alcerka alcerka komentáře u knih

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Mechanický pomeranč byl svého času můj hodně oblíbený film, a tak jsem měla z knihy obavy. Buď, že mě nebude bavit a nebo že přijdu o své dojmy z filmu. Ukázalo se, že mé obavy byly zcela zbytečné. Obě díla se výborně doplňují. Bez zaváhání dávám plný počet hvězdiček.

20.03.2017 5 z 5

Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

Začátek byl poněkud rozvláčný, konec to ale plně vynahradil. :-)

10.03.2017 4 z 5

Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Přiznávám se, konec jsem si musela přečíst dvakrát. Veškeré jednání hlavní hrdinky mi přijde nepochopitelné a zbytečné.

07.03.2017 3 z 5

Manželské nehody Manželské nehody Randy Susan Meyers

Příběh, který vás zavede do klasické americké rodiny, takové jakou můžeme každou chvíli vidět v televizních filmech. Najdete zde terapeutické skupiny... Stresovaní lidé jsou automaticky baleni do huňatých dek... Všichni pečou sušenky... Hlavní hrdinka mi byla naprosto nesympatická. Hysterka, dopovaná antidepresivy, snažící se být dokonalou matkou. Jisté sympatie si získala až po tom, co skončila v nemocnici. Její muž měl působit jako despotický cholerik - vykreslit postavu se autorce ale vůbec nepovedlo. Pár kapitol mě celkem bavilo, hlavně v prostřední časti, ale konec jsem jen zběžně prohlédla, abych věděla jak to skončí.

17.02.2017 2 z 5

Maestra Maestra L.S. Hilton

Tato kniha mi připadá trošku jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Jako by autorka dala do knihy všechno "co prodává" sex, atraktivní prostředí, velké peníze, vraždy.... Ale nějak se to nepovedlo... Nejvíc mě zaujalo asi prvních 50 stran, pak jsem se v popisovaném ději dost ztrácela a až do konce jsem se nedokázala začíst...

21.11.2016 2 z 5