a tato u mě ze všech vítězí ;) Zkuste ji ;)
Autorka sa príbeh snažila oživiť romantikou, ale ja osobne som po prečítaní prológu očakávala niečo iné alebo inú zápletku, napr. objasnenie pôvodu hlavného hrdinu (prečo sa jeho matka stala prostitutkou ? čo sa stalo s jeho otcom ? kto bol jeho otec ? ako s bratom žili po matkinej smrti ?). Táto zápletka mi prišla taká úplne od veci, ale to je samozrejme iba môj názor. Nejak ma tentoraz autorka nepresvedčila a pritom som od príbehu ani nič intelektuálneho neočákavala.
Připomínalo mi to Monte Christa ale stejně to bylo krásné úchvatné citlivé prostě NÁDHERA.Medeiros nezklamala.
Kdybych mohla dám mnohem více hvězdiček. Jedna z nejkrásnějších knih, co kdy jsem četla. Lucy byla úžasná a Gerard k sežrání. Knížku jsem hltala stránku za stránkou a byla jsem naštvaná, když jsem ji musela odlozit. Smála se se u ni, trnula napětím a hlavně si hodně pobrečela. Oba hrdinové se mi vryli pod kůži a asi tam jeste dlouho zůstanou. NÁDHERA NÁDHERA NÁDHERA. Jen jenom jedna menší výtka ten konec mohl mít více stránek.
Mam strasne rada ked sa hlavny hrdinovia doberaju. Inak to bola pekna kniha, ale citala som uz aj lepsie. Ale dobra oddychovka.
Anglie zrada piráti historické romance
2005 | Milenec z temnot |
2008 | Hříšné myšlenky |
2002 | Nezapomenutelný polibek |
2006 | Ztracená duše |
1998 | Něžná pomsta |
Knihy Teresy Medeiros vůbec nemusím, až na tuhle vyjímku. Zloděj srdcí mě pořád baví. Slovní přestřelky mezi Lucy a Gerardem jsou zábavné, postavy jsou sympatické a brzy si je zamilujete. Mým favoritem je Smithe u něhož nevíte, jestli to myslí vážně nebo si tropí žerty.