alois.randa alois.randa komentáře u knih

Zapomenutý král Zapomenutý král Ludmila Vaňková

Kapitoly týkající se Václava byly perfektní, ale v rusko-mongolských osobách jsem se příliš neorientoval.

30.10.2017 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Bylo to trochu jiné, v žádném případě špatné, ale určitě ne nejlepší díl série. Děj byl opět originální, rozhodně se nejedná o opakovačku.

28.06.2017 5 z 5

Přístav poslední naděje Přístav poslední naděje Jan Vyroubal

Nerad odkládám knihy bez dočtení, neučinil jsem ani zde. Jednoduchý, dosti nereálný děj, spíše čtení pro mládež.

03.06.2017

Kniha kralovrahů Kniha kralovrahů Jaromír Šavrda

Velice čtivá kniha pojednávající o soudním procesu nastrčeného královraha. Prokuratura se snaží všemi prostředky zastřít pravdu týkající se tohoto atentátu. Podobnost s atentátem na presidenta jedné vyspělé země, která zaútočila na jeden nezajímavý stát, aby v něm pomohla chránit "nezávislost" asi není náhodná.

14.12.2016 5 z 5

Ostrov v souostroví Ostrov v souostroví Jaromír Šavrda

Opět popis totalitního kriminálu, tentokrát oddělení pro práce neschopné vězně. Je až s neuvěřením, kdo všechno musel pobývat na tomto hrozném oddělení.

05.11.2016 5 z 5

Vězeň č. 1260 Vězeň č. 1260 Jaromír Šavrda

Knihu jsem našel v knihovně poměrně náhodně, přečetl jsem ji jedním dechem. Autentický popis totalitního kriminálu z pohledu politického vězně, který si vše musel vyžrat za to, že po nocích přepisoval pro režim nevhodné knihy.

05.11.2016 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Opět čtivé, dokonce se mi zdála mnohem lepší, než Přízrak. Uvidíme, jestli Harry začne žít poklidný život s Rachel. Jo v rozhovoru naznačil, že možná časem bude v sérii pokračovat.

21.07.2015 5 z 5

Kat musí zemřít Kat musí zemřít James Lee Burke

trochu nepřehledné v postavách, ale jinak to nebylo špatné čtení

09.11.2014 3 z 5

Instinkt dravce Instinkt dravce Thomas Enger

Kniha se četla velmi dobře, zajímavé spojení dvou nezávislých případů

13.07.2014 5 z 5

Instinkt dravce Instinkt dravce Thomas Enger

Kniha se četla velmi dobře, zajímavé spojení dvou nezávislých případů

13.07.2014 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Výborná kniha. Už se těším na další příběh. Propojení s válkou je zajímavé.

27.06.2014 5 z 5

Rab z Rabštejna Rab z Rabštejna Ludmila Vaňková

výborná kniha z doby panování Jana Lucemburského

02.05.2014 5 z 5

Poslední templář Poslední templář Raymond Khoury

Kdysi jsem viděl film, nyní četl. Místy zbytečně protahované, ale jinak se mi kniha jako oddechovka líbila

29.04.2014 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

výborná napínavá detektivka, i když některé části dost neuvěřitelné asi jako z amerického filmu

28.03.2014 5 z 5