Annkag Annkag komentáře u knih

Kuromoriho meč Kuromoriho meč Jason Rohan

Zaujímavé čtivo...fascinovaná jednoduchým chlapcom,ktorý je hned po prílete do Japonska vtiahnutí do sveta fantázie.Sveta Oniov a podobných príšer s lietajúcimi hlavami,rozeklanými jazykmi pokúšajúcich sa ho zabit aby nenašiel bájny meč ktorý kdesi schoval počas druhej svetovej vojny jeho deděček...
Spoznáva ludí,ktorý o nom vedia viac než on sám a snažia sa mu pomoct aby Amerika neskončila smrtou milionov ludí....A prečo?Všetko riadi pomsta za príkoria,ktoré Japonsku uštedrila Amerika útokom na Hirošimu a Nagasaki....
Musí nájst meč,ktorým zabije Draka Numazakiho aby svet existoval dalej...
Ked neuspeje umrie mnoho nevinných...Ked uspeje podla veštby bohyne Iris umrie niekto jemu blízky.
Ako odpočinková kniha je to velmi dobré,ako kniha s niečim hlbším je to slabšie.Ale na svojej zvláštnej kvalite nič nestráca a nepokulháva za inými štýlmi Fantasy či Sci-fi žánrom.

03.06.2018 3 z 5

Prokletí Prokletí Michaela Burdová

Celkom dobrý nápad...malo to čosi do seba a prekvapivo ma to i bavilo.Postavy boli senzačné a nikdy som nevedela akú reakciu by som od nich mala očakávat...a prekvapovali každou chvílou.

02.06.2018 3 z 5

Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Sherlocka můžu a celkom ma to bavilo....miestami trocha nudné ale ako odpočinková kniha celkom dobré...

30.05.2018 3 z 5

Jed Jed Fiona Paul

Mnoho ludí si myslelo ked ma videli čítat túto knihu podla titulky že JÁ čítam nejaký romantikou presýtení román typu 50odtienov....Nie!!!
hned ako otvoríte knížku a začítate sa do prvých stránok zistíte že to romantikou nabitá kniha byt nemože.Dej sa odohráva na pohrebe komtesy Liviani.
Hlavná hrdinka,ktorá po nociach blúdi po cintoríne navštívi v ten večer Livianinu hrobku ale jej telo tam nenájde.Namiesto neho je tam telo kurtizány s vyrezaným X na hrudi.
Rozhodne sa po tom pátrat,spozná tajomného Falca do ktorého sa postupne zamiluje,dostáva tajomný vzkaz v ktorom je napísané,že je na rade ona.Zvádza vnútorný boj,ktorý jej velí zabudnút na Falca a sústredit sa na svojho snúbenca luka,spoznáva život v uliciach Benátok v noci ked žena jej postavenia tam nemá čo robit počas bieleho dna nie to ešte v noci kde v temnotách číhajú zlodeji,malomocný a VRAH!
Temný román s tajomstvom Rádu večnej růže,vykrádanie hrobov,nachádzanie mrtvol,nových a nových otázok na ktoré hladáme odpovede....

,,Voda je zrcadlo,
ve kterém vidíme své pravé já,
přesto se však
schovávame v mlze.,,

KNIHA VĚČNÉ RŮŽE

23.05.2018 4 z 5

Braček z tekvice a Sestričky z Topánika Braček z tekvice a Sestričky z Topánika Mária Ďuríčková (p)

Nádherná knižka v ktorej som sa schovávala ked mi moj brat nedal pokoj a chcela som ho vymenit za bračeka z tekvičky....len by som nan dávala pozor aby mi neutiekol a nezaplietol sa s líškou hrzavou či zajacom ktorý mu pomohol utiect.
Nakoniec však všetko dobre dopadlo a oni sa dostali k moru o ktorom snívali.

19.05.2018 5 z 5

Danka a Janka Danka a Janka Mária Ďuríčková (p)

Kto by nepoznal neposedné,hašterivé dvojičky dievčatká ktoré chodia vždy a všade rovnako oblečené a ludia si ich pletú?

19.05.2018 3 z 5

Prázdniny so strýcom Rafaelom Prázdniny so strýcom Rafaelom Vincent Šikula

Čítala som ju nie z povinosti ale so zvedavosti.
Dnes sa už takéto príbehy nepíšu a žial dnešné deti už ani neoslovia....čo je však škoda,pretože klasický pohlad tohto diela na vtedajšiu dobu je literárnym skvostom ktorý by mal ostat v pamati.

Pištáčik Pištáčik Dušan Dušek

Na túto knižku som si spomenula ako na jednu z TOP o ktorej som priatelom rozprávala.Nadchly ma uletené nápady,fantázia a skutky Pištáčika s ktorými prechádzal so svojim psíkom.

a vták Dodo bol predza toto...

19.05.2018 4 z 5

Nad Tatrou sa blýska Nad Tatrou sa blýska Janko Matúška

Kto by to nepoznal....však.
Kto jak Slovák cíti nech sa šable chytí...

...za národnú hrdost,ktorá síce v dnešnej dobe už nie je taká akou by mala byt...dávam jednoznačných 5hviezdičiek

Žltá ľalia Žltá ľalia Ján Botto

Klasika....zlaté školské časy,ked sme sa ju učili a recitovali každý jeden poctivo pred tabulou....
Krásna básen,ktorá i napriek svojej pochmúrnosti nestráca nič so svojej nádhery,pretože ani v živote nie je všetko krásne a dokonalé a predza je žit tak krásne ako vracat sa k veršom básní,ktoré tak trocha písali našu slovenskú historiu.

