alnahu alnahu komentáře u knih

Střemhlavý pád Střemhlavý pád Sandra Brown

Po delší době jsem sáhla po knize od Sandry Brown .Tentokrát dobrodružné téma s kriminální zápletkou. Celý příběh se odehrává v krátkém časovém úseku, označeném časovými údaji. Kolem převozu léku se rozpoutá děj plný lží, zrady a intrik .Od této autorky jsem četla již lepší knihy.

10.04.2021 3 z 5

Ztracené kosti Ztracené kosti Lincoln Child

Spíše dobrodružný román ve kterém se archeologové v čele s Norou Kellyvou vydají po záhadné Donnerově výpravě, která kdysi skončila tragicky .Potvrdilo se ,že tehdy členy výpravy zastavila sněhová bouře a donutila je uchýlit se ke kanibalismu. Trošku morbidní ,ale četla se dobře.

30.01.2021 4 z 5

Klubko zmijí Klubko zmijí Dominik Dán

Pomalu se rozvíjející příběh s korupční aférou ,začíná vraždou okresního prokurátora a dva dny potom vraždou kandidáta na starostu .Nejdříve vůbec není jasné ,zda tyto dvě vraždy spolu souvisí, vyřešení případu kazí i nedostatek stop z místa činu. Kniha nepostrádá dánovský humor, akci i opět výbornou zápletku.

09.01.2021 4 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Příjemné čtení-krásný vánoční příběh vhodný akorát do této předvánoční doby.Z každé stránky na nás dýchne vánoční atmosféra.Příběh se rozvíjí pomalým tempem ve kterém nás seznamuje s Emmí,která miluje vše co se týká vánoc a Grantem,který její nadšení nesdílí.Tu pravou vánoční atmosféru a i něco víc prožije Emmí, až ve Vánoční vísce ,kam odjede prožít tu pravou atmosféru vánoc.

23.11.2020 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Moje druhá přečtená kniha od tohoto autora ,který nás umí vtáhnout do děje . I když jsou vraždy opravdu brutální ,tak musíte číst a číst. V tomto příběhu vrah své oběti vyděsí k smrti, aby je pak mučil- děsivé ale velmi čtivé.

14.02.2019 5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

První díl nové série.
Příběh, který se odehrává v několika liniích. Hlavní hrdinka policistka Leonore Askerová ,která byla degradována(prý za odměnu), na Oddělení ztracených duší, to jí ale nevadí a s vervou se pustí do případu zmizelé dívky. Na knize je příjemné ,že je rozdělena do krátkých kapitol. Ale i tak mi kniha připadala zbytečně zdlouhavá .Vyšetřování bylo spíš takové odhalování minulosti hlavních hrdinů za mě tomu chybělo napětí.

21.08.2024 3 z 5

Odvážná žena Odvážná žena Elizabeth Haran

Ráda čtu knihy od této autorky, která dokáže velmi poutavě popsat přírodu Austrálie a tak je to i v tomto příběhu. Zdravotní sestra Cassie miluje létání a tak dělá vše ,aby se stala pilotkou a to se jí podaří .I když v té době žena pilotka, je pro muže nepředstavitelné,ale ona to nevzdá a nastoupí ,jako pilotka u Létajících doktorů,kde si po čase získá uznání.Nakonec se jí podaří přesvědčit o svých schopnostech i vedoucího lékaře Mikea.Příjemné čtení s romantickou linkou.

29.04.2024 3 z 5

Adléta Arpádovna - Mezi láskou a spravedlností Adléta Arpádovna - Mezi láskou a spravedlností Oldřiška Ciprová

(SPOILER) Krásný historický příběh o mě málo známé Adlétě Arpadovně, dceři nitranského knížete.Již jako sedmiletá se stala svědkem přepadení její rodiny,která musela opustit svůj domov Stoličný Bělehrad.Její otec a malý bratříček byli oslepeni, smutné na tom bylo ,že bratrem Kolmanem.Adléta dospěla v mladou dívku a tak ji matka našla ženicha ,českého knížete Soběslava-i když byl mnohem starší než ona.V boji o moc a trůn mezi sebou soupeřili bratři Vladislav a Soběslav a tak byla Adléta odvezena do bezpečí na Uherský dvůr svého bratrance Štěpána.Ale i zde se dějí podivné věci a Adléta Štěpánovi pomáhá věci přijít na kloub-skoro na úkor svého manželství.Ale i přes všechny útrapy bylo její manželství se Soběslavem jedno z nejharmoničtějších.

28.02.2024 5 z 5

Děvčata z Harpers Děvčata z Harpers Rosie Clarke

Příběh,který nás zavede do Londýna roku 1912 do tehdejšího velkolepého obchodního domu Harpers.Obchod hledá nové zaměstnance a to je právě šance pro čtyři dívky,které jsou vybrány do oddělení dámských doplňků s těch se stanou kamarádky a navzájem si pomahají.
Co vše přináší práce v tomto prestižním obchoďáku se dočteme v této knize.

26.12.2023 4 z 5

Portrét novomanželky Portrét novomanželky Maggie O'Farrell

Já nadšení z této knihy s ostatními nesdílím-já jsem se touto knihou doslova prokousávala.Příběh mladičké vévodkyně Lucrécie z Ferrary ,která je jako šestnáctiletá provdána za o dvanáct let staršího vévodu.Toto manželství bylo pro mladičkou Lucrécii utrpením, po té co ji manžel odveze na opuštěné místo na venkově ,tam doslova zápasí o život.Kniha mi nalákala k přečtení svou pěknou obálkou.

