Adam Kaličiak komentáře u knih
Vítejte v Klubu trapáků N. H. Kowitt
Kniha je o exotovi jménem Danny, který se octl na seznamu trapáků. Takový klub trapáků je napsán ve škole na dívčích záchodech. Danny se pokusí tento seznam odstranit a v souvislosti s tím se seznámí s Lebkouny. Ke kterým, se snaží zapadnout.
Kniha obsahuje krátké věty psané hovorovou češtinou a je rozdělena do středně dlouhých kapitol. Autor používá hodně obrázků, sloužících k vysvětlení děje. Kniha je obsahuje 216 stránek, ale vzhledem k velkému počtu obrázků se rychle dočte. Jedná se o komediální komiks. Kniha mě pobavila, hezky se do ní začte. Doporučil bych ji mladším čtenářům, kteří nechtějí číst nic dlouhého a zároveň se chtějí zasmát.
Druhé pokračování světového bestselleru Deník malého poseroutky. Líčí spory mezi dvěma bratry. Je tu velice dobře zpracováno bratrské soužití Rodricka a Grega. A to velice vtipnou formou. V tomto díle vystupuje Rodrick jako starší bratr, který nemá svého bratříčka příliš v lásce. Na tož zjistí o Gregovi jedno nemilé tajemství. Greg se stává obětí nepatrného vydírání. Nakonec to na Grega praskne, ale jak už to tak bývá, vše dobře dopadne. Tato kniha na mě velmi pozitivně zapůsobila a budu pokračovat ve čtení dalších dílů.