Adellaida Adellaida komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Smutný příběh. Co vše může zažít jeden člověk a i jak jedná událost změní životy dalších lidí.
Bylo zajímavé rozplétat, co za čím stojí.

16.10.2024

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ze začátku typický soused, vedle kterého nechcete bydlet. Ale i z morouse může být chlap s Velkým srdcem.
Knížka se četla naprosto sama a ráda si ji přečtu znovu.

03.10.2024 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Druhá přečtená knížka od autorky. Lehce se četla, děj realistický. Vraha a motiv jsem do poslední chvíle neobjevila. Pouze mi vadilo velké množství postav.

20.08.2024 5 z 5

Když tu nejsi Když tu nejsi Valentina Nazarova

Je to kniha, která se těžko dá srovnávat s jinými.
Svým způsobem je okouzlující. Je tam napětí, teda spíš na posledních 100 stranách.

22.04.2020 4 z 5

Sedm hrobů a jedna zima Sedm hrobů a jedna zima Christoffer Petersen

Skvělá kniha. Pouze co mi trošičku vadí, je, že nejsou v češtině předchozí díly. Ale při čtení to ničemu nevadí.
Skvělé zpracování, dávám plus za necháme grónské slova. Aspoň jsem si rozšířila obzory o tak málo známou zemi.
Počet stran je akorát k ději, který není nijak zbytečně natahován.
Už se těším na další knihy od spisovatele

21.04.2020 5 z 5

Mapa k tobě Mapa k tobě J.P. Monninger

Chvílemi nezáživná, ale na konci věci nabraly rychlý spád

01.12.2019 3 z 5

Jestli odejdeš... Jestli odejdeš... Adele Parks

Román, který chvílemi trochu nudí.

28.08.2019 3 z 5

Dívky ve vodě Dívky ve vodě Victoria Jenkins

Knížka, která nešla odložit. Napínavý děj. Čtenář neví do poslední chvíle konec. Těším se na další díly.

28.08.2019 5 z 5

Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Tohle je moje čtvrtá knížka od Nicholase Sparkse a asi nejlepší zatím. Skvělý příběh s nečekaným koncem, lehké nenásilné zpracování rakoviny.
Nejvíce mě dojal konec, nečekala jsem to.

08.05.2019 5 z 5

Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Pro mě, jako milovníka thrillerů, je tato knížka oddychovka. Celkově autora miluju a chystám se na všechny jeho knížky.
Tenhle příběh jsem myslela, že skončí trošičku jinak, ale i tak se mi velice líbil.

06.02.2019 3 z 5

Lži, dokud můžeš Lži, dokud můžeš Mary Kubica

Knihu jsem přečetla jedním dechem za jeden den. Je to popis zdrcené manželky, která s dozvídá více o svém manželovi, o kterém si myslela, že ví všechno. Zároveň knížka poukazuje na skutečnosti, které mohou být lehce zaměnitelné (viz strach z černého auta).
Kniha je složená ze 2 příběhů. Prvním je z pohledu Nika do události. A druhý z pohledu Clary od události.
Konec mě zklamal, čekala jsem víc, nějakou akci.

03.02.2019 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Knížku mám doma už přes 4 roky, ale stále jsem nebyla odhodlaná ji začít číst. Až letos, kdy jsem si ji dala do výzvy, mě to "donutilo" a nelituji. Skvělý příběh mě pohltil hned a nešlo přestat číst. Věc, kterou musím vyzdvihnout, je dokončený závěr. Bála jsem se, aby to neskončilo u věku 14 let. I když je tam jen pár stránek zmínka o dalším životě, ale i to stačí. :) Rozhodně doporučuji knížku přečíst.

02.02.2019 5 z 5