2MM10

Kniha se mi velmi líbila a zaujalo mě, že autor ji opřel o celkové vnímání času. Nebyla o tom, jak máme vyhodit notebooky, přestat si platit data, ale o tom, jak s nimi správně a efektivně pracovat. Myslím si, že kniha je určena zejména "otevřeným" čtenářům, kteří cítí, že na síti tráví hodně času a chtějí to změnit.
Osobně jsem si z ní odnesla myšlenku o vnímání času - stojím na zastávce a automaticky vytahuju mobil a čučím na instáč. STOP - nechci vytahovat mobil, podívám se v klidu doma a ještě ušetřím data. Co budu místo toho dělat? Třeba jen pozorovat svět kolem sebe, vnímat město, lidi v něm... To mě velmi zaujalo.
Další myšlenkou je, že když od nás někdo něco opravdu potřebuje, tak nám zavolá. Jen my máme pocit, že když 3krát za hodinu nesjedeme e-mail, messenger a sms zprávy, tak jsme v pasti.
Líbí se mi, že kniha nabízím konkrétní kroky/úkoly, které můžeme realizovat v každodenním životě. A také si myslím, že je nadčasová, že v ní můžeme listovat opakovaně, případně si jen najít danou problematiku.