Zrádcova dýka
Kevin Sands
Alchymistova šifra série
Návrat do Londýna komplikuje odhalení vražedného spiknutí. Pátý díl dobrodružné série plný magie, záhad a šifer. Christopher, Tom a Sally jsou zpátky v Londýně. Epidemie moru ustoupila a král, spokojený s jejich službami, jim nabídne překvapivou odměnu. Potíže je však sledují až domů... Neznámý vrah zaútočí na jejich starého přítele a nechá ho umírat. Pak se objeví anonymní dopis – záhadné varování ukryté v hádance a tajné šifře. Christopher a jeho přátelé zjišťují, že narazili na spiknutí hrozící smrtí králi... i každému, kdo se postaví zrádcům do cesty.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
The Traitor's Blade, 2021
Tak toto byla opět jízda! Nemám ani tušení, kdo že je ten Havran, nebo kdo by jím mohl být. To přátelství mezi těmi dětmi je tak hluboké a krásné, to se opravdu jen tak nevidí. Jsem nadšená a hned se pouštím do posledního dílu.
Opět skvělý díl, za mě možná i nejlepší.
Přečetla jsem ho rychle a už se těším jak začnu číst šestý díl: Havranova pomsta.
Jsem strašně napjatá sérii mám půjčenou od sestry a ta říkala že si nikdy nemyslela že Havran je ten kdo to je...
Jsem napjatá!
Každý díl je čím dál tím lepší a všechny se mi moc líbily!
Doporučuji!
GENIÁLNÍ podle mě nejvtipnější díl květinka úžasná postava miluju Christopher a Selly nechápu proč ještě není film nebo seriál nevím jak ví ale já bych do kina naběhla hned jak by to promítaly :-) nemůžu se dočkat 6 knihy...škoda že poslední :-(((((((((((
Jednou to přijít muselo. Zrádcova dýka je nejslabším dílem celé série. Postavy jsou zase sympatické, hodně cením jejich fyzický i psychický vývoj, ale celou knihu dolů táhne její děj. Ten je neslaný, nemastný, s nízkými sázkami. Úplně jsem se nenudil, ale asi na tento díl jednoduše zapomenu.
E-KNIHA: Návrat hrdinů do Londýna byl brilantní tah. Tohle pokračování mělo všechno, co má mit. Tempem i atmosférou připomíná první knihy. Zápletka je plná zvratů. A prostředí je perfektně vykreslené. Tohle je opravdu jedna z nejlepších sérii, co jsem kdy četla. A toto nejspíš můj druhý nejoblíbenější díl série. Tentokrát se blíže seznámíme s králem Karlem II. Nemůžu se dočkat závěru, který v originále vyšel na začátku letošního roku. Snad se ho dočkáme i my.
Nějak mi bylo sympatičtější, když se postavy musely trochu umazat během celého dění, opravdu všechno prolézt a na skoro všechno si přijít samy, což mi tady trochu chybí podobně jako u předchozího dílu. Otevřené otázky nechávám na poslední díl, na ten se pořád moc těším, ale zatímco první tři díly byly vcelku uzavřenými celky, nabytými záhadami a zapeklitými situacemi, ze kterých se museli vyhrabat svépomocí, tady to působilo, že Christophera vodily za ručičku dopisy a záda mu kryl Ashcombe. Frustrace z toho, že dvě děti nikdo nebral vážně se podílela na tom, co pohánělo první dva díly, ale jakmile se z těhle dvou dětí najednou stali královi přátelé a pomalu nejdůležitější osoby v Londýně, všechno působí moc jednoduše.
Sice nejsem úplně cílový ročník, ale všechny díly se mi moc líbily, takže není to jen pro "děti a mládež" :-)
To že je tahle série něčím skvělým jsem věděla po prvním díle. Dalším díly jsou tím nejlepším potvrzením že jsem se nemýlila. Zrádcova dýka se prostě četla úplně sama, Christophera, Toma a Sally a jejich dobrodružství jsi musí opravdu každý oblíbit .
Opravdu moc se těším co přinese finále téhle úžasné série.
Naprosto to zbožňuju. Jenom mě trochu mrzí že to bylo tak krátké. Strašně moc se mi líbí přátelství Toma a Christophera. Je to rozhodně moje nejoblíbenější knižní série. Ale něco co mě úplně nehorázně štve je to, jak natiskli hřbet knihy, protože je mám krásně vyskládané v knihovně a u toho posledního dílu je to písmo úplně obráceně a vůbec se to tam nehodí. Vztekala jsem se nad tím asi týden. Vypadá to opravdu strašně a obráceně je tam dát taky nemůžu, protože i papír knihy má jiný odstín a vypadá to hloupě. Jsem jediná komu to tak vadí?
Christopher a jeho parta opět nezklamali. Skvělá série, síla přátelství. Další oblíbenec Květinka.
Už ať vyjde další díl, protože ten konec... Jsem zvědavá,jak to celé s Havranem dopadne.
2017 | Alchymistova šifra |
2018 | Znamení moru |