Ája27 komentáře u knih
Dárek od rodičů někdy v sedmé třídě. Dlouhé a přesto dobře zapamatovatelné verše díky poutavému textu. Baví mne si v ní číst dodnes. Drama života, bájné postavy... vše obsaženo ve skvělé kompozici. Erben je v tomto neopakovatelný.
Četla jsem ve svých třinácti letech a pak před nedávnem v dospělosti, abych věděla, jak na mne nyní kniha působí. Pocit z ní se v zásadě nezměnil. Je to skvělá kniha nabízející podněty k přemýšlení o životě, jaký byl a jaký je nyní. A nemluvě o tom, že jako ženská se ráda nechám vtáhnout do emocí dívčího srdce. :)
Četla jsem v nějakých 11-12 letech a tou dobou se mi moc líbila. V nabídce tehdejších knih pro děti obstála.
Kniha podnětná nejen pro laiky, ale i pro maséry či fyzioterapeuty. Kousek, který každý v knihovně jednou ocení.
Jedna z nejhezčích pohádkových knížek mého dětství. Vřele doporučuji ke čtení i dnešním malým dětem. Pravda je, že ten text už je opravdu hodně "staročeský", nicméně s trochou péče a vysvětlení určitě vzbudí nadšení.
Těžké čtení, nicméně pro doplnění informací pro zaníceného čtenáře všech příběhů Středozemě nutné. :)
Jedna z prvních knih o alternativní terapii, která byla u nás vůbec k dostání ve své době. Do dnešního dne má co říci.
Jako všechny díly této série je nejkompletnějším dílem současné české bylinářské školy.
Velmi dobře napsaná kniha. Zajímavé, jak moc se může vyplatit spojit v jedno dílo ženské a mužské autorství. Již po několikáté potvrzeno!
Moje první foglarovka, ve své době a mých +- jedenácti letech čtivá. Rozhodně doporučuji! Možná trochu laciným způsobem formuluje, co je správné a špatné a tím se jednoduše snaží formovat osobnost čtenáře.
První kniha, kterou jsem ze série s detektivem Janem Fabelem četla. Napínavá, čtivá, plná germanismů. Díky ní přečteny i Převtělený mstitel a Krvavý orel, které se taktéž dostaly do vyšších příček v mé knihovně. :)
Na základní škole jsem ji přečetla jedním dechem a dlouho byla mou favoritkou, když se někdo ptal, co že jsem četla.
Mám ji celá ta léta schovanou a dám ji dětem. Jak s ní naloží, se musím nechat překvapit. Ale doba se blíží, nebudu muset dlouho čekat.:)