Zmiz
Mary Burton
Profilerky z FBI série
< 3. díl
Mary Burton, autorka mnoha bestsellerů, se vrací s thrillerem, z nějž vám bude tuhnout krev žilách. Soudní lékařka Faith McIntyrová se s oběťmi násilných trestných činů setkává každý den, nicméně tato osoba je jiná. Žena v kómatu, jejíž život visí na vlásku poté, co ji srazilo auto, je rychle identifikována jako zvláštní agentka FBI Macy Crowová. Zůstává ale záhadou, co tato žena z Quantica dělala v místní temné uličce krátce po půlnoci. A další záležitost je ještě znepokojivější. Macy jako by byla dokonalou kopií Faith samotné. Faith náhle zjišťuje, že její dětství skrývá více tajemství, než si dosud myslela. Následuje stopy, které jí zanechala Macy, a společně s texaským rangerem Mitchellem Haydenem objevuje opuštěný ranč, na jehož pozemku je čekají další hrůzné nálezy. Ze stop, které postupně odhalují, vyplývá, že jde o mimořádně zvrácený a zapletený případ. Kdo ale v pozadí tahá za nitky? A podaří se Faith s Haydenem jejich plány překazit dřív, než bude pro všechny pozdě?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2024 , VendetaOriginální název:
Cut and Run, 2018
Dobře se to četlo,ale za mě předvídatelný děj. Za mě nejlepší kniha od autorky je Poslední tah.
Strašně přehnané, neuvěřitelné: tolik unesených a těhotných, adopcí mimin, pokrevních pout (už chyběla jen kakaová skvrna velikosti mexického dolaru, podle ní by se celá ta grupa přiznaně/nepřiznaně adoptovaných snáze poznávala...).
Ve spolupachatelích jsem se ztrácela, nějak se nořili či odhalovali nečekaně, bez solidního pátrání a vysvětlení, a hlavní pachatel byl už vůbec k smíchu (tedy samozřejmě v kontextu k pláči). Vztah patoložky a rangera byl tedy taky něco... neskutečného.
Dolouskala jsem, byť s nechutí, takže níž než 50% dát nemůžu. A to se mi před dvěma roky tolik líbil Poslední tah...
Tak třetí díl napravil reputaci tomu druhému. Skvělé čtení, napínavé od začátku do konce. Faith i Mitschell mi jako postavy sedly a báječně se doplňují. Za mě super
I tento díl je velice poutavě napsaný. Zajímavé téma a skvěle zpracované. Doporučuji a určitě si nenechám ujít další díl. Autorka píše skvěle, žádná hluchá místa.
Tak ja neviem, mne sa táto kniha až tak nepáčila.Podľa mňa priemerná detektívka.Spestrenim boli iba Rangeri.Pisem komentár po pár dňoch od prečítania a už si celkom ani nepamätám iba to, že to bolo zamotané a nútila som sa k čítaniu.
Čtivé a napínavé, tahle série se mi zalíbila, těším se na další díl a doporučuji k přečtení.
Nemám moc ráda zápletku s dvojčaty, ale tady byla zpracovaná docela přirozeně. Děj byl promyšlený včetně dobře vysvětleného konce a jemná romantická linka nerušila. Knihu mohu doporučit.
Svěží detektivka s výbornou zápletkou ztracených těhotných žen. Soudní patoložka zjišťuje, že vyšetřovatelka ležící v kómatu po dopravní nehodě je jí tak podobná, že nemůže jít o náhodu. Postupně houstne atmosféra, přibývá mrtvých a je jasné, že se někdo pokouší trvale pohřbít dávnou minulost. Nevýhodou je až moc postav, přišlo mi, že tím děj chvílemi ztrácí na srozumitelnosti.
Obchod s miminy je také již dobře popsaný v mnoha detektivkách, i ten kombinovaný se smrtí jejich maminek. V tomto směru tedy nic zvláštního, ale tak docela ztracený čas to není. Rangeři v USA to mají trochu jinak zmáknuté a když se navíc objeví dvojčata, hned má příběh jinou šťávu. Docela jo.
Líbilo se mi to. Po slabší dvojce je tento díl opět svižným a napínavým thrillerem.
Vzhledem k tomu, že erotické scény byly i v předchozích dílech, tak mi to nevadilo a byla jsem na ně připravena.
Samotná kniha mě bavila a postupné odhalování okolo Faith, které bylo plné zvratů
se četlo moc dobře.
Po vynikající prvotině přišlo zklamání. kniha nemá co dělat v žánru "krimi" ale patří svým obsahem do kategorie ; romanticko-erotická s krimi zápletkou. Ani se nedivím tak vysokému počtu hodnocení , poněvadž jde evidentně o čtenářky jež jsou milovnice romantiky. vzhledem k tomu však ,že to není detektivní krimi, tak nemohu jinak než s hodnocením č. 2
Trojka byla zatím nejlepší z celé povedené série.
Napínavé až do konce, lahůdkový thriller.
Super, vážně další super série. Od začátku až do konce napínavé čtení, četla se sama. Skvělý příběh.
81%
Pohled jí pak přitáhla řada tří velkých kamenů, postavených téměř v rovině vedle sebe. Taková symetrie do přírody nepatří a jí při tom pohledu z nějakého důvodu vstaly chloupky na šíji. Uvědomila si, na co to hledí. Na náhrobní kameny.
_________________________________________________________________________
Vydařený thriller, kde je mimořádně zapeklitá zápletka, je čtivý, napínavý, se spoustou zvratů a s šokujícím odhalením, které se dotýká Faith osobně.
Já sama bych si tady klidně odpustila ty podrobnější erotické scény.
Doporučuji.
4+1*
Další thriller od Burton a nebyl vůbec špatný , jen jsem na čtení neměla víc času, abych se vždy pořádně začetla. Proto čtyři hvězdy, nevím nějak mi nesedlo okamžitě (všeho) zjištění a jednoduché dopadení. Další hvězdu dávám za čtivost.
Wow, po dlouhé době opravdu skvělý thriller, který mě dokázal dostat ze “čtecí krize a asi mám novou oblíbenou autorku . Hned jsem si musela objednat dva předchozí díly
Každopádně si myslím, že knížku jde číst i samostatně, jelikož i přes to, že předchozí díly jsem prozatím nečetla, neměla jsem pocit neúplnosti, žádné podstatné informace mi při čtení nechyběly.
Opravdu je to knížka, která vás nutí číst pořád dál a je napsaná takovým stylem, že se čte “sama. Najdeme zde napětí, plno zvratů, zvrácenosti i překvapení. Zápletka je zde opravdu hluboká a myslím si, že pokud milujete thrillery stejně jako já, knihu i díky ní budete hltat stejně jako já.
Postavy jsou zde vykresleny realisticky a díky tomu si k nim můžete “budovat nějaké sympatie či antipatie, což je další věcí, kterou mám u knížek ráda.
Musím říct,že úplně super a ten konec byl zajímavý moc všem doporučuji