Život jedna báseň přehled
Colleen Hoover
Život jedna báseň série
1. díl
Půl roku po smrti otce, který zemřel na infarkt, se Layken Cohenová s matkou a devítiletým bratrem stěhují údajně z finančních důvodů z Texasu do města Ypsilanti ve státě Michigan. Později dívka zjišťuje, že skutečným důvodem odjezdu byl matčin utajovaný vážný zdravotní stav. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu plic a v blízkém Detroitu se musí podrobit chemoterapii. Layken v novém domově prožívá také citovou krizi. Na první pohled se zamiluje do sympatického a vtipného Willa Coopera. Jednadvacetiletý učitel angličtiny a milovník poezie, který po smrti rodičů vychovává mladšího bratra, vykonává na střední škole vysokoškolskou praxi a má smlouvu až do příštího roku. Poměr se studentkou by mohl ohrozit jeho další profesní kariéru, a tak chce rozvíjející se vztah ukončit. Dokáže Layken potlačit své city a být v krizové situaci oporou nemocné matce a bratrovi?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (ČR)Originální název:
Slammed, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život jedna báseň. Přihlašte se a napište ho.
První kniha od ní a úplně lehce se nečetla. Obávám se, že jsem čekala víc. Bohužel básničky mě tu rušily a nebavily mě. Zkusím dát příležitost další knížce.
Tohle je myslím moje pátá kniha od CoHo a zase jsem spokojená. Četlo se to úplně samo, stránky mizely pod rukama a vzhledem k tomu, že knížka je poměrně krátká, tak to byl počin na dva večery.
Colleen opět zakomponovala vážné téma do své knihy a druhá polovina mi zlomila srdce a dost jsem si při čtení pobrečela.
Četla jsem stížnosti na to, že ani ne po týdnu vztahu si dvojice vyznávala lásku – to mi asi nevadilo, oba byli dlouhodobě nešťastní, takže o to víc ten příval lásky mohli pociťovat.
Co bych teda vytkla je občasné chování obou hrdinů. Ačkoli mi bylo líto, v jaké situaci se s Willem ocitli, Layken byla sobecká, když po Willovi chtěla, aby riskoval svoji kariéru, zejména když měl zodpovědnost za svého mladšího bratra. Měla záchvaty vzteku, které se střídaly s momenty, kdy pro jistotu nemluvila vůbec, ale takové chování asi odpovídá věku hrdinky. Will zase zbytečně Layken trápil tím, že se neudržel a ne jednou, ale několikrát jí dal falešnou naději, tohle se nedělá
Vcelku se mi ale knížka opravdu líbila a problematické chování Layken jsem si uvědomila až zpětně. Skvělá byla postava nejlepší kamarádky Eddie, obou malých chlapců, a také prostředí slam poezie.
Nebude to asi nejlepší kniha od CoHo, ale já si čtení užila! Knížka má dvě pokračování, které se k nám bohužel nedostaly.
3,75*/5*
IG: @cotaholkacte
Colleen Hoover: ŽIVOT JEDNA BÁSEŇ
04.01.2023
Kniha Život jedna báseň v seznamech
v Přečtených | 2 740x |
přátelství láska americká literatura rodina pro dívky střední školy pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedé
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Asi módní autorka, dosud jsem neznala, ale to opravdu není šálek mé kávy, i když věřím, že si své čtenáře jistě najde. Překvapuje mě vysoké hodnocení.