Ann98 komentáře u knih
Tento román patří k mým oblíbeným. Do hlavní hrdinky Moniky se mi povedlo vžít (ani nevím proč, s takovou situací jako ona jsem se nikdy nesetkala), cítila jsem se, jako bych příběh prožívala zároveň s ní. Dan byl nenapravitelný, žádný feťák (navíc drogový dealer) se nikdy nevzdá své dávky drog. Monika musela sama pochopit, že to s ním nemá cenu, i když kdo ví, zda by pochopila, kdyby to za ni nevyřešil sám Dan ..
Kniha se mi líbila o něco víc než ta předchozí. Bylo v ní více dobrodružství. Myslím, že veselé, ale i napínavé až nebezpečné neplechy devítileté Bibi a jejích tří kamarádek pobaví čtenářky kolem 10 let.
Moc si příběh nepamatuji, asi mě úplně nezaujal. Pro dívky do 10 let asi fajn čtení. Ale není to nic extra, znám lepší knížky, než je tato.
Pěkné pokračování. Za hloupost se hold platí a Evu stihla krutá odplata. Na druhou stranu ji obdivuji, byla silná a s urputným bojem se pustila za vidinou uzdravení. Ne každý by v sobě našel tolik síly a spíš by se z toho člověk zhroutil. Mirka mi bylo líto, vypadalo to, že by mu nevadilo mít holku na vozíčku a Eva se s ním radši rozešla.
Velmi podobná tématika jako v díle Láska ve stínu popraviště. Zase velmi zajímavé osudy žen, tentokrát urozených dam, které se provdaly za přední šlechtice. Jediný rozdíl je v tom, že ženy z minulé knihy byly ke svým činům dohnány zoufalými životními podmínkami, tyto ženy si za své neštěstí mohly povětšinou samy. Ale jinak knihu vřele doporučuji.
Není to úplně nic světoborného. Pro mladší holky ale skvělé čtení. Hlavní hrdinka Martina je dívka, jíž by mohla každá druhá závidět. Má všechno, o čem mohou ostatní dívky jen snít, ale přes to přese všechno není šťastná... Každý máme v životě něco, co nám ostatní budou závidět a my bychom za to měli být vděčni a vážit si toho (i když možná toužíme úplně po něčem jiném).
Pěkný, napínavý příběh. Autorka zvolila zajímavé téma, nemusí se jednat konkrétně o zpěvačku, ale je zajímavé číst vyprávění, kde se hlavní hrdinka musí rozhodnout mezi kariérou a odpovědností. Vzdát se svého snu či nikoliv?
Humorná "oddychovka" pro milovníky zvířat. Bylo to fajn pokračování série Betty...
Kniha patří mezi ty humorné. Ale stačí přečíst jednou a už se k ní nemusím vracet. Jedná se o poněkud ironický pohled autorky na vlastní život od narození až po zralý věk (a to úplně není nic pro mě).
Pěkná kniha. Jak už tu někdo psal, je to podobný způsob Dášeňky od K. Čapka. Humorná knížka, vhodná zejména pro mladé čtenáře nebo pro ty, jež milují pejsky a jednu podobnou rošťandu mají doma. Člověk se v průběhu čtení aspoň pobaví.
Pěkné čtení. Hanku jsem obdivovala, neměla to zrovna jednoduché. Byla statečná a silná. Na druhou stranu mi to připadá tak trošku nereálné. Hlavní hrdinka, která není ani pěkná ani chytrá a žije ve stínu své sestry, získá zájem a sympatie kluka, který je idolem všech dívek. Takhle to ve skutečnosti nefunguje. Ani v dnešní době není typické, že dívka otěhotní v tak brzkém věku. Naopak, oceňuji, že se v knize řeší gamblerství, se kterým se setkáváme dnes a denně.
Hlavní hrdinka Kateřina je na první pohled krásná, dokázala si získat každého kluka a plno holek ji proto závidí. Připadala mi malinko namyšlená. Možná to bude znít pomstychtivě, ale měla jsem upřímnou radost, když Katčina třída dostala novou učitelku, která si oblíbila všechny kromě Katky. Na střední škole potkala kluka Dana, kvůli kterému dělala takové blbosti, že jsem nestačila koukat. Přišlo mi to trochu přehnané. Když ji posléze ze školy vyhodili, cítila jsem tak trochu zadostiučení. Až na konci nastal obrat k lepšímu a vypadalo to, že Petr jí konečně otevřel oči.