Zůstaň!
Allie Larkin
Savannah „Van“ Leonová má dva nejlepší kamarády - Petera a Janie. Van Petera miluje od první chvíle, kdy ho na univerzitě potkala, a Peter zase miluje Janie. Od té doby, co jí poprvé spatřil. Když se tedy Janie za Petera provdá, může Van udělat jen jediné - opít se a pořídit si roztomilé a nemotorné štěně! Držíc se zuby nehty konce vodítka je Van malým gigantem tažena do života, kde staré pořádky rázem neplatí. Neodolatelně zábavná prvotina mladé americké autorky o tom, jaké to je převrátit si po pár skleničkách život naruby... celý text
(SPOILER) Van byla zajímavá postava, chvilku v pohodě, poté se opíjela nebo hroutila, ale Diane měla pravdu...., že je silná a statečná. Ve výsledku byla. No a hlavní přátelé Peter a Janie, tam to bylo jako ze života, kde vztah upřednostňuje postavení a peníze. Kniha je nejvíc super od pořízení Joe alias Ragelhause vom Stoffelgrunda. :) Takové telátko bych brala všemi deseti... hlavně, když uměl tolik povelů a byl ze Slovenska. A potřeboval veterináře. :) Na prvotinu autorky je to pohodové čtení.
Strašně čtivá a pohodová kniha, kterou jsem měla přečtenou do tří dnů. Neměla složitý děj, prostě takové odpočinkové čtení. Savannah byla celkem fajn, ale víc sympatický mi přišel Alex.
Velmi povedená prvotina... Kdyby každá prvotina byla jako tato, nevím na kterou úroveň by se světová beletrie dostala. Krasný a vtipný příběh.
Potvrzující fakt, že pes je opravdový přítel člověka.
Odpočinková romance, se snadno odhadnutelnou zápletkou. Tak akorát na horký letní víkend. Jednoduchý jazyk, jednoduchý děj s několika vtipnými momenty. Hlavně tedy pokud víte, jaké je soužití se štěnětem...
Taková jednoduchá pejsková limonádička. Žádný velký drama, prostě pohoda s pejskem "za zadkem". Sama jednoho mám, tak jsem od knížky očekávala možná trochu víc z toho jejich světa, ale neva. Dočetla jsem a hodnotím poměrně pozitivně.
Četla jsem mezi válečnou literaturou, hledala jsem odpočinek od těžkého tématu, a to jsem našla. Je to milá oddechová kniha, která přímo nenadchne, ale ani neurazi.
Úplně pohodova knížka. Lehce čtivá a nenutí člověka nad vším přemýšlet, prostě ideální na jedno odpoledne, kdy chcete jen odpočívat s knížkou.
Aaach neee... Tak tohle byla opravdu typická šablonovitá sladkobolná limonáda, které fakt nesnáším :-/. Na knihu jsem narazila (předpokládám) na svých toulkách Databází a zaujalo mě štěně a způsob, jakým bude pořízeno a také hláška "Neodolateně zábavná prvotina". Bylo mi jasné, že se nevyhnu romantice, ale říkala jsem si, že když se trochu zasměju a zavzpomínám na infarktové stavy v době, kdy byl náš pes štěňátko, trochu zaláskovaného sentimentu zvládnu. Místo toho jsem ale dostala kýbl předvídatelné romantiky, humor vůbec žádný a pejsek? No, byl tam.
Na knize mě asi nebavilo skoro nic. Užívala jsem si pouze krátkou kapitolu, kdy se Van picla a koupila přes net psa za cenu, za kterou by šikovnější našinec zrekonstruoval menší byt. Pak se děj odvíjel přesně tak, jak jsem předpokládala a čím víc se moje předpoklady ukazovaly jako pravdivé, tím jsem byla naštvanější. Doufala jsem, že aspoň pejsek Joe bude dělat psí kusy, jaké štěňátka v tomto věku většinou dělají. Ale Joe byl opravdovým ztělesněním Rin Tin Tina, který Van zachránil tím, že ji umožnil jít na veterinu a každého, s kým se setkal, láskyplně olízal. Ve věku 5 měsíců, kdy pejsek mění zuby, by ale pravděpodobně rozebral nábytek na prvočinitele, z bot by udělal strouhanku, z podlahy odstranil veškerou krytinu (krom kachliček) a páníčka by pravděpodobně starostlivější kolega přemlouval, ať si zajde k psychiatrovi, protože sebepoškozování hraničí s psychickou poruchou. A konec? Ano, romantické srdce zaplesá, protože všechno dopadlo "úplně nejlíp na světě", ale mé realistické srdce šmrnclé pesimismem zakroutilo unaveně chlopní a je rádo, že další na pořadu dne je pořádná kriminálka.
Krásná kniha. Má vše co má mít. Krásná, smutná, dojemná, ale i humorná. Konec byl hezký.
Příběh byl čtivý, vtipný a také dojemný. Kniha se skvěle četla. Přečetla jsem ji jedním dechem.
Vtipné i smutné oddechové čtení. Van mi bylo líto, že je tak sama a štěněčího přítele jsem jí přála. A zbytek s tím související už byla souhra příjemných náhod... :)
Velmi oddechové čtení. Knížka se skvěle čte a člověk má potřebu jí dočíst :-) Určitě se k tomuto příběhu někdy vrátím :-) Vřele doporučuji!
Kniha je úžasná pro chvíle pohody. Je to velmi čtivý příběh bez dlouhého okecávání, které je tolik u knih kritizované. Ani chvilku jsem se nenudila a to je u mě velké plus. Jistý nádech nadsázky, tomu dodal správnou eleganci.
Knihu jsem si vypujcila z knihovny kvuli pejskovi .. kdyz jsem cetla,ze byl vycvicen na hledani drog a patrani, doufala jsem, ze bude brat dej timhle smerem a bude vlcak vyuzit na dobre ucely .. ale nikoliv .. kazdopadne, nebylo to spatne cteni