Sběratel přání přehled

Sběratel přání
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445409/bmid_sberatel-prani-5NJ-445409.jpg 4 385 385

New Orleans, město záhad a kouzel, tajemství, snů a historie utopené v lásce a nejkrutější bolesti. Když baletka Clara Campbellová přijede do New Orleans, uchvátí ji tragický příběh plantáže Windisle. Říká se, že už na ní nenajdete živou duši, Clara však ke svému překvapení za jejími kamennými zdmi neuslyší duchy, ale muže z masa a kostí. Zjizveného cizince stravovaného bolestí hlubší a temnější než vody řeky Mississippi, jež se vine za hranicí jeho dobrovolného vězení. Muž za zdí, kdysi ambiciózní Jonah Chamberlain, udělal v minulosti osudovou chybu a nyní se skrývá před světem. To poslední, co čeká, je přátelství s obětavou dívkou, která k němu promlouvá puklinami v kamenech a která se za ním každý týden vrací. Dívkou, která v něm probouzí touhu po všem, čeho se dávno vzdal, a která mu zasela do srdce strach i naději. Sběratel přání je příběhem o studu a vítězství, osamělosti a lásce a o setkání dvou srdcí, jež spolu dokážou překonat i ty větší překážky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

The Wish Collector, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel přání. Přihlašte se a napište ho.

NathalieVerdun
13.12.2024 5 z 5

Áno, niektoré veci tam boli až príliš naivné a nereálne, ale čo iné by ste chceli od rozprávky/pohádky v modernom šate?
Išla som za tým ako za retellingom Krásky a zvieraťa - ono je to ale napokon skôr Fantóm opery, čo sa ostatne spomína už priamo v diele (a možno trochu Zorro: maskovaný pomstiteľ). Mám rada prelínanie minulosti a súčasnosti, ale tu mám dojem, že tej dávnej linke niečo chýbalo (dojem nebol taký, ako sa to snažili predostrieť slová). No Clara a Jonah... To malo priam magickú atmosféru, hoc to tak spočiatku vôbec nevyzeralo. Posledná tretina knihy... nádherné scény - ako sa zbližovali, ako Jonah bojoval so svojimi démonmi, muž, ktorý „tančil mezi paprsky měsíce". A New Orleans.
Neviem si to predstaviť v ich-forme; tú er- si to priam žiada. (Kedysi tu niekto napísal, že pracovať s er-formou je náročnejšie, ale kto to zvládne, preukáže ozajstné spisovateľské vlohy.)
Angelina Loreaux: „Tam, kde pro ni místo není, si ho láska udělá. Láska si dokáže vyrýt místo i na tom nejtvrdším místě."
...
Štítky: jazvy, popáleniny, zranenie, právnik, kauza, komplot, Kráska a Zviera, Fantóm v opere, maska, baletka, prelínanie minulosti a prítomnosti (1860/'61 - 2018), otrokyne, intrigy, New Orleans.

evineckY
31.07.2024 5 z 5

Je to moc krásný a milý příběh se špetkou tajemna a pohádkové lásky.

''Přikládáš takovým lidem až moc velkou důležitost a malou těm,
na kterých skutečně záleží.''

JaneAgny
30.04.2024 4 z 5

Tak tohle bylo naivní a sladké, typický romantický něžný příběh, ale teď vážně. To, že kniha je téměř kopie Fantoma opery nebo Krásky a zvířete akorát zasazen do 21.století je znatelné, takže kdo nemá rád podobné náměty, tak pro něj tato knížka není. K samotné knize, je to takové milé nenáročné oddechové čtení, autorka vypráví dva příběhy, které se prolínají. Není nic, co by mi vyloženě vadilo. Čtenář zde nemůže hledat nic hlubšího nebo dramatického, jedná se vyloženě o příběh ústřední dvojice a jejich romantické sbližování. Snad jediná věc mi přišla přestřelená a to je obětavost a naivita Clary, na to že ji má být 27let, tak myšlení měla na 15, což mi přišlo přehnané. Co mi ale pořád vrtalo hlavou bylo to, co autorka nedomyslela. Právník, který má neomezené bohatství, jak je několikrát zmíněno, nemá v 21.století peníze na plastickou operaci? :-D Kdyby byl děj zasazen do minulosti bylo by to lepší a více takové pohádkovější, takhle to vyznívá trochu nereálně

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020

Věříš na prorctví Jonahu? Proroctví? Ano. Věříš, že je naše budoucnost předem daná? Ne. Věřím, že si cestu volíme. Já si svou zvolil a ta - tě přivedla ke mně, odpověděla Clara, ačkoli věděla, že to říct nechtěl.

„Nikdy si nesmíme zvolit bezpečí před tím, co je správné. Bezpečí je přikrývka zbabělců. Bezpečí zadusí naději a potlačí jakýkoli boj.“

Nikdy si nesmíme zvolit bezpečí před tím, co je správné. Bezpečí je přikrývka zbabělců. Bezpečí zadusí naději a potlačí jakýkoli boj. (Astrid)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Sběratel přání v seznamech