alnahu komentáře u knih
Po delší době jsem sáhla po knize od Sandry Brown .Tentokrát dobrodružné téma s kriminální zápletkou. Celý příběh se odehrává v krátkém časovém úseku, označeném časovými údaji. Kolem převozu léku se rozpoutá děj plný lží, zrady a intrik .Od této autorky jsem četla již lepší knihy.
Spíše dobrodružný román ve kterém se archeologové v čele s Norou Kellyvou vydají po záhadné Donnerově výpravě, která kdysi skončila tragicky .Potvrdilo se ,že tehdy členy výpravy zastavila sněhová bouře a donutila je uchýlit se ke kanibalismu. Trošku morbidní ,ale četla se dobře.
Pomalu se rozvíjející příběh s korupční aférou ,začíná vraždou okresního prokurátora a dva dny potom vraždou kandidáta na starostu .Nejdříve vůbec není jasné ,zda tyto dvě vraždy spolu souvisí, vyřešení případu kazí i nedostatek stop z místa činu. Kniha nepostrádá dánovský humor, akci i opět výbornou zápletku.
Příjemné čtení-krásný vánoční příběh vhodný akorát do této předvánoční doby.Z každé stránky na nás dýchne vánoční atmosféra.Příběh se rozvíjí pomalým tempem ve kterém nás seznamuje s Emmí,která miluje vše co se týká vánoc a Grantem,který její nadšení nesdílí.Tu pravou vánoční atmosféru a i něco víc prožije Emmí, až ve Vánoční vísce ,kam odjede prožít tu pravou atmosféru vánoc.
Moje druhá přečtená kniha od tohoto autora ,který nás umí vtáhnout do děje . I když jsou vraždy opravdu brutální ,tak musíte číst a číst. V tomto příběhu vrah své oběti vyděsí k smrti, aby je pak mučil- děsivé ale velmi čtivé.
První díl nové série.
Příběh, který se odehrává v několika liniích. Hlavní hrdinka policistka Leonore Askerová ,která byla degradována(prý za odměnu), na Oddělení ztracených duší, to jí ale nevadí a s vervou se pustí do případu zmizelé dívky. Na knize je příjemné ,že je rozdělena do krátkých kapitol. Ale i tak mi kniha připadala zbytečně zdlouhavá .Vyšetřování bylo spíš takové odhalování minulosti hlavních hrdinů za mě tomu chybělo napětí.
Ráda čtu knihy od této autorky, která dokáže velmi poutavě popsat přírodu Austrálie a tak je to i v tomto příběhu. Zdravotní sestra Cassie miluje létání a tak dělá vše ,aby se stala pilotkou a to se jí podaří .I když v té době žena pilotka, je pro muže nepředstavitelné,ale ona to nevzdá a nastoupí ,jako pilotka u Létajících doktorů,kde si po čase získá uznání.Nakonec se jí podaří přesvědčit o svých schopnostech i vedoucího lékaře Mikea.Příjemné čtení s romantickou linkou.
(SPOILER) Krásný historický příběh o mě málo známé Adlétě Arpadovně, dceři nitranského knížete.Již jako sedmiletá se stala svědkem přepadení její rodiny,která musela opustit svůj domov Stoličný Bělehrad.Její otec a malý bratříček byli oslepeni, smutné na tom bylo ,že bratrem Kolmanem.Adléta dospěla v mladou dívku a tak ji matka našla ženicha ,českého knížete Soběslava-i když byl mnohem starší než ona.V boji o moc a trůn mezi sebou soupeřili bratři Vladislav a Soběslav a tak byla Adléta odvezena do bezpečí na Uherský dvůr svého bratrance Štěpána.Ale i zde se dějí podivné věci a Adléta Štěpánovi pomáhá věci přijít na kloub-skoro na úkor svého manželství.Ale i přes všechny útrapy bylo její manželství se Soběslavem jedno z nejharmoničtějších.
Příběh,který nás zavede do Londýna roku 1912 do tehdejšího velkolepého obchodního domu Harpers.Obchod hledá nové zaměstnance a to je právě šance pro čtyři dívky,které jsou vybrány do oddělení dámských doplňků s těch se stanou kamarádky a navzájem si pomahají.
Co vše přináší práce v tomto prestižním obchoďáku se dočteme v této knize.
