anule8527 anule8527 komentáře u knih

Měli jsme štěstí Měli jsme štěstí Georgia Hunter

Tahle kniha je založena na skutečných událostech jedné rodiny, která přežila holocaust. Autorka je jejich přímou příbuznou . Celý příběh je silnou ukázkou, jak válka probíhala, jaké osudy mohly potkat židovskou rodinu. A jak každý musel zůstat silný, byť jistoty žádné.
Celkový příběh se mi opravdu líbil a byla jsem z něho dojatá. Co mi možná malinko vadilo, byl styl psaní autorky. Něco mi na něm nesedělo, a vlastně poradně nedovedu říct co . Každá kapitola byla řazena z pohledu jiné osoby, časové úseky jste si museli hlídat podle toho, jaký rok byl psaný v názvu kapitoly . A musím říct, že jsem z toho byla chvílemi zmatená . K postavám jsem i tak ale přilnula, a jejich osudy mi nebyly lhostejné. Možná jsem jedna z mála, které tohle nesedlo ..

20.04.2021

Pandemie Pandemie Franck Thilliez

Za mě rozjezd a začátek knihy takový zvláštní a moc mě nechytl. Ale pak to jelo. Můžu říct, že mě neuvěřitelně překvapil. Byl strhující, šokující, svým způsobem zvrácený a neuvěřitelně čtivý ????. Líbila se mi údernost příběhu a jak byl příběh zasazen do různých koutů světa, i když se odehrával především ve Francii.
Moje první setkání s autorem a rozhodně ho nelituji. Moc děkuji za příležitost si knihu přečíst!

24.03.2021 5 z 5