Zlodějský tanec
Mary E. Pearson
Zlodějský tanec série
1. díl >
Když zemře král Ballengerovy říše, jeho syn Jase se stává novým vládcem. Okolní království však nehodlají tolerovat jeho panování, které se řídí vlastními pravidly. Na obzoru se objevuje mladá královna Vendy, která je odhodlaná vše změnit. Na tajnou misi vyšle bývalou vyhlášenou zlodějku Kazi. Ta když narazí na nového vládce Jase, rozhodne se své plány změnit. Oba jsou společně vrženi do vírů událostí, které nemohou ovlivnit.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Dance of Thieves, 2018
Zlodějský tanec znovu potvrdil, že Mary je královnou romantické fantasy. Knihu jsem měla přelouskanou během pár dní a vůbec by mi nevadilo, kdyby měla pár stránek navíc.
Děj se odehrává v tom samém světě, jako Kroniky pozůstalých, takže pokud jste je nečetli a nechcete si vyspoilerovat konec série Kronik, nejprve přečtěte je. Pokud vám spoliery nevadí, tak se do knihy ihned puste.
Příběh je znovu popisován z pohledů obou postav, což mi vůbec nevadilo, více jsem se do knihy začetla a přiblížila hlavní postavy.
Kazi a Jase – tak úžasné postavy stvořené v tak výborném světě. Jejich vztah se postupně s dějem vyvíjel a nebylo to uspěchané ani zpomalené. Jejich vztah dobře figuroval i se zápletkou, takže to nebylo tolik „přeslazené“ jak jsem se obávala.
Plusové body autorce za to, že přidala již zmíněné postavy z minulé série, hezky to obohatilo děj a mohla jsem si zavzpomínat na tu skvělou sérii.
Upřímně, knize nemám co vytknout. Děj byl svižný, zábavný, akční a romantický. Doporučuji ihned běžet do knihkupectví pro ni. Já už totiž potřebuji další díl.
Příběh mě naprosto uchvátil a zcela vtáhl do děje. Mary je prostě úžasná spisovatelka a doufám, že se od ní dočkám dalších úžasných příběhů.
Já Mary opravdu miluju. Jejístyl psaní člověka úplně pohltí. Tohle byla další krásná kniha, která navazuje po několika letech na Kroniku pozůstalých. Ačkoli to podle mého názoru na první sérii knih nemá, i tak se mi to líbilo a těším se na další díl! Ty mapy... to je nádhera.
Škoda spousty gramatických chyb.
Já zkrátka neumím logicky vysvětlit, proč miluju styl psaní dotyčné autorky. Jsem člověk, který miluje pořádné napětí zakončené nějakou tragédií.. což není úplně pro předchozí a současnou sérii typické.
Autorka mistrně ovládá popis charakteru hlavních postav a tím jsem schopná se do nich naplno vcítit.
Dobrá, možná nejsem úplným fanouškem sladkých konců, ale u téhle knihy udělám výjimku. Parádní počtení
Někdy se asi vyplatí popichovat vydavatelství. Tato kniha je důkazem toho, že když Cooboo chce, tak taky umí vydat knihu tak, aby na každé stránce nebylo 30 tiskových chyb, ohledně těch pravopisných nejsem dobrý garant.
Kniha se mi četla lépe než kroniky, akorát ten clifhanger na konci mne dost míchnul.
Já jsem naprosto nadšená. Jase a Kazi mě úplně pohltili a uchvátili. Miluji příběhy tohohle typu: lovci lidí, pouště, přežití, bída, tržiště... Nemůžu se dočkat pokračování. Jedna věc mi bohužel hodně vadila, a to množství chyb, které se v knížce vyskytovalo. Hodně mi to kazilo dojem.
Velmi pekny pribeh. Zatim se mi to libi dokonce vic nez Letopisy pozustalych. Spisovatelka ma dar, ze vse co popisuje si predstavujete. Vtahne Vas do deje. Vse je promyslene, realne. Bylo zde dobrodruzstvi, laska, cest, intriky. Jedine u ceho jsem se musela smat bylo, kdyz Kazi vymenila uspavaci prasek bez chuti, ktery dobre pusobil na bolest za sul a rikala si, ze nikdo nepozna v chuti rozdil :-D. Jedine pry az pozdeji, ze bolest neodeznela. No to tedy nevim, kdo by nepoznal rozdil :-D
Další skvělá kniha od Mary E. Pearson. Kdo miluje Kroniky pozůstalých, musí číst i toto pokračování, jelikož to skvěle navazuje na předchozí díly. Některé postavy z předešlé série jsou i v této knize. Upřímně, Zlodějský tanec mě bavil o trochu víc, než předešlé knihy..nevím proč. Kniha je opravdu skvěle napsaná, plná napětí, romantiky, zvratů...lží...prostě všechno do sebe krásně zapadá a autorka to umí tak skvěle podat, že jsem opravdu hltala každé slovo. Všem doporučuji!
Famózní! Všechny důležité ingredience v tom nejpřesnějším poměru - napětí, romantika, humor. Prostě vše, jak má být!
