Abnička Abnička komentáře u knih

Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Mám z knihy celkem smíšené pocity. Přijde mi, že je téměř, jako každá druhá. Ale určitě nápaditost nechyběla.
Ovšem kniha občas ztrácela logiku. Abby a její chovaní opravdu neodpovídalo 19 rokům, to samé Travis.

Ale abych tu jen neházela na knihu popel. Je to skvělá kniha na odreagování, při které zapomenete na čas a okolní svět.
Ale ano, doporučuju ji!

Ale co se nedá přehlédnout jsou chyby překladatelky. A to někdy opravdu velké.

15.01.2018 3 z 5

Třetí dívka Třetí dívka Agatha Christie

Další kniha ze série od Aghaty, kterou jsem si zamilovala.
Děj je velice nápaditý a mne samotnou, by nikdy takové “rozuzlení” nenapadlo.
Kniha si určitě zaslouží 5*!

15.01.2018 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Krásná kniha. Příběh Tate a Milese si prostě zamilujete.
Do knihy krásně doplněná Milesovou minulostí - dodá to správnou “atmosféru” a u knihy se nestihnete vůbec nudit.
Tate mě zase okouzlila její trpělivostí, za kterou poté sbírala ovoce.
Doporučuji přečíst.

06.01.2018 5 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Jsem jedna z mladších čtenářek a knihu jsem četla na doporučení mamky. Nechtělo se mi do ní, ale byla to velká chyby.
Naprosto nádherná kniha. Dokážu jí číst stále a stále dokola a přesto mě vždy nadchne.
Poutavý příběh, od kterého člověk jen tak neodeje.

05.01.2018 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Knihy (budu hodnotit celou sérii) byly pěkně podané, s výborným nápadem. (Hned na prvních stránkách jsem se do knihy zamilovala.)

Divergence - Tuto knihu bych asi prohlásila za nejlepší z celé série. Mělo to děj, který se netáhl a hned jsem vklouzla do něj vklouzla.
Rezistence - To už bylo malinko horší. Ale stále kniha ode mě získala 5 hvězdiček. Nejvíce mě štvalo, jak furt řešili různá séra. Řekla bych, že to bylo někdy až nepodstatné a velice nezáživné.
Divergence - Tato závěrečná kniha byla také moc pěkná. Děj už byl zajímavější. (Ikdyž čekala jsem, že za městem bude něco “lepšího”), ale co už. Bohužel má to jedno velké ALE, díky kterému kniha ode mě získala 4 hvězdy. Patřím k fanouškům Tobiase a Tris a samozdřejmě ten konec mě rozbrečel. Jako opravdu? Když už si řekli, že budou žít “normání” život.

Na tuto sérii jsem dostala doporučení už loni. A nikdy jsem se k tomu nedokopala. Až tuhle jsem se dostala do knihovny, kde kniha stála přímo na proti mě a jelikož jsem neměla co číst byla jsem za ni ráda. (A vůbec toho nelituji.)
Moje první pocity po přečtení knihy jsou velice kladné a stále jsou. Rozhodně Vám knihy doporučuji!

24.12.2017 4 z 5

Hrej férově Hrej férově Emma Hart

Asi nejlepší kniha z celé série. Četla jsem jí jako poslední a moc se mi líbila. Byla hodně emociálně založená a za to má u mě velké plus!

21.11.2017 5 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Kniha byla strašně hezky napsaná. Klasická relaxační romantika, takže určitě doporučuji a teď se vrhám na “Náhradního kluka”

24.10.2017 5 z 5

Hrej vabank Hrej vabank Emma Hart

Četla jsem Hrej Hráčem a teď tuto knihu. Musím uznat, že tato byla opravdu mnohem lepší. Do děje jsem vpadla hned od začátku ne jako u Hrej Hráčem, kdy jsem se musela přemlouvat abych tuto knihu četla.

Určitě moc všem doporučuji. Je to skvělá romantika buď na léto nebo i na večer před spaním.
Těším se, až si přečtu další knížky s názvem HREJ.
Za mě 5 hvědiček!!

08.10.2017 5 z 5

Čemu jsem věřila Čemu jsem věřila Huntley Fitzpatrick

U většiny knih, které přeďtu si musím chvilku rozmyslet co o nich vlastně řeknu. Tato je jedna z vyjímek.. Četla jsem Můj život u sousedů i Kluk mého srdce a obě se mi moc líbily. Takže jsem se nemohla dočkat, až si přečtu tuto. Bohužel mě trošku zklamala. Neříkám, že nebyla zajímavá, ale děj se táhl a občas nebyl ani zajímavý.
Celou knihu jsem čekala, jestli se objeví někdo z Garettů nebo Reddovic rodiny. Byla jsem šťastná, když tam nyla zmínka aspoň o jejich železářství!

