Zničí nás klima nebo boj s klimatem?

Zničí nás klima nebo boj s klimatem?
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342424/bmid_znici-nas-klima-nebo-boj-s-klimatem-Gk5-342424.jpg 3 18 18

Nová kniha Václava Klause navazuje na jeho velmi úspěšnou „Modrou, nikoli zelenou planetu“, která vyšla česky v roce 2007 a dočkala se osmnácti cizojazyčných vydání. Za těch deset let Václav Klaus své přesvědčení, že přes masivní manipulaci a propagandu údajného globálního oteplování není ohroženo klima, ale naše svoboda, nezměnil. Smyslem této jeho nové knihy není převyprávění knihy „staré“. Jde o originální autorův pokus podělit se s čtenáři o to, co všechno se za uplynulých deset let ve světě na základě bezohledné indoktrinace lidí, mládeže a zejména dětí ideology klimatického alarmismu změnilo a jaké škody byly napáchány. Autor se detailně věnuje nejen souboji klimatického alarmismu s myšlenkami lidské racionality a svobody ve sféře vědy, ekonomiky, politiky i vzdělání, ale důsledky tohoto souboje posuzuje i v širších společenských souvislostech. Současná debata o globálním oteplování ubrala na své intenzitě jen zdánlivě. I proto je třeba nejnovější knihu Václava Klause považovat za další cenný a inspirující příspěvek k obhajobě lidské svobody před zelenou levicovou ideologií.... celý text

RealJohnGalt
20.10.2020 5 z 5

Hutný a poctivý příspěvek k jednomu z nejzásadnějších sporů posledních tří dekád z pera člověka, který mu zasvětil velkou část svého života, pana prezidenta Václava Klause. V knize je nejen souhrn současného diskursu, ale zejména ostrá polemika na odborné vědecké bázi s těmi, kteří zneužívají přirozený vývoj klimatu k potlačení lidské svobody.

Belatris
11.06.2017 ztráta času

Slovosled v dlouhých souvětích je nemožný, takřka nečitelný. Přehledné sdělování myšlenek je základem každého autora, což pan Klaus v této knize nesplnil.
Navíc jeho antropocentrický postoj je dost zarážející. Cokoliv omezuje člověka v tom, aby dělal, co se mu zlíbí, je nepřijatelné omezování jeho svobody? Poptávka má určovat to, co se vyrábí, bez ohledu na jakékoliv následky? Peníze se nedají jíst a jinou planetu k osídlení nemáme, takže následky našeho chování JSOU důležité.

neurochirurg
07.06.2017 ztráta času

97% vědců se přiklání k názoru, že klimatické změny způsobuje člověk. Zbylá 3% jsou však slyšet stejně hlasitě. Jsou totiž prokazatelně placeni z peněz ropných a plynařských lobbystů. Mezi ně zřejmě patří i tenhle člověk, který si ty svoje bludy vymýšlí nebo mu je někdo píše, těžko říct. Zkoušel jsem ty jeho názory strávit, ale nedokázal jsem to. Nedočteno.