02.12.2023 3 z 5

Anežka z Kuenringu Anežka z Kuenringu Hana Whitton (p)

(SPOILER) Opět skvělý historický román českých dějin z 13.století.Příběh nás zavede na hrad Hainburg ,kde se konala diplomatická svatba mladičkého Přemysla Otakara II. a o třicet let starší Markéty Babenberské ,ta ale již ve svém věku nemůže dát budoucímu králi Přemyslu dědice.Aby nebyla vina na ní ,nařkla Přemysla,že je neplodný.Po delší výměně názorů a vzájemného obviňování s ním uzavřela sázku-zplodíli do roka syna s jinou ženou,pak je vina na její straně,Přemysl na tuto dohodu přistoupil.Tehdy se na scéně objevila Anežka z Kuenringu. Její vztah s Přemyslem přerostl v hlubokou lásku a zplodili spolu nejen syna ,ale i další děvčátka.A nakonec stárnoucí Markéta litovala této sázky ,která ohrozila i její výsostné postavení. Přiběh se odehrává v době o mocenské postavení a to bohužel postihne i Anežku a její děti.Jak uvádí autorka, příběh napsala podle skutečných událostí.Musim také pochválit krásnou obálku.

28.11.2023 5 z 5

Hotově na ruku a další povídky Hotově na ruku a další povídky * antologie

Dnes jsem dočetla poslední z půjčených knih této edice a opět pěkné čtivé příběhy.

17.09.2023 5 z 5

Víkend plný viny Víkend plný viny Sandie Jones

Příběh ,který se odehrává během čtyř dnů. Parta přátel se vydá o prodlouženém víkendu do Portugalska ,aby se zůčastnili svatebního obřadu Willa a Ali. Tam ,ale začne vyplouvat na povrch , že Ali něco skrývá ,ale i ostatní účastníci mají své tajemství a navíc se domů nevrátí všichni. Sice mi při čtení trochu vadilo a mátlo,že se v příběhu přeskakovalo ze součastnosti do minulosti,což nebylo nijak od sebe odděleno, ale i tak se mi příběh tajemného víkendu líbil.

13.03.2023 4 z 5

Po bitvě je každý manžel generál Po bitvě je každý manžel generál Alena Jakoubková

Další z čtivých knih od paní Jakoubkové ,tentokrát z lékařského prostředí.Příběh lékařky Lady,které připraví život nejedno nemilé překvapení s kterým se musí vypořádat a zároveň najít cestu i pro sebe,jak dál.Opět příběh ze života,který může potkat kteroukoliv z nás.

21.12.2022 4 z 5

Třinácté okno Třinácté okno Vlasta Dušková

Tato rodnná historická sága z českého prostředí,kterou nás provází Albína od svého útlého dětství až po stáří ,je velmi čtivě napsána.Příběh dívky,která byla dcerou nejbohatšího statkáře na vsi a její těžký život,který se s ní nemazlil a postihovala ji jedna rána osudu za druhou a přesto dokázala všemu čelit.Kniha je vpodstatě dost smutná,ale zajímavá.

19.08.2022 5 z 5

Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Krásný, historický. pohádkový příběh v kterém nechybí napětí i drama, navíc má kniha velmi pěknou lákavou obálku.

03.03.2022 5 z 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Sandie Jones

Tak do tohoto psychodramatu mi trvalo než jsem se začetla. Příběh dvou sester, které se pravidelně scházejí po smrti otce u nedělního oběda. Tuto tradici naruší příchod dívky ,která tvrdí ,že je jejich další sestra. Jejím příchodem se toho spoustu změní a rozkryje se tajemství, každé z nich. Kniha je v podstatě dost rozvláčná a překombinovaná.

21.01.2022 3 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Hana Whitton (p)

Skvělá historická detektivka z pera mé oblíbené autorky.Příběh Alžběty Přemyslovny a jejího ochránce Adama ze Zbraslavi .Alžběta byla nelegitmni jedinou dcerou krále Václava III. a proto měla u dvora spoustu nepřátel.Příběh podle autorky z části fiktivní ale Alžběta Přemyslovna skutečně existovala a byla poslední Přemyslovna z rodové linie této královské dynastie. Příjemné ,krásné čtení.

04.10.2021 5 z 5

Cizinec v naší posteli Cizinec v naší posteli Samantha Lee Howe

Čtivý-temný thriller,který vás donutí přemýšlet.Char hlavní hrdinka tohoto příběhu,je vpodstatě jako jiné ženy v jejím věku-touží po lásce ,manželství a miminku.To vše má a přesto je nespokojená a začne si románek s cizím chlapem a to změní celý její život.

29.06.2021 3 z 5

Tereza Tereza Magda Váňová

Další příběh ze života -manželský trojúhelník ve kterém je nedýchatelno .Tereza se ještě ze začátku snaží manželství s Janem zachránit -hlavně kvůli dceři Damianě, ale to netuší ,že ten již má jiný plán se svou mladší kolegyní .Kniha se četla dobře.

10.06.2021 4 z 5