18.05.2018 5 z 5

Rozprávky o princeznách a princoch Rozprávky o princeznách a princoch kolektiv autorů

Celkom zaujímavo spracovaná knižka s rozprávkami o ktorých som zatial nemala ani ponatie že sú vobec napísané.Krásne ilustrácie vdaka ktorým dcérka nezaspala pri čítaní ale až po.
Ked bude dcérka chciet tak jej ju ešte prečítam.

17.05.2018 2 z 5

Deduško Večerníček Deduško Večerníček Jozef Pavlovič

Četla jsem ji dcerke pred spaním.
Je pre mna tažké hodnotit detskú knižku,pretože mi predza len máme iné nároky a iné očakávanie od kníh.Ale dcérke sa páčila a zamilovala si vdaka nej striedanie ročných období.
Dakujeme krsnej že dala dcérke krásny vianoční darček ktorý nám trocha preslnil dlhé zimné večery.

17.05.2018 3 z 5

Země věčného léta Země věčného léta Lee Carroll

Tento diel bol trochu nudnejší....I ked bolo zaujímavé dozvediet sa niečo nové o Willovi a jeho ceste za nesmrtelnostou.
Nové postavy mystického pojmu,ktoré pomáhajú Garet nájst smer a cestu za Willom a jeho možným oslobodením.
Morduk sa mi asi páčil najviac....tretí diel preložený nie je,z jednej strany ma to mrzí pretože by som sa rada dozvedela ako to dopadne a z druhej strany neviem....čakala som od toho viac kedže prvý diel ma nadchol.Tento bol nudný a mala som čo robit aby som nezaspala.

17.05.2018 3 z 5

Zmrzlinová královna Zmrzlinová královna Susan Jane Gilman

Velmi zaujímavé rozprávanie...celý príbeh bol spletencom drobných udalostí ktoré však viedli k niečomu velkému.
Amerika z čias velkých vln osídlovania a vznik čtvrtí,ktoré boli rozdelené podla národnsti,vierovyznaniu...
Úraz.ktorý utrpela ako malá bol v jej niti osudu zapriahnutý už od narodenia,pretože inak by sme nečítali príbeh ženy,ktorá zo zmrzlinového biznisu vytvorila niečo čomu sa dnes rozpráva frajer vo svojom obore.
K tejto knižke sa určite ešte vrátim a budem sa tetelit na stránkach spomínok a rozhovorov so svojim vnukom ale i s nami čitatelmi....

14.05.2018 3 z 5

Červené víno Červené víno František Hečko

Knihu som čítala ako 15ročná.Velmi sa mi páčili romantické opisy slovenskej prírody za čias Rakúsko-Uhorska.
Osudy rodiny Habdžovcov.Dni smiechu,radosti a nádeje sa prelínajú s tými smutnými a chmúrnymi.
Tažké časy ked sa Slovensko ,ešte len hladá a vzniká na základoch tyranie,područia.
Tažký život vinárov,boje medzi nimi a žabomyšie války kto bude mat kvalitnejšie vinice,kvalitnejšie víno....
Humor,optimismus ale i boj o svoju vlastnú podstatu.

09.05.2018 3 z 5

Encyklopedie amerických prezidentů Encyklopedie amerických prezidentů Ivan Brož

Životy bývalých amerických prezidentov na pozadí vytvárania prvotných dejín Ameriky.
Nemožem si pomoct ale čivot Abraha Lincolna ma bavil najviac a stále ostáva mojim oblúbencom.

09.05.2018 5 z 5

Kočka ve starém Egyptě Kočka ve starém Egyptě Jaromír Málek

Velmi zaujímavo spracovaná knižka.Zaujímavosti z Egypta a postoj mačiek vtedy ma fascinoval a som rada že som dlho neváhala a kúpila si ju.
Určite sa u nás doma nestratí a nájde ešte svoje využitie.

09.05.2018 3 z 5

Nenapodobitelný Michal Dočolomanský Nenapodobitelný Michal Dočolomanský Marie Formáčková

Krásne dielko,ktoré nám pripomenie nádherné filmové výkony pána herca,ktorý si svojim šarmom a nenápadným úsmevom džentlmana našiel cestu do mnohých srdcí.
je škoda že túto knižku a živote a spomienkach na pána Dočolomanského som našla na pultoch Levných kníh za 9Kč ale z druhej strany som velmi rada že sa mi dostala do rúk.
spomínam ako som ho ako malé dievčatko videla na vlastné oči a tak som zažila prvotné kúzlo platonickej lásky.

08.05.2018 5 z 5

Caligula Caligula Paul-Jean Franceschini

Celkom ma to zaujalo i ked si o Caligulovi myslím svoje.Ale historia písaná formou románu ma bavila stále viac než holé fakta na hodinách dejepisu.

05.05.2018 3 z 5

Angelopolis Angelopolis Danielle Trussoni

Tak toto bolo sklamanie....Prvý diel bol skvelý...napatie,adrenalín,sled udalostí...ale toto bol slabý odvar z babičkinej kuchyne....

03.05.2018 2 z 5