Ramsay
Mia Sheridan
Znamení lásky série
< 7. díl
Pro Lydii De Havillandovou je návrat Brogana Ramseyho šok. Před lety mu ublížila a zradila ho. Brogan už však není tím zakřiknutým, citlivým chlapcem, kterého znávala. Dospěl v nádherného, mocného muže a chce se pomstít. Brogan Ramsay nedokáže Lydii odpustit, jak krutě se kdysi zachovala jak k němu, tak i k jeho rodině, která kvůli ní zůstala bez peněz. Nyní chce její rodinu zničit, stejně jako ona kdysi zničila tu jeho. Jenže z dívky, která mu před lety tak ublížila, je dnes žena, jež mu bere dech. Ramsay je příběhem o zradě a hněvu, výčitkách a síle odpuštění a o tenké hranici mezi láskou a nenávistí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , BaronetOriginální název:
Ramsay, 2016
,,Jestli chceš, aby tě milovala, musíš její lásku opětovat, a pro lásku boží, musíš v sobě začít vidět i to dobrý. Přestaň se mučit, mo chara. Odpusť jí a odpusť i sobě.“
Moc jsem se těšila na další knihu od mé oblíbené spisovatelky a jako vždy musím dát pět hvězdiček. Moc krásný emocemi nabitý příběh, při kterém nezůstane jedno oko suché.
,,Život je plný překvapení a zrovna tohle konkrétní bych v životě nečekala."
Mia Sheridan patří mezi mé nejoblíbenější autorky, a tak je jasné, že hodnotím plným počtem. I tento romantický melancholický příběh mě zaujal. A kromě krásného pohádkového příběhu v něm padlo i spousta hezkých myšlenek. Třeba že když je člověk v jádru dobrý, moc dobře mu nejde někoho dlouho nenávidět. Nebo že někdy člověk soudí ostatní moc tvrdě, a přitom jde třeba jen o nedorozumění.
Každopádně pokud se chcete dojmout a na chvíli věřit v dobré konce, tak je takový příběh přesně pro vás:).
Knihy této autorky jsou vždy o emocích a tragédiích a smutných osudech. A jak jsem psala u jiné její knihy i tady toho bylo na mě moc. Brogana jsem celkem chápala tedy zpočátku pak se choval jako každý zamilovaný, který pro tu svou udělá všechno možné i nemožné. To s Lydií jsem měla větší problém, stále mi připadala naivní a taaák hodná až jsem jí měla plné zuby. O chování k bratrovi a přehlížení jeho chyb a o té omílané větě ,,je to přece můj bratr" , ani nemluvím. Víc mu tím ublížila než pomohla. Sice jsem neměla pocit, že tu knihu nedočtu a odložím, ale ani jsem jí nezhltla jako ty ostatní od této autorky.
(SPOILER)
Autorka je má oblíbená už několik let!
Příběhy mě vždy chytou za srdce:-*
Tady to nebylo jinak a bože Brogana určitě miluji!
Scéna"karty"je famózní,-)
Neváhejte se čtením!Já si rozhodně dám časem rereading ;-)
„Nenávidíte-li mě, těší mne to stejně, jako byste mě milovali, neboť je to důkaz toho, že nejsem lhostejný vašemu srdci.“
Jsem vcelku v rozpacích. Už u prologu jsem myslela, že číst dále nebudu. Jako by knihu psala nějaká puberťačka s bujnou fantazií. Absolutně nereálný příběh, Brogan je samozřejmě velice zajištěný muž, který se z bezdomovce vyšvihne na milionáře. Lydia překrásná žena, bez jediné chybičky charakteru a samozřejmě na svůj věk velice vyspělá, moudrá a sexuálně nezkušená... Ale no tak... Asi nyní sáhnu po nějaké kvalitnější vážnější četbě, abych si napravila skóre, protože toto bylo zklamání na plné čáře a přitom to je tak skvěle hodnocená kniha. Škoda.
Mia je jedna z mych oblibenych autorek. Vzdycky je v jejich knihach prekvapeni, cit a hlavne silny pribeh. Bohuzel tato kniha je dle meho nazoru jedna ze slabsich.
Mia Sheridan patří mezi mé oblíbené autorky a pokud už jste od ní četli nějakou knížku, tak víte, že jsou plné emocí. Jsou to příběhy, které vás zlomí a protáhnou emocionální smrští a ani tato knížka není výjimka.
Ramsay je krásný a dechberoucí milostný příběh. Je plný utrpení, bolesti, zrady, pomsty ale i uzdravení, odpuštění druhým a nakonec dání šanci lásce.
Brogan irský kluk z dělnické třídy, který se snaží udržet svou rodinu nad vodu. Pracuje se svým otcem jako zahradník a je zamilovaný do Lydie, která je bohatá, naivní a je dcera jeho zaměstnavatele.
Jeho život je už tak dost komplikovaný, ale jednoho dne se mu obrátí vzhůru nohama a stává se jeho osobním peklem a to jen proto, že se zamiloval a důvěřoval dívce, které neměl.
O několik let později se vrací zpět, aby se pomstil tomu, kdo ho v mládí zradil a kdo mu v životě nejvíce ublížil. Mezitím se Lydiin život rozpadl a z rozmazlené princezny je skromná, nebojácná a inteligentní žena, která bojuje o to málo co jí zbylo.
Brogan a Lydia. Dvě spřízněné duše, které byly rozděleny. Ale i navzdory času a nedorozumění postupně zjišťují, že patří k sobě. Dokážou však vše překonat?
