Námi to končí přehled

Námi to končí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376534/bmid_nami-to-konci-eNC-376534.jpeg 4 3106 3106

Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

It Ends With Us , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Námi to končí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (720)

Moniska2410
dnes 5 z 5

Po knize sem musela sáhnout, vždyť v létě jde do kina filmové zpracování. A teď si říkám, proč se mi na knihu tak dlouho prášilo a druhý díl projde na řadu další měsíc.

Nechápu jak to Colleen dělá, ale zatím všechny přečtené knihy od ní mě vždy totálně rozsekali. Tentokrát sem postavy jak milovala, tak některé i nenáviděla a konec sem prořvala.

Kniha vás vtáhne od prvních stránek a nepustí dokavaď neotočíte tu poslední.

Tentokrát nám Colleen servíruje téma domácího násilí a přibližuje nám jak se takové ženy cítí a proč v takovém vztahu setrvávají. A mihne se i téma bezdomovectví.

Lily v takovém vztahu vyrůstala, takže si sama přeje najít skvělého a hodného partnera. Jako teenager se seznámila s Atlasem, klukem který žije v polorozpadlém domě vedle nich a stanou se z nich přátelé. Ale po nějaké době Atlas odjíždí a jejich přátelství se na několik let odloučí.

V den který nebyl zrovna pro Lily nejlepší, ale pozná Ryleho. Ze začátku sem ho měla ráda, ale pak se něco stalo a já bych mu nejradši zkroutila krkem.

Bohužel je ale láska kolikrát slepá a je těžké opustit partnera, kterého milujete. Chcete mu dát druhou šanci, protože přece každý si zaslouží druhou šanci. Ale kolik takových šancí je člověk ochoten dát???

V příběhu se objeví dopisy, které psala Lily pro Elen a my tak máme možnost pořádně poznat Atlase, který se v určitou dobu objeví na scéně. A možná kdyby hned řekl pravdu mohl být s Lily.

,,Lily, život je zvláštní. Máme jen vyměřený počet let a musíme je žít tak plně, jak se dá. Nemůžeme marnit čas na něco, co by se možná jednou mohlo stát, nebo co se třeba nikdy nestane."

Jak to celé dopadne si už musíte přečíst sami, jen si nezapomeňte připravit i balík kapesníčků.

Rebarborka
21.05.2024 2 z 5

Ani po druhé autorčině knize se ze mě fanynka nestane.
+ námět
+ čte se rychle
- romantizování a omlouvání násilníka
- moc klišé, moc nahodilostí, až moc dokonalý kamarád, hodně trapností
- styl psaní - taková nepovedená slohovka
Jedna Hooverovka ročně mi stačí.


Nunynka
08.05.2024 5 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem. Není to můj žánr,ale fakt mě moc bavila. Líbí se mi knihy nad kterými se musí čtenář zamyslet a tato k nim patří.

všechny komentáře

Související novinky (20)

Žebříček nejprodávanějších knih (6. týden)

14.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)

07.02.2024


100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (2)

Možná, že láska vždycky neopíše celý kruh. Někdy se jen objeví a zase zmizí, tak jako někteří lidé v našem životě. Lily


Mám pocit, že všichni předstírají nebo jinýho, než jsou, i když uvnitř jsme všichni stejně pokřivení. Jenom to někdo umí fingovat líp než jiny


Ocenění knihy (1)

2016 - Goodreads Choice Awards (Best Romance)


Kniha Námi to končí v seznamech

v Právě čtených62x
v Přečtených4 102x
ve Čtenářské výzvě561x
v Doporučených403x
v Knihotéce939x
v Chystám se číst1 275x
v Chci si koupit423x
v dalších seznamech36x