Akemi4 Akemi4 komentáře u knih

S tebou už nikdy S tebou už nikdy Alexandra Potter

Nebylo to špatné, to ne. Autorčin styl se mi líbí, kniha se čte rychle a lehce.
Proč tedy jen tři hvězdičky? Když pominu konec, který je trochu moc sluníčkovatý i na mě, autorka má asi hodně ráda Sex ve městě. A protože si cením originality, tak jsem si tu dějovou linku s Mirandou a Stevem (teda vlastně Kate a Jeffem) neužila. ;)

12.12.2016 3 z 5

Proč jsme se rozešli Proč jsme se rozešli Daniel Handler

Kniha mě nalákala svými pěknými obrázky, v konečném výsledku je to však jediná věc, která za něco stála. Nebavilo mě to. Třeba by mě taková kniha zaujala v šestnácti, možná jsem tehdy podobné věci dokonce četla, jenže šestnáct už mi prostě není. Postavy byly nudné, nedalo se s nimi ztotožnit ani si je pořádně oblíbit, příběh povrchní a celé se to hrozně táhlo.
Na konci mě nečekalo překvapení, jenom úleva, že je to za mnou.

12.12.2016 2 z 5

Vidím to, co vrah Vidím to, co vrah Jill Hathaway

Na začátku jsem byla z knížky nadšená, originální nápad, zajímavá zápletka... škoda jen, že to začalo být tak průhledné, pořád jsem doufala, že mě závěr překvapí, ale bohužel. Nicméně čte se to dobře. ;)
Možná spoiler pro ty, co nečtou anotace – trochu mě zmátla anotace na obálce, kde je psáno, že vrah zabije nejlepší kamarádku Vee, přitom je to kamarádka její sestry. Tak jsem si čekala na tu kamarádku a ono nic. :D

Marťan Marťan Andy Weir

Vzhledem k tomu, jak to všichni vychvalují a jak se povedl film, jsem čekala něco trochu... jiného. A to mám sci-fi fakt ráda. Nápad skvělý, některé hlášky super, ale příběhově se pořád točíme v kruhu. Časem to prostě začne být nuda.

12.12.2016 3 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Člověk by řekl, že v YA už moc prostoru pro originalitu není, a přece!

12.12.2016 5 z 5

Kázání ohně Kázání ohně Francesca Haig

Začátek se trošku táhl a měla jsem problém se začíst, ale pak mě kniha chytla a byla jsem z ní naprosto nadšená, bylo to zajímavé, čtivé, moc se mi líbilo, jak byl vykreslený vztah Kipa a Cass, a s klidem bych dala pět hvězdiček... nebýt konce. Proč, proč? Určitá věc je poměrně jasná celou dobu, takže se žádné velké překvapení nekonalo, nicméně právě tenhle fakt otevíral v příběhu zajímavé možnosti, o které jsme teď přišli.
Jo a nemám ráda Krysaře.

12.12.2016 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Mám z toho trochu rozporuplné pocity.
Pokud bych tuto knihu/scénář považovala za plnohodnotné pokračování celé série, musím říct, že bych byla velmi zklamaná (no, možná trochu méně, když vezmu v potaz, že už jsem pár nenadšených recenzí přečetla). Začátek je hodně rychlý, dokonce i na hru, přechody mezi scénami trochu zmatené, zápletka ne úplně originální. O wtf momenty není nouze. Kniha by si prostě zasloužila, aby si s jejím obsahem dal někdo minimálně stejnou práci jako později s marketingovou kampaní.
Pokud bych však tento příběh brala jen jako fanfikci, neoficiální pokračování, milý bonus k původní sérii, pak by bylo moje hodnocení mnohem mírnější. Scorpius je super postava, řešení hádanek a zapeklitých problémů se mi líbilo a musím říct, že jsem se při častých hláškách skvěle pobavila (to byl pro mě ostatně největší přínos této knihy).
Takže dávám nakonec 3,5-4* (částečně i z nostalgie). :)