Příběh mě od první stránky naprosto uchvátil a moje srdce se během čtení několikrát roztříštilo, tajila jsem dech a cítila všechnu bolest, beznaděj ale i lásku Brogana a Lydie
Áno,bol to vyložene emocionálne ladený príbeh, ale tentokrát ma až tak nedostal. Nie som úplne spokojná, ale Brogan sa mi páčil.
Autorčiny knihy mám velice ráda, vždycky jsou plné emocí a pěkně se mnou zamávají. Tato kniha není vyjímkou. Je to krásný romantický příběh o první, skutečné a jediné lásce v životě hlavních hrdinů. Brogan mě úplně fascinoval. Hlavně svou inteligencí, hypersensitivitou a neuvěřitelným srdcem a obětavostí. Lydie mi zpočátku byla sympatická, ale hlavně ke konci mi vadilo, jak se k Broganovi zachovala, ztrácela hlavu a moc se nechala ovlivnit. To bych klidně z textu vypustila. Jinak jejich vztah byl úžasný a jako na houpačce, prostě emocionální smršť. Postavy, které jsem fakt nesnášela byly Courtney a Stuart.
Velice mě potěšila slovíčka a věty v gaelštině.
Krásné čtení, vřele doporučuji.
Většina knihy je výborná, napínavá, zábavná, nutí číst dál. Ale pak se všechno zhroutí, místo, aby si hrdinové v knize promluvili jako normální dospělí lidé, tak se týrají a izolují. Pak najednou během dvaceti minut Lydie dospěje, u Ramseyho to trvá i pár facek dýl. Konec je tak sladký, že jsem vážně ráda, že to skončilo..
Přemýšlím, kde jsem udělala chybu, ale já prostě nevidím to úžasné poslání této knihy o odpouštění.. Je jen jako jedna z mnoha knih, co jich na trhu je. A to přitom Sběratel přání byl úžasný a jiný.
Další krásná kniha od Mii. Jak tu někdo zmiňoval, že byli mladí, já bych řekla, že těžké životní zkušenosti donutí člověka rychle vyspět a autorka toho našim hrdinům naložila požehnaně. Nechci moc prozrazovat, ale určitě stojí za přečtení.
Prva polovica bola dobra,kym boli v dome,bolo to sexy aj zabavne. Potom do toho zaplietli mafiu a uz sa to hrotilo do nerealnych rozmerov. Ked som si k tomu domyslela ich vek tak ma to prestalo bavit. Skoda. A ten preklad...neznasam vulgarizmy v romantike. Som si ista,ze sa to dalo prelozit aj inak
Tak takové knihy mám ráda. Krásně se četla a příběh byl moc hezký. A i když je příběhů na toto téma opravdu hodně, přesto mě moc bavil. Oddechovka ke sklenice vína, když se chcete zasnít a zmizet do světa romantického příběhu. Za mě jednoznačně stojí za přečtení.
První polovina knihy byla skvělá! Bavila mě, příběh byl napínavý a vzrušující. Ale potom to začalo slábnout. Brogan mi přišel v jednu chvíli jako duševně nemocný, lehce ovlivnitelný, snadno zmanipulovatelný. Jako hlavní hrdina mi úplně nesedl. Za to Fionn toho jsem milovala od první jeho věty ! Škoda, že byl jen vedlejší postava. S Lydii už to bylo krapet lepší. Zápletka s Courtny mi přišla strašně zbytečná a taková nijaká .
Nemůžu o knize říct, ze by to byl úplný propadák, ale už bych si ji ani znovu nepřečetla.
Trošku mě to mrzí, protože třeba Archeruv hlas byl naprosto boží!
Zase jedna výborná kniha kde jsem našla přesně to co od knihy čekám. Moc se mi příběh líbil a to jak člověk v sobě bojuje jestli věřit tomu druhému nebo to raději vše vzdát .
Tahle kniha mě opět vzala za srdce. To byl tak krásný příběh. Do Brogana jsem se naprosto platonicky zamilovala.
Kniha se mi trefila do vkusu, bylo tam vše co mám v knize ráda a nemám co vytknout.
Děj byl plný překvapení a zvratů a nutilo mě to číst dál a dál.
Podobný příběh už tu párkrát byl od jiných autorů ale to mi vůbec nevadilo.
Lydia mi ze začátku přišla jako rozmazlená princezna ale v průběhu se mile proměnila.
Brogan sice chvilkama zlobil, ale jinak jsem ho obdivovala za jeho velké srdce, pomoc těm co to potřebovali a že i přesto, že byl bohatý mu to nestouplo do hlavy a uměl se rozdávat.
A ten epilog? Hezké zakončení.
Tohle je kniha, kterou si za čas ráda přečtu znova a doporučuji všem.
V knížkách od M.Sheridan vždycky najdeme hodně emocí, pro mě to byla jednoznačně Archerův hlas... kniha Ramsey není výjimkou...je čtivá, dokonce jsem se i zasmála,, irským lekcím,, které dával Fion Lýdii...je to skvělá oddechová četba, kéž by nakladatelství kupovaly více jejich knížek...
láska smrt pro ženy milostné romány rodina bohatství USA (Spojené státy americké) chudoba, bída vyrovnání se s minulostí vyrovnání se se smrtíAutorovy další knížky
2015 | Archerův hlas |
2016 | Stingerův pád |
2015 | Leo |
2020 | Sběratel přání |
2020 | Graysonův slib |
Ale tak jooo. Oddech zaručen. Některé pasáže, myšlenkové pochody apod. na mě tedy už moc naivní, neuvěřitelné, přihlouplé, přeslazené ... Ale četlo se to svižně a opravdu jsem si u četby odpočinula. Takže by to šlo. Ale z tohoto žánru a i od této autorky jsem určitě četla povedenější.