Pokud nejste nároční čtenáři, tak určitě doporučuji přečíst..

02.10.2017 1 z 5

Kluk mého srdce Kluk mého srdce Huntley Fitzpatrick

Krásné čtení na léto. Ani chvilku jsem se nenudila.
Vřele všem doporučuji.

24.07.2017 4 z 5

Vždycky budeme mít léto Vždycky budeme mít léto Jenny Han

Komentář z července 2017: Tento díl je nejlepší. Přečetla jsem ji za neuvěřitelné 4,5 hodiny. A jsem s ní velice spokojena. Doufala jsem už od začátku že to tak dopadne. A splnilo se mi to.
Problém jsem, ale měla v tom, že jsem nečetla 2.díl.. Jsou prázdniny a v knihovnách mají zavřeno, nebo jsou knížky rozpůjčované.
Opravdu moc doporučuji, krásně a nebudete nudit. Dokonce možná i chvilkama uroníte slzy a to zvlášť na konci, protože to krásně dopado.

____________________________________________________________________________________________________ Komentář z července 2018: Rok se s rokem sešel a já jsem se opět pustila do této knížky.
Upřímně?! Tahle kniha mne vždy dostane. Pokaždé u ní prostě uroním slzu. Vždycky budeme mít léto považuji za jednu z nejromantičtějších YA knížek, které jsem kdy četla. Ani nevím jestli za to mohou postavy, nebo děj samotný, ale kniha mě vždy očaruje a já jí mám zhltou během pár hodin.. V tomto případě jsem zase ponocovala do rána.
A i přesto, že vím, jaký je konec, stejně jsem vždy napnutá a netrpělivě ho očekávám.

Tohle je prostě knížka kterou můžete číst kolikrát chcete a stejně vás neomrzí. A proto nemůžu jinak než jak v loni doporučit! ♥️

24.07.2017 5 z 5

Léto, kdy jsem zkrásněla Léto, kdy jsem zkrásněla Jenny Han

Komentář z červenece 2017:
Krásná kniha, přečetla jsem jí za dva dny. Ano je pravda, že prvních cca 50 stránek jsem se nemohla začíst a pak už to šlo samo. Jsem velice ráda, jak to dopadne (viz ostatní díly). Za mě vřele doporučuji!

_____________________________________________________________________________________________________ Komentář z července 2018:
Opět jsem se pustila do mé letní oblíbené série. Už to začíná být pomalu tradice, vracet se k ní každé léto.
Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne a opět, ikdyž jsem věděla jak vše dopadne, mne naprosto okouzila.
Postavy jsou milé a zvlásť Konrád je k sežrání!
Děj je originální a má své velké kouzlo, které čtenáře chytí a už nepustí.

Názor na knihu jsem stále nezměnila.. Stoprocentě doporučuji!

24.07.2017 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Tuto knížku ostaně jako první díl jsem zhltla během několika desítek hodin. Naprosto jsem si zamilovala styl pana spisovatele (ano také velké dík překladatelce)! Také bylo fajn, že děj se nevlekl, protože já přímo nenávidím takové knihy. Určitě moc doporučuji (ale až po prvním díle :D).

21.06.2017 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tato kniha mě vůbec nenadchla. Všechny předchozí díly jsem si zamilovala, ale toto bylo (tedy pro mě) strašné zklamání. Dialogy byly velice nezáživné a než se něco stalo tak to trvalo věčnost.

21.06.2017 odpad!

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Tuto knížku jsem přečtla za 2 dny. Byla naprosto úžasná. Začetla jsem se ze začátku a už ji nepustila. Moc se mi líbilo, že se jedná o svět "nadpřirozených bytostí", ale není to zároveň jako pro malé děti. Určitě doporučuji.

20.06.2017 4 z 5

Templetonovic dvojčata mají nápad Templetonovic dvojčata mají nápad Ellis Weiner

Moc pěkná knížka. Jen jsem měla problém, se do ní ze začtku začíst.. pak už to šlo samo.

20.06.2017 3 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Já jakmile jsem viděla tuto knihu, okmžitě jsem jí zavrhla, protože jsem si myslela, že to bude další blbost román. Ale knihu jsem dostala k Vánocům a do dvou dnů byla přečtená. Samozdřejmě hned nato jsem si koupila další dva díly.
Takže jedním slovem - úžasný. Je to "princeznovský" děj, ale krásný. Určitě doporučuji, protože Americu si zamilujete. ♥️

19.06.2017 5 z 5

Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Tak tato knížka byla naprosto úžasná. Už jsem si ji pŕečetla dvakrát a naprosto jsem se do ní zamilovala. Knížka mě vtáhla do děje hned ze začátku a už nepustila.
Určitě velké díky patří překladatelce a také autorce.
Za mě palec nahoru.

19.06.2017 5 z 5