Zlodějka knih

Zlodějka knih
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539493/bmid_zlodejka-knih.jpg 5 8447 8447

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat o jedné z těch, kdo dokážou neustále přežívat – odbornice na zůstávání. Jen jeden z té malé knihovny příběhů, které s sebou nosím. Každý z nich je pokus přesvědčit mě, že vy a vaše lidské existence za něco stojíte.“ A vy poslouchejte, abyste zjistili, co osudy Zlodějky knih neboli Liesel Memingerové – dívky, která v Německu pod nadvládou Adolfa Hitlera putuje ke svým pěstounům a snaží se v rostoucím chaosu a zmaru najít nějaký smysl – prozradí o lidech vám. Podle románu vznikla rovněž filmová adaptace (režie Brian Percival, 2013) s Geoffrey Rushem a Emily Watson v hlavních rolích.... celý text

Literatura světová Romány Válečné

19.04.2015 5 z 5

Nádherná kniha.

vyvodka
14.04.2015 5 z 5

Na knížku jsem slyšela hodně pozitivní ohlasy a tak jsem trpělivě čekala skoro půl roku, než na mě v knihovně došla řada. A čekání se zúročilo. Ne vždycky jsem jinými čtenáři "opěvovanými" knížkami nadšená, ale tentokrát jsem opravdu ráda, že se mi dostala do rukou.
Téma každodenního života obyčejných Němců za války,vyhlazování Židů z pohledu dospívajícího děvčete, vyprávění smrti o zabíjení...prostě nevšedně podané, čtivé a zároveň smutné až hořké. Za mě pět hvězdiček, pane Zusaku.
P.S. A ač to může znít jako klišé: uvědomila jsem si, jak se mi dobře žije. Třeba jen proto, že děti nemusím hnát do krytu.

Radůz
12.04.2015 3 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do knihy, kvůli stylu psaní, začetl a pak už to šlo. Stejně si ale nemůžu pomoct, až na to, že vypravěčkou je smrt, není kniha ničím výjimečná. Mě prostě neuchvátila.

PajusenkaB
08.04.2015 5 z 5

Kniha mě naprosto uchvátila, stránky jsem hltala. Přečteno za tři dny :)

pavlinka0250
07.04.2015 2 z 5

Nejdříve jsem viděla film, který mě absolutně dostal. Naprosto skvělý, už jsem ho shlédla třikrát. A akutně jsem potřebovala i přečíst knihu. No a bohužel pro mě to bylo zklamání. Jak píše veronika 5179,že bude asi jediná, kdo knihu neohodnotí kladně, tak jediná není.

BonnieMC
07.04.2015 5 z 5

Tak strašně plná emocí už od první stránky přes sakramentsky geniální příběh, kdy vám všechny postavy natotata přirostou k srdci, až na samotný konec, kdy vás pan autor roztrhne vejpůl a vytřese z vás i ten nejmenší kousek dušičky. Perfektní!

elin.m
05.04.2015 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších knih, kterou jsem kdy četla. Zajímavý, místy i vtipný příběh a velmi pěkná knižní úprava.

alexis818
04.04.2015 5 z 5

Kniha opravdu velmi zvláštní ale rozhodně zajímavá.Chvilku jsem si musela zvykat na styl psaní,ale pak vás to nepustí.Smrt jako vypravěčka byla skvělá.

1v8na
02.04.2015 5 z 5

spoiler - Příběh byl velmi pěkný. Moc se mi líbil. Sice to bylo trochu odlehčené na téma druhé světové války, ale bylo to výborné. Smrt jako vypravěčka byla zajímavá. Bylo mi moc líto Rosy a Hanse Hubermannových a Rudyho Steinera.

kayu
02.04.2015 5 z 5

Tahle knížka je zvláštní - a dokonalá. Příběh je promyšlený, nikde to nezadrhává a rychle se čte. Konec je dojemný a já se neubránila slzám. Všechny postavy mi nějak přirostly k srdci a těžko se budou zapomínat.

čekanka13
01.04.2015 5 z 5

Čte se krásně, smrt, která příběh vypráví, působí kupodivu vlídně a sympaticky. Na rozdíl od některých lidí, o kterých vypráví.

morava
27.03.2015 5 z 5

Smrt jako vypravec, laska ke kniham,nadherne slovne zpracovane.Dalsi z mych srdcovek, pri cteni emoce brnkaly na strunu.

jacktenrek
26.03.2015 5 z 5

jedna z velice pozoruhodných literárních počinů ... smrt je jen pojem .. proč by měla být smrt špatná ve smyslu zlá ? Koná jen svou práci která je již předem daná ..

Maros11
25.03.2015 5 z 5

Dokonala, ani navsteva Osviencimu vo mne nevyvolala tolko smutku a zamyslenia sa ako tato kniha.

petule1
25.03.2015 5 z 5

Těžko říct o této knize, že je to krásný říběh. Je to příběh plný smutku a bolesti, který převládá nad šťastnými chvílemi zlodějky knih.

Košišta
24.03.2015 5 z 5

Nevšení pohled na druhou světovou válku, silný příběh. Líbil se mi styl vyprávění, nechala jsem se strhnout, za mě knížka u které nikdy nezapomenu o čem byla. Lisbet, Rudy, Rosa, Hans, Max, postavy které se vryly pod kůži a ona Smrt. Za mě úžasná knížka, co mě vážně dostala...

asanita
23.03.2015 5 z 5

Pěkné, poetické, k zamyšlení, postavy jako z masa a krve a navíc s myšlenkou. Na podobnou knihu jsem už dlouho nenarazila.

misastredova
23.03.2015 5 z 5

Po shlédnutí filmu, jsem si knihu prostě musela přečíst....i když jsem věděla, jak příběh skončí, stejně jsem brečela, jak malá holka....naprosto dokonalá kniha :)

Tejezka
22.03.2015 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. I když jsem viděla před nějakou dobou film, tak stejně to čtení bylo napínavé a nedalo se od toho odtrhnout. Ze začátku mi akorát dělal trochu problém styl vyprávění Smrti, ale postupem času jsem si na to zvykla a ten styl se mi zalíbil.
I já jsem si zamilovala Liesel, Maxe, Rudyho a Lieseliny rodiče, prostě nádherná, napínavá a smutná knížka, která určitě stojí za přečtení. Konec knihy jsem obrečela jak malá holka.

veronica 01
21.03.2015 5 z 5

Se Zlodějkou knih se budu loučit ještě hodně dlouho. Naprosto jsem si zamilovala Liesel, Maxe, Rudyho a Hanse s Rosou. Vůbec bych se nenechala odradit délkou knihy, nebo tím, že si člověk musí pár stránek zvykat na styl vyprávění. Nádherné.