Zvěrolékař na blatech

Zvěrolékař na blatech
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407028/zverolekar-na-blatech-DUQ-407028.jpg 5 554 554

Zvěrolékař série

Knížka známého anglického veterináře vypráví o lásce, přátelství a pochopení k lidem, zvířatům i přírodě. Tento soubor příběhů je znám také pod názvem To by se zvěrolékaři stát nemělo.

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Baronet

If Only They Could Talk, 1970

m_martina
03.06.2020 5 z 5

Tyto knihy jsou všechny výborné, dobře se čtou a pro mne jsou balzámem na duši, proto se k nim vždycky ráda vracím.

Romanka40
23.05.2020 5 z 5

Velmi prijemna oddechovka

crazyslunicko
14.04.2020 4 z 5

Strašně dlouho jsem si ji přála přečíst a teď jsem k ní konečně našla cestu díky čtenářské výzvě. Kniha pojednává o doktorových začátcích jakožto asistenta a jeho vztazích se zákazníky. Doktor se setkává s různými kuriozitami např. zabití krávy bleskem, posílání dárečků od psího pacienta a další a další kuriozity. Bylo to velice milé a nenáročné počtení. Těším se na další díly od Jamese Herriota.

Tedíkpikolík
14.02.2020 3 z 5

Nevím. Asi jsem čekal víc. Příjemně pobavilo ale nějak postrádám nějakou nadstavbu, která by zdůvodnila zdejší vysoké hodnocení. Pro mě "v dobrém slova smyslu" průměrná kniha.

Suzynka29
04.02.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. První knížka od tohoto spisovatele a už teď vím, že budu číst další. Styl psaní pana Herriota mě vážně moc baví!

Eduka
08.01.2020 5 z 5

Vtipná, smutná najde si tam každý. Zvířátka to je moje

VeronikaZ
28.09.2019 5 z 5

Ke knížce jsem se vrátila po letech a kouzlo Herriotových příběhů se ke mně hned vrátilo. Pestré charaktery, krásná příroda, veselé i smutné příhody. Herriot je zkrátka jeden z mých nejoblíbenějších autorů.

katallinka
20.09.2019 5 z 5

Ze začátku jsem se pořad smála nebo aspoň usmívala. Postupně už mě kniha jen bavila. Rozhodně doporučuji, skvělá kniha.

Hiroko
02.11.2018 5 z 5

Pamatuji si, když jsem knihy o veterináři Herriotovi četla na gymplu a pamatuji se, že se mi ohromně líbily. A rozhodla jsem se, že si je přečtu ještě jednou. Tehdy jsem některé části asi nedovedla tolik pochopit. Teď, jako pracující člověk (jako bonus u zvířat, ale to nejspíš není podmínka) už tomu rozumím mnohem víc. Lidi jsou nevděčný. Jen to ve svých historkách neumím tak krásně podat. :D

Lenny33
02.09.2018 3 z 5

Jde vidět, že se jedná o jednu z prvních knih Herriota. Je to pořád milé odpočinkové čtení, ale kniha postrádá lehkost vyprávění a propracovanost jednotlivých příhod, na kterou jsem od autora zvyklá z pozdějších děl.

lenyleny
06.06.2018

Tuto knihu jsem poprvé četla asi před 30 lety. Velice se mi líbila a působila na mne jako živá voda. A tak když jsem potřebovala dodat trochu životního elánu, sáhla jsem po ní znova. Příběhy spojené se zvířaty jsou prostě ++++++ Díky za takové knihy

Jido
29.05.2018 5 z 5

Přečteno znovu po letech, a musím říct, že je to stále ta krásná a oddechová kniha, jak si ji pamatuji. Určitě se k ní znovu vrátím.

surikata246
13.04.2018 5 z 5

Mám ráda příběhy o zvířatech ,velmi čtivé a veselé.Čteno opakovaně na dovolené,v nemocnici a určitě ne naposledy se k celé sérii zase vrátím.Vřele doporučuji ostatním čtenářům.

syskas
31.01.2018 5 z 5

Milé, veselé, občas aj smutné. Príbehy plné zaujímavých postavičiek a osobností - ľudských aj zvieracích.

Rup
02.12.2017 4 z 5

Pohodové optimistické čtení, laskavý humor. Doporučuji.

Calinda
10.11.2017 5 z 5

Knihu jsem ještě nedočetla, zbývá mi pár posledních stránek, ale již teď si dovolím hodnotit. Je to má první kniha o Herriotovi a i když jsem se ze začátku bála, že to bude nuda (příběhy o zvířatech moc nemusím), šeredně jsem se spletla. Kniha je opravdu nádherná a právem si zaslouží tolik pozitivních recenzí. Nenudila jsem se ani chvilku, naopak, velice dobře jsem se bavila a občas to vidělo i okolí :-) Je opravdu vtipná. Herriot a vlastně všechny postavy jsou neuvěřitelně sympatické, zajímavým způsobem je popsána i léčba zvířecích pacientů, určitě si přečtu i další díly.

ElisBee
04.05.2017 4 z 5

Příjemné, lehké a vtipné prázdninové čtení. Vhodné k odpočinku.

Greengrass
29.01.2017 5 z 5

Vítr mě šlehá do tváře, přidává se déšť a za chvíli jsem promočená až na kost. Klepu se zimou, zmrznu!
Potím se a funím, když se už drahnou chvíli snažím pomoct nebožačce krávě....
Cítím vůni sena, cítím odér hnoje....

Knihy Jamese Herriota nečtu, jeho knihy cítím, jeho knihy žiju!

RSR
24.10.2016 4 z 5

Knížku jsem si opravdu užila. Krásné odpočinkové čtení. Žádné násilí, žádné nečekané dějové zvraty, prostě jenom "obyčejné" příběhy veterináře.

HŠ
24.10.2016 5 z 5

Odpočinkové, krásné, poetické. Nevím, kde jsem byla, že jsem se k tomu dostala až teď!