anna4113 anna4113 komentáře u knih

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Má matka byla též alkoholička tudíž jsem našla velmi mnoho podobenství. Ale ani v nejmenším nemohu sebe srovnávat s Davidovým utrpením ve spárech této nepříčetné zrůdy. V porovnání s dnešní dobou je naprosto nemyslitelné, že jí mohly takové věci procházet tolik let a beztrestně. Což je na tom to nejhorší. Asi se shodneme, že se v člověku vaří krev když čte, jak je již starší David schopen matku obhajovat a dávat sobě za vinu veškerá příkoří, která ho potkala. Mohu s čistým svědomím říct, že je tato kniha i tento příběh první, který mi utkvěl nenávratně v paměti a otřásl mnou tolik, že jsem mnohokrát knihu musela zavřít a bylo mi uvnitř nepopsatelně zle. Až nyní s odstupem mnoha let čtu další dvě knihy a prožívám s ním každý krach i zdar, jako by byl můj vlastní. Měl by být obrovskou inspirací každému. Mám mnoho oblíbených knih ale kdykoliv mám začít jmenovat, Dítě zvané "To" je na prvním místě. Měl by jí přečíst každý. Minimálně člověku změní pohled na jeho v porovnání s tímto, velmi banální problémy. Děkuji za tuto knihu.

11.06.2018 5 z 5