Aneon komentáře u knih
(SPOILER) Dočteno, ale byl to boj. Oproti předchozím dílům, mi děj přišel plytký a zdlouhavý. Pro připomenutí jsem si přečetla Faju, ato jedním dechem. U tohoto dílu jsem se do něj nemohla začíst. Pořád jen samé otázky, čísla, záhady bez konce, prasečí řitě. Hlavní hrdinka mě už svým chováním a nekonečnými otázkami začala nudit. Naprosto zbytečné pasáže žárlivost k rudovlasé ženě, jsem nepochopila, myslím, že děj by se obešel bez nich. Buni se v knize objevil jako klíčová postava, která však, podle mého, nebude mít žádné vysvětlení. Čísla sice hrají v knize roli, ale myslím že 25 bojovníků, je zbytečně moc, stejně se většina nedostane ke slovu. Jak už napsal i zlovlk, postavy jsou bez vývoje a stále stejné.
Autorka má plno skvělých nápadů, svět se mi líbí, pro mě už je to však zbytečně překombinované a příběh by bylo dobré ještě, jak už jiní napsali, dobrousit.
K sérii se určitě vrátím, ale už s menším nadšením, s jakým jsem čekala na třetí díl.
Pro mě nejlepší kniha, kterou jsem poslední dobou četla. Teď jsem ji četla podruhé (kvůli vycházejícímu 4. dílu), a stále stejně napínavé!
První knížka od autorky. Hned mě chytla. Pro mě krásné oddechové čtení.
Jak jsem si přečetla komentáře, tak jsem na tom dost podobně. Je to asi má 5. kniha od Nesba a musím říct, že mě baví míň a míň. A musím říct, že kromě první si ani moc nepamatuji o čem byly. No asi si teď rozmyslím, jestli si vezmu další:).
Ač je knížka hezky psaná a má místy zajímavé a vtipné části, nedočetla jsem ji. Dočetla jsem ji do půlky a to stěží. Odložila ji, že se k ní vrátím, ale nakonec mě to už vůbec nelákalo se k ní vracet.