AntikvariatBrno komentáře u knih
Jaroslav Foglar by panu Buffierovi jistě připsal i bonusovou modrou tečku. Krásný příklad tichého, cílevědomého budovatele.
- Lubor P.
Absolutní srdcovka. Takhle po padesátce člověk zavzpomíná, jak kdysi jako malý hraničář na Cejlu bojoval s kdekým :)) pomocí praku a jiných smrtících zbraní.
- Lubor P.
A dost. Tak to jste se snad všichni zbláznili?!?! Vámi opěvované zvěsti o tom, že "Malýho Prince můžeš číst každý rok a odneseš si z toho něco jinýho" se opravdu, ale opravdu nesetkávají s realitou. A kdo si myslí opak, ten je negramota a ignorant. Jste ovečkami davu beztak vyprovokovanému psychadelickými sluníčkáři z Prahy.
- Milan P.
(SPOILER) Paralela s Rychlými šípy z pera mistra Foglara se vyloženě nabízí. Svou rozvahou, shovívavostí, ale na druhou stranu i rozhodností a morální neústupností osvobodí kumpanyje mladých odbojářů celou Narnii.
(SPOILER) Tak nevím, jestli vinit Čapka v jeho neodbornosti a nebo vinit lidstvo, které tu vykreslil, jakožto neschopné rozpoznat a léčit prostý lymfatický edém. Stranou všechna podobenství - toto je od Čapka čirý alibismus, provokace, nezlobte se.
- Milan P.
Dobrodružný žánr u nás od dob Foglara těžce pokulhává, není-li už na vozíku! Takový středně až těžce debilní, pseudovtipný brak. Opakující se situace a hlášky vám po půlce knížky přivodí horší závrať než velký řetězák. Hnus fialowej.
- Lubor P.
Sonda do zkaženosti dnešní mládeže. Ještě, že se působení podobných zlotřilých výrostků nedožil Jaroslav Foglar. To tenkrát byli dospívající chlapci jinačí kubatúry.