ainny ainny komentáře u knih

Vyprávění z dlouhé chvíle Vyprávění z dlouhé chvíle neznámý - neuveden

Knížku jsem četla už před časem a klidně si oba příběhy přečtu znovu. Český překlad je výborný, a i když jsem kdysi musela v rámci povinné četby přečíst ledacos, málokterá z knih před naší "moderní" dobou mě bavila jako právě tohle.

22.06.2019 5 z 5

Kim Čong-il uvádí Kim Čong-il uvádí Paul Fischer

Hodně zajímavá záležitost, v které se autor nezaměřuje jenom na únos samotný, ale otvírá dveře do Severní Korey dokořán. Co na tom, že je ten svět tak absurdní, až je neuvěřitelný. Většina knih na tohle téma se vzácně shoduje, takže ti lidé tam nejspíš opravdu tak žili a žijí. Našince potěší i zmínky o Československu a o natáčení jednoho ze Sinových filmů v barrandovských ateliérech. Ti, které tahle část světa zajímá, by si knížku rozhodně neměli nechat ujít.

22.06.2019 5 z 5

Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Není to špatné čtení, ale na můj vkus moc povrchní. Klidně bych brala víc stránek a hlubší sondu do života Korejců v Japonsku. Díky roztěkanosti a nesouvislým skokům v čase, jsem si nedokázala "vytvořit vztah" s žádnou z postav. Dobře se to četlo, ale asi se brzy propadne do zapomnění.

22.06.2019 3 z 5

Navzdory básník zpívá Navzdory básník zpívá Jarmila Loukotková

Už je to strašně, strašně dlouho, co jsem Villona dostala pod stromeček a hned se pustila do čtení. I po té spoustě let si pamatuju na pocity beznaděje, které mě čtením provázely a kolikrát mi myslí proběhlo - Znám Čechy bludem zmámené, znám cokoliv jen sebe ne - bych dneska už nespočítala. Jedna z knížek, na které se nezapomíná. :^)

28.12.2015 5 z 5