Znamení motýla

Znamení motýla
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113519/znameni-motyla-113519.jpg 3 8 8

Dva detektivní případy řeší společně kapitán Vondráček a jeho přítelkyně z psychologické poradny doktorka Klára Pávková. V prvním příběhu se Klára náhodně setkává s mladíkem řešícím maléry své sestry a kapitán Vondráček vyšetřuje nález neznámého muže v autě utopeném v rybníce. Brzy zjistí, že vše spolu souvisí a postupně se dostávají na stopu partě okrádající bohaté cizince. Druhý případ se Kláry dotýká osobně, z vraždy mladé ženy po veselé party v honosné myslivně je obviněn její bývalý manžel. Její postupné pátrání i vyšetřování policie nakonec objeví nečekaného pachatele.... celý text

Přidat komentář

čef
24.03.2019 3 z 5

Je to taková čistě česká vykoumaná poklidná detektivka se dvěma příběhy, jeden jako druhý. Postavy mluví jako knihy, náhodičky se kupí a vše příjemně ubíhá ke zdárnému konci. Detektiv a jeho přítelkyně dochtorka spolu vzorně spolupracují a nakonec jdou spolu na véču. Doporučuji všem v době úplného zatmění mozku, akorát to nesmí být policajt, ten by se asi počůral smíchy. Pod 4* dávám opravdu málokdy, ale tady si nemohu pomoci.

R.E.M.
12.01.2017 3 z 5

První detektivní případ mě moc nebavil a popisem chování hlavní postavy i otrávil, druhý příběh o mnoho uvěřitelnější, možná obyčejný, ale taky, co stále vymýšlet v detektivkách, aby zápletka byla neokoukaná, ale zároveň se nestala překombinovanou a nevěrohodnou. Druhá detektivka byla příjemná, postavy se chovaly v rámci žánru přirozeně. Některé dějové momenty i pobavily, obzvlášť setkání u posedu.

Dále drobný spoiler - Ani moc nevadilo, že pachatele jsem poznala téměř na začátku.
Konec spoileru.

Nebránila bych se přečíst si druhou polovinu knihy za čas znovu.