adelazelenkova

Krásná knížka, řadím mezi své nejoblíbenější. Ta propracovanost, s jakou si autorka dala práci. Opravdu si nepamatuji, kdy jsem četla tak promyšlenou knihu na jejímž konci jsem měla otevřenou pusu. Není co dodat. Určitě stojí za přečtení. Autorčina nejlepší kniha.

Druhý díl mě bavil o něco více jak první. Bylo tam více zajímavějších událostí. Koho jsem ale od prvních stránek nemohla vystát, byl March s Edyonem. Musela jsem jejich kapitoly někdy i přeskakovat. Nejraději mám Ambrose. Těším se na další díl.

Knížka se čte dobře, jen začátek je takový táhlejší. Pro mě taková oddychovka. Žádný zapeklitý děj zde nehledejte. Žádná velká zápletka, konec hodně předvídatelný. Ale i tak mohu doporučit. Četlo se to dobře. Ke konci mě začínal štvát March s Edyonem, jinak jsou postavy super. Přirovnala bych to k Rudé královně, ta mě ale bavila mnohem více.

Od knihy jsem čekala něco více, i proto, že vyhrála Knihu roku. Knížka se ale čte dobře, rychle. Příběh je zajímavý, určitě ve mně něco zanechal.. Ale musím hodnotit 4*. Během čtení jsem měla v některých kapitolách problém s autorčiným vyjadřováním. Buď autorka popsala událost jednou větou, nebo se na můj vkus pustila až do příliš zdlouhavého popisováni. V nějakých pasážích jsem se i ztrácela. Z postav jsem si nejvíce oblíbila Barku s Julkou. Každopádně si přečtu i další díly.

(SPOILER) Hezká, čtivá knížka. Přečteno jedním dechem. Každopádně se asi se všemi odlišuji v názoru ohledně hlavních postav. Já jsem si osobně zamilovala Ryleho, i když to byl psychopat a násilník. Atlas mi k srdci moc nepřirostl. Více se mi líbil příběh starší Lily. Ten konec mě zklamal. Pořád jsem věřila, že Ryle bude svůj psychický problém nějak řešit a rodina zůstane pohromadě... Ale to by poté autorka vyprávěla jiný příběh.. Že Lily skončila s Atlasem byl už jen takový doplněk..