Já nadšení z této knihy s ostatními nesdílím-já jsem se touto knihou doslova prokousávala.Příběh mladičké vévodkyně Lucrécie z Ferrary ,která je jako šestnáctiletá provdána za o dvanáct let staršího vévodu.Toto manželství bylo pro mladičkou Lucrécii utrpením, po té co ji manžel odveze na opuštěné místo na venkově ,tam doslova zápasí o život.Kniha mi nalákala k přečtení svou pěknou obálkou.
(SPOILER) Opět skvělý historický román českých dějin z 13.století.Příběh nás zavede na hrad Hainburg ,kde se konala diplomatická svatba mladičkého Přemysla Otakara II. a o třicet let starší Markéty Babenberské ,ta ale již ve svém věku nemůže dát budoucímu králi Přemyslu dědice.Aby nebyla vina na ní ,nařkla Přemysla,že je neplodný.Po delší výměně názorů a vzájemného obviňování s ním uzavřela sázku-zplodíli do roka syna s jinou ženou,pak je vina na její straně,Přemysl na tuto dohodu přistoupil.Tehdy se na scéně objevila Anežka z Kuenringu. Její vztah s Přemyslem přerostl v hlubokou lásku a zplodili spolu nejen syna ,ale i další děvčátka.A nakonec stárnoucí Markéta litovala této sázky ,která ohrozila i její výsostné postavení. Přiběh se odehrává v době o mocenské postavení a to bohužel postihne i Anežku a její děti.Jak uvádí autorka, příběh napsala podle skutečných událostí.Musim také pochválit krásnou obálku.
Dnes jsem dočetla poslední z půjčených knih této edice a opět pěkné čtivé příběhy.
Příběh ,který se odehrává během čtyř dnů. Parta přátel se vydá o prodlouženém víkendu do Portugalska ,aby se zůčastnili svatebního obřadu Willa a Ali. Tam ,ale začne vyplouvat na povrch , že Ali něco skrývá ,ale i ostatní účastníci mají své tajemství a navíc se domů nevrátí všichni. Sice mi při čtení trochu vadilo a mátlo,že se v příběhu přeskakovalo ze součastnosti do minulosti,což nebylo nijak od sebe odděleno, ale i tak se mi příběh tajemného víkendu líbil.
Další z čtivých knih od paní Jakoubkové ,tentokrát z lékařského prostředí.Příběh lékařky Lady,které připraví život nejedno nemilé překvapení s kterým se musí vypořádat a zároveň najít cestu i pro sebe,jak dál.Opět příběh ze života,který může potkat kteroukoliv z nás.
Tato rodnná historická sága z českého prostředí,kterou nás provází Albína od svého útlého dětství až po stáří ,je velmi čtivě napsána.Příběh dívky,která byla dcerou nejbohatšího statkáře na vsi a její těžký život,který se s ní nemazlil a postihovala ji jedna rána osudu za druhou a přesto dokázala všemu čelit.Kniha je vpodstatě dost smutná,ale zajímavá.
Krásný, historický. pohádkový příběh v kterém nechybí napětí i drama, navíc má kniha velmi pěknou lákavou obálku.
Tak do tohoto psychodramatu mi trvalo než jsem se začetla. Příběh dvou sester, které se pravidelně scházejí po smrti otce u nedělního oběda. Tuto tradici naruší příchod dívky ,která tvrdí ,že je jejich další sestra. Jejím příchodem se toho spoustu změní a rozkryje se tajemství, každé z nich. Kniha je v podstatě dost rozvláčná a překombinovaná.
Skvělá historická detektivka z pera mé oblíbené autorky.Příběh Alžběty Přemyslovny a jejího ochránce Adama ze Zbraslavi .Alžběta byla nelegitmni jedinou dcerou krále Václava III. a proto měla u dvora spoustu nepřátel.Příběh podle autorky z části fiktivní ale Alžběta Přemyslovna skutečně existovala a byla poslední Přemyslovna z rodové linie této královské dynastie. Příjemné ,krásné čtení.
Čtivý-temný thriller,který vás donutí přemýšlet.Char hlavní hrdinka tohoto příběhu,je vpodstatě jako jiné ženy v jejím věku-touží po lásce ,manželství a miminku.To vše má a přesto je nespokojená a začne si románek s cizím chlapem a to změní celý její život.
Další příběh ze života -manželský trojúhelník ve kterém je nedýchatelno .Tereza se ještě ze začátku snaží manželství s Janem zachránit -hlavně kvůli dceři Damianě, ale to netuší ,že ten již má jiný plán se svou mladší kolegyní .Kniha se četla dobře.