Jsem opravdu příjemně překvapená! Nečekala jsem, že se mi Zlodějský tanec bude líbit víc než Falešný polibek, ale stalo se. Hlavně díky hlavním hrdinům, které jsem si oblíbila víc než Liu a Rafea. Moc se mi líbil začátek, kdy se Kazi s Jasem poznávají a sbližují. Všechno bylo přirozené, nenucené a chemii mezi nimi nešlo přehlédnout. :-)
Rozvíjí se několik zajímavých zápletek a dozvídáme se něco z historie Ballengerů, vážně super čtení. Těším se na pokračování, bude to ještě hodně zajímavé... :-)
Opět nádherná kniha oblíbené autorky. Jsem ráda, že navazuje na předchozí trilogii, i když z příběhu který známe odbočila úplně jiným směrem a přesto nakonec do sebe vše zapadlo. Moc se těším na další díl. Posledních pár řádek naznačuje, že nedopadlo vše jak už se zdálo a před hlavními hrdiny vyvstanou nečekané okolnosti...
Příjemný návrat do země Kronik pozůstalých. Jak už jsem u autorky zvyklá, první díl nebývá zcela akční, takže to bylo spíše odpočinkové, romantické čtení se sympatickými hrdiny, konec ale naznačuje, že se ještě dočkáme nejednoho překvapení. A moc se mi líbí, že stále není odhalena vzdálená minulost, což čtenáře nutí plavat oceánem fantazie...
Príjemný návrat do sveta Kroník. Opäť veľmi prepracovaný, pomerne hĺbavý, hovoriaci mnohé, so sympatickými postavami a zaujímavým prostredím. Viac romantiky mi nevadilo, vzťah hlavných hrdinov bol kľúčovým prvkom príbehu a organicky zapadol do rozprávania tak, že nebol rušivý. Kvality prvej trilógie však toto rozprávanie nedosiahlo. Na druhý diel sa každopádne náležite teším :) 75 %
Úplně zlé to nebylo, ale přečetla jsem to a po dvou měsících pořádně nevím o čem to bylo a další díl mě neláká. Samozřejmě se jednalo o jednoduché oddechové čtení. Takže proč ne jednou za čas. Ale nic převratného, nebylo bráno do hloubky, nápad celkem fajn, ale nerozvedený do nějaké zajímavé linky. Začátek knihy (v řetězech) měl tolik potenciálu...
Musím říct, že mi v této knize přišla silnější romantická linka, ale vůbec to nebylo na škodu. Právě naopak... romantiky není nikdy dost :D
Děj se rozjede hned po přečtení prvních pár stránek a rozhodně to není žádná zívačka. Nejvíce mě ale bavil charakter postav a to zejména u Kazi, Synové a Wren ... tvoří naprosto unikátní trojici a musím říct, že mi budou chybět. Jejich loajálnost, odhodlanost, vypočítavost a humor vás doslova odzbrojí.
U dvojice Jase a Kazi je zajímavé sledovat jak si k sobě pomalu (ale jistě) hledají cestu. I když je povětšinou pěkně hrbolatá a plná tajemství.
No a abych to uzavřela ... kniha se povedla na 110%, nic jiného jsem ani od Mary E. Pearson nečekala. Pokud vás bavil Falešný polibek, tak si troufnu říct, že toto nebude krok vedle ;)
Po Kronikách pozůstalých jsem měla moc velká očekávání. Knížka se četla dobře, příběh se mi líbil, jen byl příliš předvídatelný. Hlavním postavám nemám co vytknout, bavily mě. Stejně tak zápletka. Trochu mě ale mrzela zvláštní odtažitost, s jakou se hovořilo o královně. Ani jednou jsem neměla pocit, že je to ta stará dobrá Lia. Jasně, utekly roky od chvíle, co jsme se s ní rozloučili, přesto je zatím její role v této sérii (ať už zprostředkovaně přes pohled někoho jiného, nebo osobně) na můj vkus chladná až cizí. No nic. Budu fandit Jasovi a Kazi, ti nám mají ještě do budoucna co nabídnout :)
Tohle bylo zase skvělééé! Kroniky pozůstalých je jedna z mých nej sérií, na tento sequel jsem se tak těšila a jsem absolutně spokojená, ta kniha mi dala úplně všechno, co jsem chtěla! Skvělé postavy, chytlavý příběh, dočkala jsem se také svých milovaných pověstí/bájí a v tomto sequelu i mnohých básniček, které mě dost bavily. Neskutečně se mi líbí ta lyričnost, která na mě z knihy dýchá. Kniha byla dlouhá, ale na konci jsem si stejně řekla, že chci víc! Děj byl do poslední kapitoly z mého pohledu nádherně odvyprávěný a dal by se považovat za uzavřený... Ta poslední kapitola ale?! Musela jsem si ji přečíst dvakrát... No uau....
Za mě je Zlodějský tanec ještě lepší než Kroniky pozůstalým, a to hlavně díky postavám Kazi a Jace, které jsem si zamilovala, a jejich nedůvěřivý vztah mě bavil po dobu celé knihy.
Knížka je plná akce a svět Kronik zbožňuju, takže ve výsledku to bylo dokonalé! ♥
přátelství láska lsti zrada rodina pro dívky romantika vyjednávání pro dospívající mládež (young adult) odvahaAutorovy další knížky
2017 | Falešný polibek |
2019 | Zlodějský tanec |
2018 | Temná krása |
2017 | Zrádné srdce |
2020 | Zlodějská přísaha |
Tak tohle bylo něco... Dlouho jsem nečetla něco, nad čím bych přemýšlela pořád, co bych prožívala s postavami. Je fakt, že začátek byl pro mě matoucí a moc nezáživný, ale nezbytný, abych pochopila poměry mezi nimi (ano Kroniky jsem nečetla). Ale fakt krása. Přečetla jsem to za pár dní, sžila jsem se s postavami, se světem. Smála jsem se, zlobila se, culila se... Prostě toto ve mně vyvolalo přesně ten pocit, jaký má knížka ve čtenáři vyvolat.