Alicapodmanicka
![Pramene práva katolíckej cirkvi v historickom vývoji Pramene práva katolíckej cirkvi v historickom vývoji](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198441/pramene-prava-katolickej-cirkvi-v-h-198441.jpg?v=1393450219)
Je potrebné uvažovať o tom, či vydanie tejto práce, ktorej mnohé časti sú autorom sústavne reprintované, je vedecky morálne.
![Vyššia moc pri výkone spravodlivosti Vyššia moc pri výkone spravodlivosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551484/vyssia-moc-pri-vykone-spravodlivosti.jpg?v=1733780158)
Zozbierajte svoju juntu a vydajte niečo. Najlepšie, keď Vás tlačí grant. Slovenské monografie (či zborníky?) nemajú úroveň a táto kniha je dobrá akurát tak na podpaľovanie kozuba. Snáď nebude veľa dymu z toho obalu.
![Schopenhauer Schopenhauer](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58578/schopenhauer-58578.jpg?v=1294160347)
Túto knihu som čítala už v gymnaziálnom veku a urobila na mňa obrovský dojem. Nechcem ju analyzovať, zo sentimentality dávam plný počet hviezdičiek.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Uchovávanie a oznamovanie údajov o elektronickej komunikácii Uchovávanie a oznamovanie údajov o elektronickej komunikácii](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541511/uchovavanie-a-oznamovanie-udajov-o-elektronickej-komuni.jpg?v=1724436890)
Myslím si, že predchádzajúca recenzia pána Ondreja je napísaná veľmi korektne, pretože vskutku ide o veľmi flagrantný a spôsobom spracovania vulgárny autoplagiát. Spojenie medzi touto knihou a Trestným poriadkom implicitne potvrdila aj oficiálna recenzia v Právnom obzore (Miklossyová).
![Všeobecná teória práva a marxizmus Všeobecná teória práva a marxizmus](https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_n.jpg?v=1479224491)
Nečakane dobrá kniha, ktorá nie je natoľko spätá s ideológiou, ako by sa mohlo zdať. Je perfektné, že vyšla aj v slovenskom preklade, hoci už dávnejšie.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Případy římského praetora Případy římského praetora](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347295/pripady-rimskeho-praetora-QVn-347295.png?v=1498158540)
Perfektná cvičebnica, ktorá ponúka zoznámenie s rímskym právom hravou formou. Praktické prípady sú často pikantné, ale pomáhajú rímske právo lepšie pochopiť na konkrétnych životných situáciách. Na hodinách je oveľa použiteľnejšia ako cvičebnica "Rebro-Hausmaninger" (až mi behá mráz po chrbte), kde nikto vlastne nevie, čo tým chcel autor povedať.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Základy rímskeho práva: Historický úvod, pramene a subjekty Základy rímskeho práva: Historický úvod, pramene a subjekty](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495278/zaklady-rimskeho-prava-historicky-u-i10-495278.jpg?v=1651933265)
Podľa môjho názoru ide o jednu z najprecíznejšie vypracovaných kníh v oblasti práva, ktoré som kedy čítala. Oproti známej učebnici Rebro-Blaho poskytuje oveľa viac doplňujúcich informácií k problematike, na jej základe človek získa skutočný prehľad v odbore. Gregorov štýl písania je ľahko pochopiteľný a aj zložité rímske právo približuje čitateľovi s gráciou.